Ženská dvojhra na Wimbledone 2007

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Ženská dvojhra
Wimbledon 2007
Víťazka USA Venus Williamsová
Finalistka Francúzsko Marion Bartoliová
Výsledok 6-4, 6-1
Kategórie
Dvojhry muži ženy chlapci dievčatá
Štvorhry muži ženy zmiešaná chlapci dievčatá

Ženská dvojhra na Wimbledone 2007 sa hrala ako súčasť Wimbledonu 2007 od 25. júna do 7. júla. Súťaže sa zúčastnilo 128 hráčov, z toho 32 nasadených, 12 kvalifikantiek, 8 hráčok s divokou kartou a 1 náhradníčka. Víťazkou sa po štvrtýkrát stala Venus Williamsová, ktorá vo finále porazila prekvapenie turnaja Marion Bartoliovú 6:4, 6:1.

Nasadenie[upraviť | upraviť zdroj]

  1. Belgicko Justine Heninová (Semifinále)
  2. Rusko Marija Šarapovová (4. kolo)
  3. Srbsko Jelena Jankovićová (4. kolo)
  4. Francúzsko Amélie Mauresmová (4. kolo)
  5. Rusko Svetlana Kuznecovová (Štvrťfinále)
  6. Srbsko Ana Ivanovićová (Semifinále)
  7. USA Serena Williamsová (Štvrťfinále)
  8. Rusko Anna Čakvetadzeová (3. kolo)
  9. Švajčiarsko Martina Hingisová (3. kolo)
  10. Slovensko Daniela Hantuchová (4. kolo)
  11. Rusko Nadežda Petrovová (4. kolo)
  12. Rusko Jelena Dementievová (3. kolo)
  13. Rusko Dinara Safinová (2. kolo)
  14. Česko Nicole Vaidišová (Štvrťfinále)
  15. Švajčiarsko Patty Schnyderová (4. kolo)
  16. Izrael Šachar Peerová (3. kolo)
  1. Francúzsko Tatiana Golovinová (2. kolo)
  2. Francúzsko Marion Bartoliová (Finále)
  3. Slovinsko Katarina Srebotniková (3. kolo)
  4. Rakúsko Sybille Bammerová (2. kolo)
  5. Taliansko Tathiana Garbinová (2. kolo)
  6. Španielsko Anabel Medinová Garriguesová (1. kolo)
  7. USA Venus Williamsová (Víťazka)
  8. Ukrajina Aľona Bondarenková (3. kolo)
  9. Česko Lucie Šafářová (3. kolo)
  10. Japonsko Ai Sugijamová (3. kolo)
  11. Austrália Samantha Stosurová (2. kolo)
  12. Taliansko Mara Santangelová (3. kolo)
  13. Taliansko Francesca Schiavoneová (2. kolo)
  14. Rusko Oľga Pučkovová (1. kolo)
  15. Holandsko Michaëlla Krajiceková (Štvrťfinále)
  16. Nemecko Martina Müllerová (2. kolo)

Denný sumár[upraviť | upraviť zdroj]

Deň 1: 25. jún[upraviť | upraviť zdroj]

Začiatok zápasov prvého dňa Wimbledonu bol kvôli dažďu posunutý o dve a pol hodiny a aj neskôr boli zápasy párkrát prerušené, takže sa nestihli odohrať všetky zápasy naplánované na prvý deň. Do druhého kola hladko v dvoch setoch postúpili nasadené favoritky Justine Heninová, Serena Williamsová, Marion Bartoliová, Sybille Bammerová, Šachar Peerová a Lucie Šafářová. Z nasadených hráčok sa najviac potrápili Martina Hingisová, ktorá v zápase proti Naomi Cavadayovej odvracala dva mečbaly, aby nakoniec vyhrala 6:7, 7:5, 6:0 a Patty Schnyderová, ktorá vyhrala tretí set pomerom 8:6. V súbojoch nenasadených do druhého kola postúpili Alicia Moliková, Kaia Kanepiová, Roberta Vinciová, Vera Duševinová a Laura Granvilleová. Slovenka Martina Suchá nestačila na Japonku Aiko Nakamurovú a prehrala v dvoch setoch 5:7, 2:6.

Deň 2: 26. jún[upraviť | upraviť zdroj]

Ako prvá svoj zápas dohrala Slovenska Daniela Hantuchová, ktorá zmietla z kurtu Rusku Pavľučenkovovú 6:0, 6:1. Aj druhá Slovenka Jarmila Gajdošová postúpila po výhre nad Američankou Shaughnessyovou 6:2, 6:4. V druhom kole sa stretne s turnajovou trojkou, Jelenou Jankovićovou. Okrem turnajovej 30 Oľgy Pučkovovej všetky nasadené hráčky postúpili do druhého kola. Problémy mali iba Svetlana Kuznecovová, Michaëlla Krajiceková a Venus Williamsová, ktoré na postup potrebovali tri sety. Do ďalších bojov sa dostali aj kvalifikantky Hana Šromová, Oľga Govorcovová, Nika Ožegovićová a Ágnes Szávayová a domáca držiteľka divokej karty Katie O’Brienová.

Deň 3: 27. jún[upraviť | upraviť zdroj]

Tretí hrací deň znova ovplyvnilo počasie. Hralo sa približne iba do šiestej večer miestneho času, kedy začalo pršať. Aj tak sa však stihli dohrať všetky zápasy prvého kola a aj niektoré zápasy druhého kola. Podobne ako v predchádzajúce dni aj tento deň vyhrávali favoritky. Z nasadených do druhého kola nepostúpila iba Anabel Medinová Garriguesová, ktorá podľahla svojej partnerke zo štvorhry Pascualovej v troch setoch. Do tretieho kola zase nepostúpila Sybille Bammerová, ktorá nestačila na Američanku Lauru Granvilleovú. Jediná Slovenka v stredajšom programe Jarmila Gajdošová prehrala s treťou nasadenou Jelenou Jankovićovou.

Deň 4: 28. jún[upraviť | upraviť zdroj]

Štvrtý hrací deň sa začalo hrať o hodinu skôr, aby sa stihli odohrať zápasy z predchádzajúceho dňa. Po výhre nad Ruskou Jelenou Lichovcevovou do tretieho kola postúpila Slovenka Daniela Hantuchová. Stretne sa v ňom s Katarinou Srebotnikovou. Na úkor nasadených sa do ďalších bojov prebojovala mladučká Rakúšanka Tamira Paszeková, Viktorija Azarenková z Bieloruska, Francúzka Aravane Rezaïová, Akiko Morigamiová, ktorá vyradila nasadenú trinástku Dinaru Safinovú a Agnieszka Radwańská, ktorej pre zranenie vzdala Martina Müllerová. Ostatné favoritky zdolali svoje súperky po väčšine v dvoch setoch. Potrápili sa len Patty Schnyderová, Ai Sugijamová a Lucie Šafářová.

Deň 5: 29. jún[upraviť | upraviť zdroj]

Piaty hrací deň priniesol dve prekvapenia. Nečakal sa postup Laury Granvilleovej cez Martinu Hingisovú a Michaëlly Krajicekovej cez Annu Čakvetadzeovú. Naopak svoj zápas tretieho kola ľahko zvládli Justine Heninová, Serena Williamsová a Marion Bartoliová. Slovenka Daniela Hantuchová na postup do štvrtého kola potrebovala proti Katarine Srebotnikovej tri sety. Rovnako tri sety na postup Patty Scheiderová a Jelena Jankovićová.

Deň 6: 30. jún[upraviť | upraviť zdroj]

V sobotu na Wimbledone skoro celý deň pršalo. Svoje zápasy stihli odohrať iba Marija Šarapovová, ktorá v dvoch setoch vyhrala nad Ai Sugijamovou a Amélie Mauresmová, ktorá vyradila Maru Santangelovú. Venus Williamsová bude dohrávať zápas s Akiko Morigamiovou pravdepodobne v pondelok. Venus vyhrala prvý set, ale v druhom prehráva 1:4. Zápas Jeleny Dementievovej s Tamirou Paszekovou prerušili za stavu 6:3, 0:1. Svetlana Kuznecovová viedla 6:2, 4:3 nad Agnieszkou Radwańskou, Ana Ivanovićová 6:3 nad Rezaïovou, Nicole Vaidišová 6:4, 3:2 nad Viktoriou Azarenkovou a zápas Virginia Ruanová Pascualová Nadia Petrovová bol prerušený za stavu 3:6, 1:3.

Deň 7: 2. júl[upraviť | upraviť zdroj]

V pondelok sa dohrávali stretnutia tretieho kola. Prekvapenie sa zrodilo v súboji mladučkej Paszekovej s turnajovou dvanástkou Jelenou Dementievovou. Rakúšanka vyhrala v troch setoch 3:6, 6:2, 6:3. Z ostatných súbojov tretieho kola postúpili nasadené favoritky. Po dohratí posledného zápasu tretieho kola sa na trávnaté kurty spustil dážď a tak ďalšie zápasy boli prerušené. Nakoniec sa odohralo ešte dve stretnutia 4. kola, v ktorých Serena Williamsová porazila Danielu Hantuchovú 6:2, 6:7, 6:2 a Michaëlla Krajiceková Lauru Granvilleovú 6:3, 6:4. Justine Heninová stihla postúpiť ešte pred dažďom.

Deň 8: 3. júl[upraviť | upraviť zdroj]

V tomto hracom dni znova poznačenom dažďom vypadla jedna zo štyroch bývalých víťaziek Wimbledonu a obhajkyňa titulu z roku 2006 Amélie Mauresmová. Prehrala s Češkou Vaidišovou v troch setoch 6:7, 6:4, 1:6. Vypadla aj spolufavoritka turnaja Srbka Jelena Jankovićová, ktorá nestačila na Francúzku Bartoliová. Do štvrťfinále však postúpila druhá Srbka Ana Ivanovićová a Ruska Svetlana Kuznecovová.

Deň 9: 4. júl[upraviť | upraviť zdroj]

Streda priniesla súboj dvoch bývalých víťaziek Wimbledonu Marije Šarapovovej a Venus Williamsovej, z ktorého vyšla víťazne Williamsová. Jej sestra Serena bola menej úspešná a ostala na rakete turnajovej jednotky Justine Heninovej. Po výhre nad Michaëllou Krajicekovou do semifinále postúpila aj Francúzka Marion Bartoliová .

Deň 10: 5. júl[upraviť | upraviť zdroj]

Zo zostávajúcich štvrťfinálových zápasov postúpili Venus Williamsová po výhre nad Svetlanou Kuznecovovou a Ana Ivanovićová, ktorá po tuhom boji v troch setoch porazila Nicole Vaidišovú.

Deň 11: 6. júl[upraviť | upraviť zdroj]

Do finále Wimbledonu sa nečakane prebojovali Francúzka Marion Bartoliová, ktorá vyradila svetovú a turnajovú jednotku Justine Heninovú 1:6, 7:5, 6:1 a Američanka, trojnásobná wimbledonská víťazka, ale len 23. nasadená, Venus Williamsová, ktorá porazila turnajovú šestku Anu Ivanovićovú 6:2, 6:4.

Deň 12: 7. júl[upraviť | upraviť zdroj]

Finále Wimbledonu bolo jasnou záležitosťou trojnásobnej víťazky Venus Williamsovej. V prvom sete viedla 3:0 s jedným brejkom, ale Marion Bartoliová vyrovnala na 3:3 a potom si až do stavu 5:4 obidve hráčky držali svoje podanie. Williamsovej sa podaril rozhodujúci brejk a vyhrala prvý set 6:4. V druhom sete Williamsová opäť vyhrávala 3:0, keď Bartoliová vyhrala svoju prvú hru. Bola to však aj jej jediná hra v druhom sete a preto prehrala 6:1.

Výsledky[upraviť | upraviť zdroj]

Finále[upraviť | upraviť zdroj]

  Štvrťfinále Semifinále Finále
                                       
              
            
              
              
          
              
              
            
              
            
          
              
          
              

Horná polovica[upraviť | upraviť zdroj]

Sekcia 1[upraviť | upraviť zdroj]

1. kolo   2. kolo   3. kolo   4. kolo
1  Belgicko Heninová 6 6  
Q  Argentína Craverová 3 0     1  Belgicko Heninová 6 6  
 Švajčiarsko Bacsinszká 4 5    Rusko Duševinová 0 4  
 Rusko Duševinová 6 7       1  Belgicko Heninová 6 6  
 Čína T. Sunová 3 1        Rusko Vesninová 1 2  
 Francúzsko Loitová 6 6      Francúzsko Loitová 1 2
 Rusko Vesninová 6 6    Rusko Vesninová 6 6  
30  Rusko Pučkovová 1 3       1  Belgicko Heninová 6 6
24  Ukrajina A. Bondarenková 6 6       15  Švajčiarsko Schnyderová 2 2
 USA Craybasová 1 2     24  Ukrajina A. Bondarenková 6 6  
Q  Maďarsko Szávayová 6 6   Q  Maďarsko Szávayová 2 3  
 Česko Birnerová 4 1       24  Ukrajina A. Bondarenková 4 6 6
 USA Harkleroadová 2 1       15  Švajčiarsko Schnyderová 6 3 8  
 Taliansko Vinciová 6 6      Taliansko Vinciová 6 3 2
 Francúzsko Pinová 1 6 6   15  Švajčiarsko Schnyderová 2 6 6  
15  Švajčiarsko Schnyderová 6 4 8  

Sekcia 2[upraviť | upraviť zdroj]

1. kolo   2. kolo   3. kolo   4. kolo
10  Slovensko Hantuchová 6 6  
WC  Rusko Pavľučenkovová 0 1     10  Slovensko Hantuchová 7 77  
 Rusko Lichovcevová 3 6 7    Rusko Lichovcevová 5 63  
 Taliansko Camerinová 6 1 5       10  Slovensko Hantuchová 2 6 6  
Q  Chorvátsko Ožegovićová 6 6       19  Slovinsko Srebotniková 6 3 4  
 Nemecko Grönefeldová 3 2     Q  Chorvátsko Ožegovićová 1 1
WC  Spojené kráľovstvo Baltachová 64 6 2   19  Slovinsko Srebotniková 6 6  
19  Slovinsko Srebotniková 77 3 6       10  Slovensko Hantuchová 2 77 2
27  Austrália Stosurová 4 6 6       7  USA S. Williamsová 6 62 6
Q  Portoriko Brandiová 6 2 2     27  Austrália Stosurová 2 7 4  
 Venezuela Sequerová 6 6    Venezuela Sequerová 6 5 6  
 Nemecko Schruffová 3 2        Venezuela Sequerová 1 0
 Austrália Moliková 6 6       7  USA S. Williamsová 6 6  
 Rusko Rodionovová 3 2      Austrália Moliková 64 3
 Španielsko Linová 5 0   7  USA S. Williamsová 7 6  
7  USA S. Williamsová 7 6  

Sekcia 3[upraviť | upraviť zdroj]

1. kolo   2. kolo   3. kolo   4. kolo
3  Srbsko Jankovićová 6 6  
WC  Spojené kráľovstvo Keothavongová 2 0     3  Srbsko Jankovićová 6 6  
 USA Shaughnessyová 2 4    Slovensko Gajdošová 1 1  
 Slovensko Gajdošová 6 6       3  Srbsko Jankovićová 5 77 6  
 Argentína Dulková 7 3 6       25  Česko Šafářová 7 64 2  
 Grécko Daniilidouová 5 6 8      Grécko Daniilidouová 4 6 3
 Česko Ondrášková 5 2   25  Česko Šafářová 6 3 6  
25  Česko Šafářová 7 6       18  Francúzsko Bartoliová 3 7 6
18  Francúzsko Bartoliová 6 6       3  Srbsko Jankovićová 6 5 3
 Taliansko Pennettová 3 1     18  Francúzsko Bartoliová 7 6  
Q  Bielorusko Govorcovová 65 77 6   Q  Bielorusko Govorcovová 5 2  
 Nemecko Arnová 77 64 1       18  Francúzsko Bartoliová 6 6
 Estónsko Kanepiová 6 6       16  Izrael Peerová 3 2  
 Nemecko Maleková 1 4      Estónsko Kanepiová 4 5
 Thajsko Tanasugarnová 5 2   16  Izrael Peerová 6 7  
16  Izrael Peerová 7 6  

Sekcia 4[upraviť | upraviť zdroj]

1. kolo   2. kolo   3. kolo   4. kolo
9  Švajčiarsko Hingisová 6 7 6  
WC  Spojené kráľovstvo Cavadayová 7 5 0     9  Švajčiarsko Hingisová 6 6  
 Japonsko Nakamurová 7 6    Japonsko Nakamurová 1 2  
 Slovensko Suchá 5 2       9  Švajčiarsko Hingisová 4 2  
 Kanada Wozniaková 6 3        USA Granvilleová 6 6  
 USA Granvilleová 7 6      USA Granvilleová 6 6
 Uzbekistan Lepčenková 2 2   20  Rakúsko Bammerová 1 4  
20  Rakúsko Bammerová 6 6       31  Holandsko Krajiceková 6 6
31  Holandsko Krajiceková 6 66 6        USA Granvilleová 3 4
 Izrael Obzilerová 2 78 1     31  Holandsko Krajiceková 6 6  
 Nemecko Klöselová 3 5   WC  Spojené kráľovstvo O'Brienová 0 1  
WC  Spojené kráľovstvo O'Brienová 6 7       31  Holandsko Krajiceková 710 65 6
WC  Ukrajina Kutuzovová 4 2       8  Rusko Čakvetadzeová 68 77 2  
 Bielorusko Pučeková 6 6      Bielorusko Pučeková 2 1
 Nemecko Kerberová 5 3   8  Rusko Čakvetadzeová 6 6  
8  Rusko Čakvetadzeová 7 6  

Dolná polovica[upraviť | upraviť zdroj]

Sekcia 5[upraviť | upraviť zdroj]

1. kolo   2. kolo   3. kolo   4. kolo
6  Srbsko Ivanovićová 6 77  
 Maďarsko Czinková 0 63     6  Srbsko Ivanovićová 6 6  
 Rumunsko Gallovitsová 6 2 2    USA Tuová 4 3  
 USA Tuová 4 6 6       6  Srbsko Ivanovićová 6 6  
 USA Perryová 2 64        Francúzsko Rezaïová 3 2  
 Francúzsko Rezaïová 6 77      Francúzsko Rezaïová 6 2 6
 Luxembursko Kremerová 7 4 3   29  Taliansko Schiavoneová 4 6 4  
29  Taliansko Schiavoneová 5 6 6       6  Srbsko Ivanovićová 6 2 6
 Španielsko Garriguesová 3 6 2       11  Rusko Petrovová 1 6 4
 Španielsko Pascualová 6 2 6      Španielsko Pascualová 7 6  
Q  Ukrajina Perebijnisová 6 6   Q  Ukrajina Perebijnisová 5 2  
 Švajčiarsko Gagliardiová 3 3        Španielsko Pascualová 3 63
 India Mirzová 6 6       11  Rusko Petrovová 6 77  
 Rusko Švedovová 0 3      India Mirzová 2 2
 USA Kingová 0 1   11  Rusko Petrovová 6 6  
11  Rusko Petrovová 6 6  

Sekcia 6[upraviť | upraviť zdroj]

1. kolo   2. kolo   3. kolo   4. kolo
14  Česko Vaidišová 78 6  
 Taliansko Knappová 66 2     14  Česko Vaidišová 6 6  
 Austrália Prattová 6 6    Austrália Prattová 3 2  
Q  Austrália Dellacquová 3 4       14  Česko Vaidišová 6 6  
 Bielorusko Azarenková 6 6        Bielorusko Azarenková 4 2  
 Chorvátsko Kostanićová-Tošićová 3 1      Bielorusko Azarenková 6 6
Q  Čína Jen C’ 6 2 3   21  Taliansko Garbinová 1 3  
21  Taliansko Garbinová 3 6 6       14  Česko Vaidišová 78 4 6
28  Taliansko Santangelová 6 3 6       4  Francúzsko Mauresmová 66 6 1
Q  Japonsko Moritová 1 6 3     28  Taliansko Santangelová 6 77  
WC  Dánsko Wozniacka 7 6   WC  Dánsko Wozniacka 0 64  
 Bielorusko Jakimavová 5 2       28  Taliansko Santangelová 1 2
 Francúzsko Razzanová 4 5       4  Francúzsko Mauresmová 6 6  
 Rakúsko Meusburgerová 6 7      Rakúsko Meusburgerová 1 2
 USA Jacksonová 1 3   4  Francúzsko Mauresmová 6 6  
4  Francúzsko Mauresmová 6 6  

Sekcia 7[upraviť | upraviť zdroj]

1. kolo   2. kolo   3. kolo   4. kolo
5  Rusko Kuznecovová 4 6 6  
 Ukrajina Vakulenková 6 4 3     5  Rusko Kuznecovová 77 6  
 USA Matteková 6 6    USA Matteková 62 4  
 Rusko Bardinová 1 0       5  Rusko Kuznecovová 6 6  
 Bulharsko Pironkovová 2 1        Poľsko Radwańská 2 3  
 Poľsko Radwańská 6 6      Poľsko Radwańská 6 4
 Izrael Smašnovová 0 0   32  Nemecko Müllerová 1 0 r  
32  Nemecko Müllerová 6 6       5  Rusko Kuznecovová 6 6
17  Francúzsko Golovinová 5 6 8        Rakúsko Paszeková 3 2
Q  Čínsky Tchaj-pej Sie Šu-wej 7 3 6     17  Francúzsko Golovinová 2 6 1  
Q  Česko Strýcová 4 63    Rakúsko Paszeková 6 3 6  
 Rakúsko Paszeková 6 73        Rakúsko Paszeková 3 6 6
 Kolumbia Castañová 0 5       12  Rusko Dementievová 6 2 3  
 Česko Benešová 6 7      Česko Benešová 2 2
 Francúzsko Dechyová 2 67   12  Rusko Dementievová 6 6  
12  Rusko Dementievová 6 79  

Sekcia 8[upraviť | upraviť zdroj]

1. kolo   2. kolo   3. kolo   4. kolo
13  Rusko Safinová 7 79  
 Ukrajina K. Bondarenková 5 67     13  Rusko Safinová 4 5  
 Taliansko Briantiová 4 0    Japonsko Morigamiová 6 7  
 Japonsko Morigamiová 6 6        Japonsko Morigamiová 2 6 5  
 Čína Pcheng Šuaj 4 4       23  USA V. Williamsová 6 3 7  
Q  Česko Šromová 6 6     Q  Česko Šromová 2 2
 Rusko Kudriavcevová 6 3 5   23  USA V. Williamsová 6 6  
23  USA V. Williamsová 2 6 7       23  USA V. Williamsová 6 6
26  Japonsko Sugijamová 6 6       2  Rusko Šarapovová 1 3
WC  Spojené kráľovstvo Southová 3 2     26  Japonsko Sugijamová 4 6 6  
 Rusko Kirilenková 4 4   LL  Francúzsko Cornetová 6 0 3  
LL  Francúzsko Cornetová 6 6       26  Japonsko Sugijamová 3 3
 Francúzsko Bremondová 6 6       2  Rusko Šarapovová 6 6  
 Rusko Byčkovová 4 4      Francúzsko Bremondová 0 3
 Čínsky Tchaj-pej Čan Jung-žan 1 5   2  Rusko Šarapovová 6 6  
2  Rusko Šarapovová 6 7  

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]