Digitálna stratégia

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Digitálna stratégia definuje kroky a činnosti, pomocou ktorých spájate očakávania vašich zákazníkov s vašimi obchodnými a marketingovými cieľmi, ktoré plánujete realizovať v online prostredí. Zahŕňa komplex aktivít, počínajúc tvorbou webového portálu, online marketingom, optimalizáciou pre vyhľadávače, či marketingom v komunitných sieťach.

VHODNE ZVOLENOU DIGITÁLNOU STRATÉGIOU DOSIAHNETE

  • zvýšenie hodnoty a podielu online predaja
  • efektívne oslovenie nových zákazníkov a vytvorenie dlhodobejšieho vzťahu so súčasnými
  • efektívnejšiu marketingovú kampaň
  • vyššiu lojalitu zákazníkov ku vašej značke...

Prehľad[upraviť | upraviť zdroj]

Početné prístupy k vedeniu digitálnej stratégie:

1. identifikácia kľúčových príležitostí a / alebo problémy v podnikaní, kde on-line majetok môže byť riešením;

2. identifikácia neuspokojených potrieb a cieľov zákazníka, ktorý najviac zosúladiť s tými kľúčovými obchodnými príležitosťami a / alebo problémy;

3. rozvíjať víziu, ako on-line aktív bude splnenie týchto podnikov a potrieb zákazníka, ciele, príležitosti a výzvy,

4. priorít súbor online iniciatív, ktoré môžu priniesť na túto víziu.

Rozhovory zúčastnených strán[upraviť | upraviť zdroj]

Zahŕňa individuálne rozhovory, skupinové rozhovory a workshopy s spoločnosti senior management, marketing a predaj, prevádzku a servis zainteresovanými stranami s cieľom pochopiť obchodnú stratégiu, výzvy a príležitosti, produkty, organizácie, procesy, dodávateľského reťazca a predajcovia, distribútorov, zákazníkov a konkurenčné prostredie.

Konkurenčná analýza[upraviť | upraviť zdroj]

Zahŕňa hodnotenie spoločnosti hlavných konkurentov a potenciálnych náhrad s cieľom porozumieť spoločnosti silných a slabých stránok vo vzťahu k ich konkurentom a potenciálnych náhrad. Kým tento často zahŕňa kroky nájdené v tradičnej marketing analýze hospodárskej súťaže, ako sú produkty, ceny, atď. Konkurenčný analýza pre digitálne stratégia zahŕňa dve jedinečné položky:

Funkcia / Funkcia analýzy[upraviť | upraviť zdroj]

Hodnotenie vlastností a funkcií poskytovaných spoločnosti on-line majetku, v porovnaní s tými jeho konkurentov a potenciálnych náhrad.