Diskusia:Albert Einstein

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Neviem či preto, že študoval a pôsobil vo Švajčiarsku a po nástupe Hitlera emigroval do USA sa z neho stal švajčiarsky a americký fyzik. To tam rovno môžeme pridať aj česko, keďže pôsobil aj v Prahe :) --Otm 21:52, 11 november 2005 (UTC)

narodil sa ako nemecky obcan, neskor sa nemeckeho obcianstva vzdal a ziskal svajciarsky a US pas. Podobne bol aj v zid. spolocenstve, ale z neho rovnako neskor vystupil. P.S: cesky pas samozrejme nikdy nemal. V case jeho posobenia bola aj tak Praha viac v nemeckych ako ceskych rukach... --Maros 22:01, 11 november 2005 (UTC)
Einsteina sa, keď ešte neboli dôsledky Všeobecnej teórie relativity experimentálne overené, spýtali, či je Nemec alebo Žid. Odpovedal: Ak sa moja teória potvrdí Nemci vyhlásia, že som Nemec a Francúzi, že patrím celému svetu. Ak bude vyvrátená, Francúzi povedia, že som Nemec a Nemci, že som Žid. Možno je táto anekdota iba jedným z mnohých mýtov o Einsteinovi. Z hľadiska občianstva tie prívlastky sedia, ale všeobecne je vnímaný ako nemecký fyzik židovského pôvodu. --Otm 22:27, 11 november 2005 (UTC)

Navrhujem dať ako najlepší článok. Vesmir

"

Je tu ešte hromada štylistických kostrbatostí, životopis o detstve a mladosti je rozsiahlejší než zvyšok života, nie je spomenutá jeho snaha o formulovanie zjednotenia všetkých druhov síl, ... --Otm 18:41, 4. apríl 2009 (UTC)[odpovedať]
Stačí si pozrieť článok na nemeckej wikipedii a je snáď zjavné, že článok je neúplný. --Otm 18:57, 4. apríl 2009 (UTC)[odpovedať]