DinoPark Bratislava

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
(Presmerované z Dino park Bratislava)
DinoPark Bratislava

DinoPark Bratislava je zábavný park určený pre verejnosť, ktorý sa rozprestiera na ploche troch hektárov a zobrazuje modely dinosaurov v ich prirodzenom prostredí. DinoPark, jedinečná expozícia modelov druhohorných plazov je súčasťou ZOO Bratislava od roku 2004. Park sa nachádza približne v strede bratislavskej ZOO.

V lesnom prostredí je umiestnených takmer 50 modelov dinosaurov v životnej veľkosti, ktoré sú ozvučené a niektoré z nich aj robotické. Modely sú vytvorené na základe aktuálnych vedeckých poznatkov a nájdených fosílií. Pohyblivé - robotické modely sú riadené počítačom a niektoré zvládajú až 8 pohybov. Celý komplex je synchronizovaný centrálnym počítačom. Dinosaury stoja po oboch stranách pozdĺž lesnej cesty. Pri každom z modelov je umiestnený popis so základnými údajmi. Medzi najzaujímavejšie patria Allosaurus, Diplodocus, alebo Tyrannosaurus rex. Celkovo sa v DinoParku nachádza viac než 20 scén zasadených do prostredia pripomínajúceho druhohornú prírodu.

Súčasťou expozície je detské paleontologické ihrisko s ukrytou kostrou pravekého tvora, náučný chodník a 3D kino s panoramatickým filmom FinoDino a DinaMina, pripraveným špeciálne pre DinoPark. V štýle druhohôr je upravená taktiež predajňa suvenírov DinoShop, občerstvenie DinoCafé s DinoZmrzlinou i DinoGril.

Od 1. mája 2006 je v DinoParku umiestnená 200 mil. rokov stará druhohorná rastlina Wolémia.

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]

Súradnice: 48°09′47″S 17°04′18″V / 48,163178°S 17,071595°V / 48.163178; 17.071595