Devon Werkheiser

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Devon Werkheiser
americký herec
americký herec
Narodenie8. marec 1991 (33 rokov)
Atlanta, Georgia
Odkazy
Webstránkadevonwerkheiser.com
CommonsSpolupracuj na Commons Devon Werkheiser

Devon Joseph Werkheiser (* 8. marec 1991, Atlanta, Georgia) je americký televízny a divadelný herec. Je známy ako Ned Bigby v americkom sitcome Ned's Declassified School Survival Guide.

Osobný život[upraviť | upraviť zdroj]

Devon J. Werkheiser sa narodil v americkom meste Atlanta v Georgii. Jeho rodičia Gary a Valeria si jeho talent všimli keď mal šesť rokov a napodoboval Jima Carreyho vo filme Ace Ventura Zvierací Detektív. Onedlho na to ho prihlásili do miestneho divadelného klubu pre deti. Tu získal prvé herecké skúsenosti. Hral tu v malých divadelných hrách ako Cisárové nové šaty alebo Červená čiapočka. Ako šestnásťročný, teda 6 rokov po začiatku jeho kariéry, sa s celou rodinou presťahoval do Los Angeles. Momentálne navštevuje Laurel Springs School, školu na rozvíjanie talentov. Je členom Starlight Starbright Children's Foundation, ktorá pomáha chorým deťom. Členmi nadácie sú americké teen idoly.

Kariéra[upraviť | upraviť zdroj]

Vo svojom prvom filme hral po boku Mela Gibsona vo filme Údolie tieňov. Vtedy mal Werkheiser 10 rokov a hral Steva Moora, syna Kolonela Moora. Po účinkovaní v seriály That Was Then si zahral vo filmovej komédii Recipe for Disaster s Johnom Larroquettem a Lesley Ann Warrenovou. V rokoch 2004 až 2007 hral v televiznom sitcome Ned's Declassified School Survival Guide, kde si zahral v hlavnej úlohe Neda Bigbyho. Sitcom vysielala spoločnosť Nickelodeon v 22 štátoch sveta (8.júna 2007 bol v USA odvysielaný záverečný diel). Ďalším jeho filmom bol film Shredderman Rules, kde hral v hlavnej úlohe Nolana Byrda. Okrem filmovania sa venuje aj dabingu (napríklad rozprávka Casper's Scare School, kde prepožičal svoj hlas hlavnej postave Casperovi). Bol hosťom viacerých známych relácií a podujatí ako Saturday Night Live na NBC, Kids choice awards a rôznych iných. Momentálne pracuje na ďalšiom filme so spoločnosťou Nickelodeon a nahráva svoj prvý debutový album so spoločnosťou Universal Records.

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]