Desperados

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Pivo Desperados
Desperados logo
Uzáver

Desperados je pivo s príchuťou tequily, ktoré pochádza z Francúzska[1]. Jeho slovenským distribútorom je spoločnosť Heineken a na náš trh bolo uvedené v roku 2002 ako prvé svojho druhu. Je dostupné v 43 krajinách.

[upraviť | upraviť zdroj]

Chuť piva je kombináciou svetlého ležiaka a prírodnej arómy tequily; je menej horká a korenistá. Obsahuje 5,9% alkoholu.

Dizajn loga je tvorený farbami Mexika, názov Desperados pochádza zo španielskeho jazyka a znamená banditi. Pivo je balené v reliéfnej fľaši, špecifickej svojím tvarom. Je vysoká 24 cm, z transparentného skla s rytinami. Má úzke hrdlo, kde sa nachádza logo značky. V spodnej časti fľaše je logo Desperados v červeno-zelených farbách. Nad logom sa nachádza päť medailí, ktoré znázorňujú kaktusovitú rastlinu agáve, leguána, slnko, jačmeň a nápis Desperados. Pod logom je vyrytý prúžok, ktorý slúži na lepšie uchopenie a držanie fľaše. Dno je masívne.

Balenia a druhy[upraviť | upraviť zdroj]

Na Slovensku je v predaji 0,33 l fľaša, alebo trojbalenie (3 x 0,33 l), v zahraničí sa predávajú aj fľaše veľkosti 0,25 l, 0,65 l a 1 l, plechovky s objemom 0,33 l alebo 0,5 l a 5 l sud.

Okrem klasickej tequilovej sa v zahraničí predáva pivo Desperados aj iných príchutiach:

  • Desperados Mas - 3,9% alkoholu - príchuť Tequila-limetka
  • Desperados Red - 5,9% alkoholu - príchuť Tequila-cachaça-guarana
  • Desperados Fuego - 5,9% alkoholu - príchuť Tequila-gold (tequilovo-bylinkové aróma)

Predaj[upraviť | upraviť zdroj]

Pivo Desperados je marketingovo cielené na skupinu mladým spoločenských ľudí, ktorí skúšajú nové veci a chcú sa odlíšiť od ostatných. Je dostupné v kluboch, na diskotékach a baroch. Hlavný slogan značky je Pivo vyostrené tequilou, globálny slogan je Unleash the wild side of fun.

Internet[upraviť | upraviť zdroj]

Desperados využíva kreatívne reklamné online kampane. V roku 2011 prišiel s interaktívnou Youtube kampaňou The Breakthrough.[2] Rok 2012 sa objavilo reklamné video s názvom Únos - The Snatch.[3]

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]

  1. Desperados beer [online]. ULTRA PREMIUM BRANDS, [cit. 2012-09-20]. Dostupné online. Archivované 2012-05-04 z originálu. (po česky)
  2. Desperados [online]. You Tube (video), [cit. 2012-09-20]. Dostupné online. (po anglicky)
  3. Desperados Snatched [online]. You Tube (video), 25.5.2012, [cit. 2012-09-20]. Dostupné online. (po anglicky)

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]