Bill Kaulitz

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Bill Kaulitz

Základné informácie
Umelecké mená B.Kay
Narodenie 1. september 1989 (34 rokov)
Lipsko, Nemecko
Pôsobenie spevák
Žáner pop-rock
Hrá na nástrojoch spev
Vydavateľstvá Universal Records
Súvisiace
články
Tokio Hotel , Tom Kaulitz

Bill Kaulitz (* 1. september 1989, Lipsko, Nemecko) je spevák nemeckej kapely Tokio Hotel.

Životopis[upraviť | upraviť zdroj]

Bill Kaulitz sa narodil 1. septembra 1989 v Lipsku (vtedy ešte v Nemeckej demokratickej republike). Narodil sa desať minút po svojom bratovi, dvojčati Tomovi. Bill je synom Simone a Jörga Kaulitzových. Jeho rodičia sa rozviedli, keď mal sedem rokov, a matka si potom vzala Gordona Trümpera, gitaristu nemeckej rockovej kapely "Fatun". Nevlastný otec inšpiroval bratov Kaulitzových a tí sa začali zaoberať hudbou. Bill daboval Arthura v nemeckej verzii filmu Arthur a Minimojovia. Pre jeho vzhľad, mladosť a špeciálny účes je populárny medzi mnohými dospievajúcimi dievčatami. V auguste 2008 bol Bill Kaulitz vybraný ako najatraktívnejší spevák na javisku, čitateľmi španielskeho časopisu "Hola". Bill ma svoju podobizeň z vosku v múzeu voskových figurín Madame Tussaud v Berlíne od 30. septembra 2008 [1]. V decembri 2008 Bill Kaulitz obsadil šieste miesto v súťaži MTV News "Muž roku".

Bill žil s bratom Tomom nejaký čas v Hamburgu (podľa jeho slov najkrajšie mesto Nemecka) , momentálne bývajú v LA. Z Hamburgu sa odsťahovali kvôli stalkingu skupiny s názvom "Afgánky na turné" a paparazzom.

Ostatná práca[upraviť | upraviť zdroj]

Bill si ako sedemročný spolu s bratom Tomom zahral menšiu rolu v dráme Verückt nacht dir. Skúsenosti má aj s dabingom, keďže v roku 2006 daboval rolu Arthura v animovanom filme Arthur und die Minimoys a v roku 2009 daboval tú istú rolu v druhom pokračovaní filmu.

V roku 2010 Tokio Hotel nahrali spolu s estónskou speváčkou Kerli pieseň Strange na album Alice in Wonderland, inšpirovaný eponymným filmom Tima Burtona. Bill a Tom taktiež nafotili sériu fotografii pre PETA.de, aby takýmto spôsobom protestovali za práva zvierat.

V tom istom roku Bill spolupracoval s dvojčatami Deanom a Danom Catenovými, zakladateľmi módnej značky DSquared, ako model na ich prehliadke v Miláne s názvom DSquared's Menswear Autumn/Winter 2010 show . Predviedol dva modely, a to keď otváral a uzatváral prehliadku songami Scream a Screamin'.

Spoločnosť Audi oslovila Billa a Toma, aby sa stali ich novými reklamnými tvárami. Ich úlohou bolo otestovať nový model auta. Táto kampaň mala osloviť hlavne mladšie generácie. Zábery z testovania boli odvysielané aj v Tokio Hotel TV.

V máji 2010 sa Bill podieľal na piesni If I Die Tomorrow od kapely Far East Movement na ich album Dirty Bass.

V roku 2010 si Bill taktiež zahral v relamnom spote spoločnosti Saturn spolu s rockovou legendou Alice Cooperom.

V roku 2013 sa Bill a Tom stali porotcami v desiatej sérii súťaže Deutschland such den Superstar. Šou sa natáčala od 5. januára do 11. mája 2013.

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]