Daniel Linderman

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Daniel Linderman
Základné informácie
SeriálHrdinovia
HerecMalcolm McDowell
Prvý výskyt1×18 Parazit
O postave
Schopnosťliečenie
Povolanieriaditeľ Spoločnosti

Daniel Linderman je fiktívna postava z amerického seriálu Hrdinovia. Hrá ju herec Malcolm McDowell.

Životopis[upraviť | upraviť zdroj]

Pred zatmením[upraviť | upraviť zdroj]

Zistil, že má schopnosť liečiť ľudí. Ako mladý vyliečil mamu z rakoviny, no rodičia ho nepochopili a bol nútený odísť z domu. Svoju schopnosť preto nevyužíval až do vietnamskej vojny. V jednotke bol spolu so štyrmi vojakmi: "Loredom", "San Antoniom", "Amarillom" a "Dallasom". On mal prezývku "Austin". Nepriateľský ostreľovač skoro všetkých zabil, len "Dallasa" (v skutočnosti Arthura Petrelliho) vážne postrelil. Linderman ho vyliečil. Pri plnení ich úlohy Arthur Petrelli zabil jedno vietnamské dievča - Au Co. Lindermanovi sa to nepáčilo, no po rokoch pochopil, že pre vyššie dobro treba prijať obete.

Po návrate z vojny cestoval po celom svete, zamestnával sa na rôznych miestach. V Denveri stretol Lindu Tavaru, do ktorej sa zamiloval. No všetko to končí, keď sa ho pokúsi zabiť a vziať mu jeho schopnosť. Linderman je nútený ju zabiť.

Spolu s Arthurom a ďalšími výnimočnými ľuďmi zakladá Spoločnosť.

1. séria[upraviť | upraviť zdroj]

Do svojej súkromnej zbierky skupuje obrazy nádejného umelca Isaaca Mendeza, nie však pre umenie, ale preto, že kreslí budúcnosť. Tak sa dozvie, že Nathan Petrelli bude prezidentom a preto má záujem podporiť ho vo volebnej kampani a využiť pre svoje ciele.

Požičia Niki peniaze na školné pre Micaha. Na splatenie dlhu ale nemá peniaze a jej druhé "ja" zabije Lindermanových ľudí, ktorí ich prišli vymáhať. Linderman jej dá ponuku, že ak sa vyspí s istým mužom (Nathanom), ich dlh bude vyrovnaný. Spočiatku to nechce urobiť, ale nakoniec podľahne. Linderman si to natočí a týmto bude vydierať Nathana Petrelliho, po tom, čo mu požičia 2 milióny na predvolebnú kampaň. Nathanovi Petrellimu dopomôže k víťazstvu vo voľbách do senátu. Prvý pokus síce skončil neúspechom, keď sa do softvéru na prirátavanie hlasov nabúrala Hana Gitelmanová, no potom unesie technopata Micaha Sandersa a s jeho pomocou Nathan vyhrá. No pre Micaha si príde jeho otec D.L. Hawkins a zabije Lindermana.