Diablo II: Lord of Destruction

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Diablo II: Lord of Destruction je datadisk ku počítačovej hre Diablo 2. Vytvorený a vydaný bol v roku 2001 spoločnosťou Blizzard Entertainment.

Nové možnosti[upraviť | upraviť zdroj]

5. akt[upraviť | upraviť zdroj]

Prvoradou úlohou vývojového tímu bolo rozšíriť hernú dobu už na základnej obťažnosti. Rozšírenie bolo riešené cez nový, v poradí piaty akt, v zasneženej krajine barbarov. Zaujímavosťou mesta je možnosť najať barbarských spolubojovníkov, a tiež jedna z úloh v ktorej je potrebné zničiť jedného z obyvateľov mesta.

Postavy[upraviť | upraviť zdroj]

Veľké rozšírenie sa udialo tiež v herných postavách, kde pribudla nová záporná postava (Baal), nový najímateľný pomocný bojovník (barbar) a hlavne nové hrateľné postavy, druid a vrahyňa. Druid kombinuje premeny na vlka alebo medveďa s elementárnou mágiou a vyvolávaním spolubojovníkov. Vrahyňa kombinuje bojové umenie a pasce.

Posilnenie postáv[upraviť | upraviť zdroj]

Všetky postavy mali vylepšené možnosti liečenia a to vyššou efektivitou elixírov. Pribudla tiež možnosť použitia sekundárnych zbraní, umožňujúca hlavne odniesť viac nájdených predmetov. Pri ideálnom prípade môže bojovník Barbar niesť v rukách až štyri obojručné meče. U iných postáv bolo možné niesť v hre bez datadisku iba jeden.

Zlepšenia prinášajú aj nové predmety, ktoré pridávajú rôzne výhody vtedy, ak sú pridané v inventári. Každá postava tiež môže nájsť špecifické zbrane, štíty alebo prilby, určené priamo na jednu zo 7 postáv. Ostatné postavy nemôžu tieto predmety používať.

Pozri aj[upraviť | upraviť zdroj]

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]