Diskusia:Boxer (pes)

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Mám otázku: existujú oficiálne preklady štandardov psov, ktoré si však treba zrejme vyžiadať na SKJ (Slovenská kynologická jednota). Budeme tu teraz uvádzať neoficiálne štandardy? A má vôbec zmysel v encyklopédii uvádzať kompletný štandard (v tlačenej sa neuvádza, ale v elektronickej je zasa habadej miesta, tak sa neviem rozhodnúť, čo je prospešné). Uvažujem nad tým preto, že FCI nie je jediná svetová organizácia, aj keď na Slovensku je, pokiaľ viem, jediná, ktorej ustanoveniami sa riadime. A tiež by som rada, podobne ako som už začala u mačiek, vytvoriť nejakú tabuľku a tiež chcem články o jednotlivých plemenách dať do nejakej rovnakej podoby...ale to až po tom, čo "spácham" článok o psovi ako takom... Takže otázka znie: Štandardy v kompletnom znení, áno, nie? A ak áno, oficiálne, či len také "ukradnuté" (pardón, anonym, ak si prekladal štandard boxera sám) z nejakých stránok (bez uvedenia zdroja)? --Prskavka@diskprís 19:07, 2 január 2006 (UTC)

ad 1: A prečo by sme nemohli uviesť kompletné štandardy ? ad 2: Neviem ako je to s autorskými právami k týmto veciam, tak to nechám na teba. Ten anonym sa asi už neozve. Bronto 19:11, 2 január 2006 (UTC)

  • Mne to pripadá zbytočné, pretože podobne ako u mačiek bude v tabuľke odkaz na štandard daného plemena vo všetkých dostupných databázach medzinárodných organizácií (napr. AKC /American Kennel Club/, United Kennel Club a pod./. A tiež by články boli prehľadnejšie, keby sa popísalo viac o plemene - štandard je suché vypočítanie znakov - ľudia hľadajú skôr zaujímavosti o plemene - štandard nájdu kdekoľvek. Ale uznávam, že vo wiki môžeme mať aj štandardy, len by asi mali byť oficiálne. Skúsim sa obrátiť na SKJ, uvidíme, čo napíšu. --Prskavka@diskprís 19:26, 2 január 2006 (UTC)
    • btw nielen, že je tu uvedený štandard, anonym vlastne celý text okopčil z Atlasu plemien. Čo s tým? Nerada by som, aby tu niekoľko mesiacov svietil text, že ide o možné porušenie autorských práv. --Prskavka@diskprís 20:08, 4 január 2006 (UTC)
    • tak tú copyvio časť zmaž, nechaj tabuľku a svoj pokec resp. non-copyvio pokec ktorý ostane. Bronto 20:19, 4 január 2006 (UTC)