Diskusia:Black Sabbath

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Clanok je sam o sebe docela dobry avsak mam fakt niekolko vyhrad ktore v istych momentoch zavadzaju a ako gitaristovi mi to bije do oci:

  1. Text k Black Sabbath sice napisal Butler ale riff a ostatnu hudbu vymyslel Iommy. Sam to povedal v jednom dokumente a potvrdili to aj ostatni clenovia skupiny
  2. Album Vol. 4 nie je ich najzrelsi. Ich najsofistikovanejsi album je Sabbath Bloody Sabbath ktory vysiel po nom. Album Vol. 4 dokonale zobrazuje ich stav drogoveho opojenia. Niektore prechody v pesnickach su uplne odveci proste nepasuju do kontextu skladby alebo su akoby chabym pokusom o ozivenie skladieb. Sam Iommy povedal ze proste nedokazal prijst s nicim dobrym, bol uplne vymlety po kokaine. Skusili zacat nahravat zase a tak si spravili studio v opustenom stredovekom zamku a to malo na nich stimul ktory potrebovali a napisali album Sabbath Bloody Sabbath.
  3. Neviem ci je autor clanku gitarista alebo hrac na iny hudobny nastroj ale na prvych 4-5 albumoch skupiny sa podladene gitari neobjavuju. Keby si to vyskusal zahrat s nahravkou tak by to pocul. Teraz maju podladene gitari o pol tona alebo o jeden a pol tona podla toho ako Ozzy vytiahne spev v danej skladbe a tak gitari menia podla potreby lebo Ozzy je na tom so spevom uz tak zle ze nevie uz skoro nic zaspievat. Dokonca este na albume Heaven and Hell s Diom sa podladene gitari neobjavuju--Guitarplayer~skwiki (diskusia) sa nepodpísal(a)
Tento článok, nemá na tejto Wikipédii autora. Ak by som sa chcel debatovať s autorom, tak by som musel ísť diskutovať na enwiki. Odtiaľ je preložený a k tvrdeniam sú aj doložené referencie. Verzia, z ktorej sa pri preklade vychádzalo je pod článkom. Na anglickej WIkipédii je oroiginál hodnotený ako "Dobrý článok", čo by som u nich bral s rešpektom. Myslím, že to tam krížom-krážom verifikujú iní experti, ako sú na našom malom Slovensku. Osobné názory sa veľmi neberú. Na enwiki sú témy, články, do ktorých ani čiarku nedáte bez toho, aby sa s ňou niekto nezaoberal a anepýtal sa na jej dôvod. Väčšina vašich tvrdení sa dá v tejto slovenskej verzii dohľadať v kapitole o hudobnom štýle... plus-mínus sa zhoduje s vašimi slovami. Nie som gitarista, pri prekladaní som tie informácie, ktoré som vložil bral ako informáciu pre mňa, teda neviem posúdiť kde je pravda o podladení: či u vás, alebo na enwiki. Mňa táto téma (laicky) zaujímala, a tak som ju kompletene prerobil, lebo, nakoľko ho na enwiki považujú za dobrý, som bral originálny článok s rešpektom. V každom prípade ďakujem za záujem, spätnú väzbu, ale musím k tomu dodať, že Vaše tvrdenia ako referenciu použiť nevieme. Môžte to upraviť, len ak to viete ozdrojovať. bojars 07:07, 16. august 2022 (UTC)[odpovedať]