Caroline Perronová

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
(Presmerované z Caroline Perron)
Caroline Perronová
kanadská modelka
Narodenie26. apríl 1974 (49 rokov)
Matagami, Kanada

Caroline Perronová (* 26. apríl 1974, Matagami, Kanada) je kanadská modelka.

Biografia[upraviť | upraviť zdroj]

Narodila sa ako prvá zo šiestich detí. Ako dvanásťročná dostala od otca indiánske meno Oota Dabun, čo v preklade znamená "hviezda dňa". Vo svojich štrnástich rokoch po prvýkrát vystúpila v Kanade na módnej prehliadke.

V januári 1996 sa zoznámila pri jednom fotení v Dominikánskej republike s rakúskym spevákom Falcom. Milostný pomer, trvajúci rok, prechádzal mnohými krízami, rozchodmi i opakovaným udobrovaním. Boli zasnúbení, 1. februára 1997 ho však Caroline opustila a odletela z Dominikánskej republiky. Po jeho smrti ďalej pracovala ako modelka. Stala sa z nej žena v biznise, šéfuje jednému vydavateľstvu a modeling už má iba ako svoje hobby.

I napriek svojmu úspechu nezabúda na to, odkiaľ pochádza a kde je jej domov. Sama k tomu hovorí, že práve nadišiel čas, aby vykonala niečo pre svoju vlasť. V mojich žilách predsa koluje indiánska krv. Preto teraz pracuje na svojom novom projekte, ktorý sa nazýva "Oota Dabun". Chce ním priblížiť dejiny, kultúru, tradície, zvyky, umenie, hudbu a náboženstvo indiánov ostatným ľuďom.