Brooklyn Technical High School

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Budova školy

Brooklyn Technical High School, bežne známa pod menom Brooklyn Tech alebo len Tech a administratívne tiež ako High School 430, je štátna stredná škola v New York City, ktorá sa špecializuje na inžinierstvo, matematiku a vedu a je najväčšou špecializovanou strednou školou v oblasti vedy, technológie, inžinierstva a matematiky v Spojených štátoch.

Spoločne so Stuyvesant High School a Bronx High School of Science je jednou z troch pôvodne špecializovaných stredných škôl v oblasti vedy, ktoré prevádzkuje newyorský odbor pre vzdelanie. Všetky tri školy boli menované v denníku The Washington Post v roku 2006 medzi najlepšími špecializovanými školami v Spojených štátoch. Pri prijímacím konaní je však nutné prejsť skúškami a poraziť konkurenciu. Pretože ide o štátnu školu, neplatí sa žiadne školné a školu môžu navštevovať len žiaci s bydliskom v New York City.

Brooklyn Tech je zakladajúcim členom Národného konzorcia špecializovaných škôl v oblasti matematiky, vedy a technológie. Brooklyn Tech je známa slávnymi absolventmi (vrátane dvoch laureátov Nobelovej ceny), učiteľmi a veľkým množstvom absolventov, ktorí sa potom dostanú na prestížne univerzity. Zhruba viac ako 98 % absolventov je potom prijatých na štvorročné fakulty. Maturitnému ročníku 2007 boli ponúknuté štipendia a granty v hodnote viac ako 1 250 000 USD.

Iné projekty[upraviť | upraviť zdroj]

Zdroj[upraviť | upraviť zdroj]