David Shore

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
David Shore
David Shore
Narodenie3. júl 1959 (64 rokov)
London, Ontário, Kanada
ManželkaJudy
Odkazy
CommonsSpolupracuj na Commons David Shore

David Shore (* 3. júl 1959, London, Ontário, Kanada) je kanadský režisér a scenárista známy svojou produkciou pre televízne spoločnosti. Pôvodným povolaním je právnik. Bol producentom mnohých epizód kultového televízneho seriálu Smer juh a spolupracoval taktiež na seriáloch Rodinné právo alebo Polícia New York. Jeho pravdepodobne najznámejší režisérsky počin je televízni seriál z lekárskeho prostredia Dr. House, za ktorého získal niekoľko prestížnych ocenení.

Biografia[upraviť | upraviť zdroj]

Ako jediný z rodiny je súčasťou televízneho priemyslu. Jeho mladší bratia, dvojčatá, sú rabíni. Vyštudoval University of Toronto, kde študoval právo. Predtým, než sa odsťahoval do Los Angeles a dal sa na dráhu televízneho scenáristu, producenta a režiséra, vykonával v Kanade advokáciu.

Predtým než sa stal producentom úspešného televízneho seriálu Polícia New York (pre ABC), za ktorý dostal dve ceny Emmy, bol producentom seriálu Smer juh. Jeho zrejme najvýznamnejší počin bola réžia, scenár a produkcia k televíznemu seriálu Dr. House (pre FOX).

S manželkou Judy a tromi deťmi žije v Kalifornii.

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]