Aleš Cibulka

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Aleš Cibulka
český televízny a rozhlasový moderátor a publicista
Aleš Cibulka
Narodenie25. marec 1977 (47 rokov)
Sokolov, ČSSR
Odkazy
CommonsSpolupracuj na Commons Aleš Cibulka

Aleš Cibulka (* 25. marec 1977, Sokolov) je český televízny a rozhlasový moderátor a publicista.

Kariéra[upraviť | upraviť zdroj]

Začínal v roku 1992 ako rozhlasový moderátor v karlovarskom súkromnom rádiu Diana. Dva roky pôsobil v Televízii Nova, kde moderoval reláciu Snídaně s Novou.

Od roku 1998, kedy ukončil svoje štúdiá na Vyššej odbornej škole hereckej, sa stal spolupracovníkom a neskôr aj zamestnancom Českej televízie, kde moderoval reláciu Dobré ráno s ČT. Tiež s kolegyňou Magdou Reifovou moderoval pre Českú televíziu zemepisnú súťaž pre deti Baťoh a spoločne s Ivanou Andrlovou a Zbyškom Pantůčkom účinkuje tiež v relácii venovanom českému jazyku O češtině.

Tiež bol jeho hlas známy z relácií Dobré jitro s Českým rozhlasem, Host do domu a Tobogan. Potom, čo Yvonne Přenosilová ako jeho hosť relácie Host do domu začiatkom mája 2006 povedala, že (vtedajší premiér) "pán Paroubek, ako hovorím, si trošku hrá na Mussoliniho... ", bol z programu odvolaný a mohol naďalej moderovať už len zábavné programy (Tobogan).[1]

Dvakrát spoločne s Jiřinou Jiráskovou moderoval slávnostné vyhlasovania cien TýTý. Každý rok moderuje detskú súťaž Zlatý oříšek.

Okrem tejto činnosti pôsobí aj ako umelecký publicista, napísal celkom 3 knihy, z toho dve životopisné knihy o českej herečke Nataši Gollovej a jednu knihu o Zdenke Sulanovej.

Po dlhej známosti uzavrel v roku 2008 registrované partnerstvo s Michalom Jagelkom.[2]

V Českej televízii moderoval tiež napr. reláciu Kolo plné hvězd, kam pozýval známe osobnosti, ktoré si na "kolese plnom hviezd" vytáčali zábavné scénky z rôznych relácií.

Od roku 2012 moderuje každodennú súťaž Česká tajenka a od roku 2013 je tiež sprievodcom talk show Sejdeme se na cibulce, ktorú vždy v sobotu vysiela TV Barrandov.

Knihy[upraviť | upraviť zdroj]

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]

  1. Rádio vyměnilo moderátora, nezarazil kritiku premiéra – iDNES.cz, 10. 5. 2006
  2. Na Vostro: S Alešem Cibulkou a Michalem Jagelkou [online]. [Cit. 2013-12-15]. Dostupné online. Archivované 2010-01-26 z originálu.
  • Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku Aleš Cibulka na českej Wikipédii.

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]