Die Romantic

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Die Romantic je tretí singel americkej rockovej kapely Aiden z albumu Nightmare Anatomy, vydaný v roku 2005.

Téma[upraviť | upraviť zdroj]

Text skladby zobrazuje tému samovraždy ako takej. V mnohých rozhovoroch a na vystúpeniach kapely spevák WiL Francis prezradil príbeh skrytý za touto skladbou. Napísal túto skladbu pre svoju najlepšiu kamarátku, ktorú poznal od útleho veku. Keď žil na ulici a bral drogy, mal najlepšiu kamarátku, s ktorou býval denne. WiL prezradil, že jedného dňa, keď už svoju situáciu nedokázala zvládať, tak sa vrátila domov, v podkroví našla zbraň svojho otca a strelila sa do srdca. Táto skladba zobrazuje samovraždu aj ako sebeckú a nezmyselnú.

Videoklip[upraviť | upraviť zdroj]

Videoklip je natočený na rôznych miestach, teda každý člen kapely hrá na inom mieste. Výnimkou je WiL, ktorý sa objavuje na každom. WiL hrá vo videoklipe "diabla", ktorý nahovára ľudí na zlé veci; napríklad muža z kancelárie ktorý chce skončiť so svojim životom skokom z budovy, alebo dievča z rodiny ktoré má komplexy zo svojho vzhľadu, bezdomovca ktorý spáva pri odpadkových košoch a rozhodne sa okrádať ľudí. Mnoho scén je natočených v kostole.

Live vystúpenia[upraviť | upraviť zdroj]

Aiden hrávali od vydania Nightmare Anatomy skladbu Die Romantic v pôvodnom znení. Zmena nastala okolo roku 2008 keď bola skladba skrátená a spojená so skladbou "The Last Sunrise". Celá druhá sloha bola odstránená. Keďže je známe, že WiL Francis je zarytý ateista, je ľahko pochopiteľné prečo sa druhá sloha Die Romantic viac naživo nespieva. V druhej slohe totiž WiL na nahrávke spieva: " God save me please...", "Bože zachráň ma prosím..."