Diskusia:Bitka o Stalingrad

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Vyborne konecne som to dopisal, uz len nejake obrazky a bude to relativne dopohody :-) Rozmyslal som ze by som tam pridal nejake linky na ruske stranky o bitke pri Stalingrade. ak chcete dajte to tam http://battle.volgadmin.ru/ Inak vsimol som si, ze ked hladam stalingradsku bitku cez "hladanie" tak tento odkaz vobec pri slove "Stalingrad" neukaze. Ondrej

Ešte by si mohl uviesť zdroje do sekcie "Referencie". Tej poznámke o hľadaní nerozumiem. Adrian@diskprís 08:56, 14 jún 2006 (UTC)

Referencie & iné[upraviť zdroj]

neviem kde to tam presne napisat...ale

Čerpal som z kníh: Alexander Werth - Od paktu po Stalingrad / Rusko vo vojne 1941 - 1945 I./ vydané roku 1968 Alexander Werth - Od Stalingradu po Berlín / Rusko vo vojne 1941 - 1945 II./ vydané roku 1969 John Macdonald - Veľké bitky druhej svetovej vojny / vydané roku 1995 Mansur Abdulin - Krvavá cesta od Stalingradu / Zpověď prostého vojáka / vydané roku 2005 Большой Российский Энциклопедический Словарь / rok vydania 2003 Детская Энциклопедия /9 zväzok/ rok vydania 1969

Použil som okrem ineho aj horeuvedenu stranku (myslim ze ked som pisal o bojoch v meste tak som tam tiez daco nasiel); anglicke vydanie wikipedie (informacie o "dome pavlova" a Jakovovi Pavlovovi); dalsie boli články http://www.vor.ru/55/Stalingrad/pam3.html (dalsie informacie o "dome pavlova", ktore neboli v anglickej wikipedii); http://www.vectorsite.net/twsnow_08.html (vseobecne som si to precital a nieco som s toho vycucal); http://www.thehistorynet.com/wwii/bl-stalingrad-wwII/index1.html (tu som spracoval daco o Mansteinovej protiofenzive)

Okrem toho som pouzil aj veci ktore mam z televizie alebo knih co som cital davnejsie a nemal som ich uz po ruke ked som to pisal.

S tým "hladaním" som mal na mysli to, že keď hodím slovo "Stalingrad" do toho okienka naľavo v tej wikipediovej lište a stlačím hľadaj, tak mi to neukáže priamy odkaz na článok. A zakaždým som sa musel preklikávať k článku o bitke cez iné, ale mám taký dojem že s tým ty nič nenarobíš.