Diskusia:Bratislavská lýra

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Neviete ako upraviť roky aby odkazovali na: Hudba z 1966 Myslím tým ako na českej wikipédii:

po kliknutí na 1966 to presmeruje na stránku---1966 v hudbě. Ďakujem Tom78


Hudba_z_1966[upraviť zdroj]

Existuje na slovenskej wikipédii kategória:

Kategória:Hudba podľa roka

http://sk.wikipedia.org/wiki/Kateg%C3%B3ria:Hudba_z_1966

http://sk.wikipedia.org/wiki/Kateg%C3%B3ria:1966

--Tom78 09:56, 10. apríl 2008 (UTC)[odpovedať]

takto: * [[:Kategória:Hudba z 1966|1966]] --Kelovy 10:05, 10. apríl 2008 (UTC)[odpovedať]

Moc ďakujem. --Tom78 14:10, 10. apríl 2008 (UTC)[odpovedať]


1966 v hudbe je lepší názov ako Hudba z 1966 lenže čo keď už existujú tieto kategórie:

hudba podľa roka---http://sk.wikipedia.org/wiki/Kateg%C3%B3ria:Hudba_pod%C4%BEa_roka a tam je napr. *

     [+] Hudba z 1964
   *
     [+] Hudba z 1965
   *
     [+] Hudba z 1966

--Tom78 18:27, 10. apríl 2008 (UTC)[odpovedať]


Ach Vasil, Vasil

tak sa úpravami vytasil

celé to dľa seba upravil

myslel že to urobil

ale keď už tak rád iných opravuje

zabudol si asi okuliare

toto od začiatku tu bolo:

Bratislavská lyra (Bratislavská lýra) bol slovenský...

A vari to niekto ako Vasil po svojej veľkej úprave

keď myslel že podľa jeho došlo k náprave

nevidel a ho to do očú vari neklalo,

skúška sa zdarila

a ani veľká upravovateľka Bubamara si s AntonomX nič nevšimla.

Ach úpravy, úpravy

nie som sám kdo po sebe potrebuje opravy.--Tom78 21:52, 27. máj 2008 (UTC)[odpovedať]


Odkazy na hudobné roky[upraviť zdroj]

Reakcia na Vasiľové vyjadrenie: - história úprav článku Bratislavská lýra - (aktuálna) (posledná) 17:40, 28. máj 2008 Vasiľ (Diskusia | príspevky) D ((7 091 bajtov)) (také odkazy na roky nerobíme, prosím nezavádzajte nové zvyklosti) (vrátiť)

Tieto odkazy boli takto pridané po zmene tejto stránky ktorý vykonala Redaktorka Bubamara na základe prerobenej stránky na českej wikipédii, kde ho do tejto podoby prerobili: zlatá bratislavská lýra pod to roky atď. Ja som to takto potom čo to na českej wikipédii takto upravili neupravil do tejto podoby, lebo som čakal či na slovenskej wikipédii nepríde niekto s iným upravením stránky (to neznamená, že by to bolo zle urobené), ale Bubamara to tiež upravila takto. predtým to bolo upravené takto - rok a pod to zlatá Bratislavská lýra, pod to strieborná Bratislavská lýra atď. Neskôr redaktorka Bubamara zmenila všetky roky takto: [-[Hudba z 1966|1966]-] na [-[1966 v hudbe|1966]-], ale takáto kategória na slovenskej wikipédii rok v hudbe napr. 1966 v hudbe neexistuje. Tieto úpravy s rokmi sú tu už dlhšie, x krát sa článok Bratislavská lýra upravoval, prečo ste to redktor Vasiľ nepripomienkoval už skôr? (takto s rokmi to bolo upravené na českej wikipédii a keďže sa prebrala takáto úprava článku na slovenskú tak som podobne upravil aj tie roky, doteraz neboli na to väčšie námietky).


Vaša úprava „názov piesne“, keď ste zrušil moju úpravu '-'Názov piesne'-' (čiarka len kvôli tomu aby bolo vydieť o akú úpravu sa jedná) s odôvodnením:

  • (aktuálna) (posledná) 17:35, 28. máj 2008 Vasiľ (Diskusia | príspevky) D ((7 076 bajtov)) (používame slovenské úvodzovky) (vrátiť)
  • som vrátil aj sorkmi, ok roki tam nemuseli byť
  • (aktuálna) (posledná) 17:39, 28. máj 2008 Tom78 (Diskusia | príspevky) ((7 579 bajtov)) (piesne sa označujú šikno-viď pravidlá -) (vrátiť)
  • (aktuálna) (posledná) 17:57, 28. máj 2008 Vasiľ (Diskusia | príspevky) D ((7 091 bajtov)) (upravené podľa štandarov) (vrátiť)

(história článku Bratislavská lýra)


Pozrite si pravidlá tam je jasne napísané v tom zmysle, že piesne sa označujú zošikmením, táto vaša úprava sa robí v diskografii. Zatiaľ som nevidel na žiadnych stránkach (sk, cs, en, de wikipédia), že by sa takto v článkoch s pesničkami (hlavné články o interpretovi apod.) označovali piesne. Takto upravené články s takto upravenými piesňami som videl len v diskografii. Ale netvrdím, že niekde nemôžu byť aj v hlavných článkoch o interpretoch, autoroch a iných článkoch týmto spôsobom upravené piesne.


A tučné písmo upravené pod pozri aj v stránke o interprétovi, autorovi - Zoznam piesní...: Je čerpané odtiaľto: Sekcie "Pozri aj" a "Príbuzné témy" - http://sk.wikipedia.org/wiki/Wikip%C3%A9dia:%C5%A0tylistick%C3%A1_pr%C3%ADru%C4%8Dka ktoré pravidlo len tak mirnix dirnix vymazal redaktor AntonX potom, čo som naňho poukázal. OK dobré vedieť aj ja to v budúcnosti použijem, ak sa mi pravidlo nebude hodiť vymažem ho. A tákéto ztučnenie aj keď nie je často používané je použité aj v iných jazykových mutáciach wikipédie - malý príklad moja diskusia.--Tom78 09:32, 29. máj 2008 (UTC)[odpovedať]


      • reakcia Redakmtor Bojars - 29. máj štvrtok 2008:
  • (rozdiel) (história) . . D Bratislavská lýra‎; 09:14 . . (+47) . . Bojars (Diskusia | príspevky) (Vážený pán Tom- ŠTANDARDNE NA SLOVENSKEJ WIKIP0DII N8ZVY PIESNÍ DÁVAME DO ÚVODZOVIEK- ROBÍ TO TAK AJ ANGLICKÁ WIKIPÉDIA!!! Dôrazne Vás žiadam: NEREVERTUJTE prácu iných redaktorov.)

Kde to tak je v hlavných článkoch aj v iných jazykových mutáciach? Je viac používanie zošikmenie '-'Názov piesne'-' alebo „Názov piesne“. Ja keď som tu začal pracovať, nikdy mi predtým neupravobali piesne týmto spôsobom „názov piesne“ (ale zošikmením) až v poslednej dobe sa robia tieto úpravy piesní.

Čiže ak sú tu dlhodobí redaktori, tak by sa mali zjednotiť v úpravách a nie potom robiť takéto reverty novým redaktorom, kde dokonca upravovali reverty bez oôvodnenia v - Zhrnutie úprav:


Zošikmenie výber z citácie pravidiel:

Názvy [upraviť]

Hlavný článok: Wikipédia:Štylistická príručka (Názvy)

Kurzíva by sa mala používať v názvoch:

--Tom78 09:47, 29. máj 2008 (UTC)[odpovedať]


Reverty Bojarsa a Vasiľa[upraviť zdroj]

Už som Vám odkázal, že si máte prečítať pravidlá, tam je to jasne napísané. Prečo ak by bolo štandartom takéto vaše upravovanie názvov piesní, ste na to nepokázali skôr? načo sa to hrajete? Vážený redaktor Bojars kde je Vaše tvrdenie?:

  • (rozdiel) (história) . . D Bratislavská lýra‎; 09:14 . . (+47) . . Bojars (Diskusia | príspevky) (Vážený pán Tom- ŠTANDARDNE NA SLOVENSKEJ WIKIP0DII N8ZVY PIESNÍ DÁVAME DO ÚVODZOVIEK- ROBÍ TO TAK AJ ANGLICKÁ WIKIPÉDIA!!! Dôrazne Vás žiadam: NEREVERTUJTE prácu iných redaktorov.) Aj v anglickej? V hlavných článkoch sa používajú úvodzovky? V diskografii je to iné tam je to upravené do tých úvodzoviek ale kde sa to vo väčsej väčšine používa v hlavných článkoch?--Tom78 10:20, 29. máj 2008 (UTC)[odpovedať]



Bratislavská lýra a Slovenská wikipédia s.r.o.[upraviť zdroj]

Dnes vznikla rozsiahlejšia revertovacia vojna.

Otázkou je ak Vasiľ článok Bratislavská lýra upravoval 10. apríla 2008 (dnes je 29. máj 2008) a tom boli piesne napísané zošikmením, prečo to vtedy nepripomienkoval? Nevedel aké články bude písať redaktor Tom78. Veď 2 dni predtým v dobe vzniku článku tam boli uvedené piesne zošikmením:

  • (aktuálna) (posledná) 12:04, 8. apríl 2008 Tom78 (Diskusia | príspevky) ((1 717 bajtov)) (Nová stránka: Bratislavská lyra (Bratislavská lýra) bol slovenský festival populárnych piesní. V rokoch 1966 až 1989 to bol najpopulárnejší a najobľúbenejší festival populárny...)

zošikmenie: http://sk.wikipedia.org/wiki/%C5%A0peci%C3%A1lne:Search?search=diskografia&go=%C3%8Ds%C5%A5+na

Ak redaktor Vasiľ zrušil tučné písmo v názve piesne v poriadku - http://cs.wikipedia.org/wiki/Bratislavsk%C3%A1_lyra

  • To som tam dal len preto lebo sa niektorí ohradzovali, že Zoznam piesní je len zoznam piesní, tak som chcel nieako pozmeniť piesne, že to potom skúsim aj v zoznamoch, aby to vypadalo lepšie. Tak preto vzniklo toto hrubšie písmo v článku Bratislavská lýra.

tučné písmo


  • Ak zrušil [-[:Kategória:Hudba z 1966|1966]-] s odôvodnením: (také odkazy na roky nerobíme, prosím nezavádzajte nové zvyklosti)

tak som mu odpísal v zhrnutí zpráv (v tom prípade bude v každom roku napr 1968 uvedený kto získal lýru bola to významná udalosť). No lenže ako by mala byť uvedená informácia v danom roku o Bratislavskej lýre, ked je problém zistiť deň a dátum, preto som pridal len informáciu do roku 1966. A prečo vlasatne vznikol odkaz [-[:Kategória:Hudba z 1966|1966]-]? Úprava do tejto podoby Zlatá Bratislavská lýra pod to roky ... ďalej Strieborná Bratislavská lýra pod to roky, atď pravdepodobne (alebo to bolo inak?) vznikla na základe takejto zmeny na českej wikipédii http://cs.wikipedia.org/w/index.php?title=Bratislavsk%C3%A1_lyra&diff=next&oldid=2453660

a keďže to bolo podľa toho tak som si myslel, že by tam mali byť uvedené aj tie roky tak isto ako je to na českej wikipédii (tam tiež nepresmeruje po kliknutí na rok na daný rok ale na ten daný rok v hudbe. Ale prečo to vtedy Vasiľ nepripomienkoval (myslím tým 10. apríla) ?


  • Ak zrušil šikmé písmo v hlavnom článku (nie v diskografii) - názov piesne prečo teraz a nie skôr? Ja som takto upravoval, lebo mi tak zo začiatku upravili články, ktoré som napísal.

Keď som ja dal takúto úpravu: "Názov piesne" v diskografii, tak mi ju zrušili, a prečo to nezmenili aj iným ? Na slovenskej wikipédii je ("Názov piesne") x takto upravených stránok. Prečo redaktori Vasiľ aj Anton X to mezmenili všade tam kde podľa nich majú byť slovenské úvodzovky - „Názov piesne“.

  • Čo sa týka tučného písma (toto sa netýka Bratislavskej lýry) v článkoch interpretov, skupín a autorov tak to bolo v pravidlách. Lepšie to tak vystihovalo v článku Zoznam tvorby piesní. Nemohol som predsa vytvoriť takýto názov Zoznam tvorby piesní, lebo by zas hovorili, že spevák, skupina netvorí piesne

História článku Bratislavská lýra:

--- vytvorenie stránky: --- 08. 04. 2008:

  • (aktuálna) (posledná) 12:04, 8. apríl 2008 Tom78 (Diskusia | príspevky) ((1 717 bajtov)) (Nová stránka: Bratislavská lyra (Bratislavská lýra) bol slovenský festival populárnych piesní. V rokoch 1966 až 1989 to bol najpopulárnejší a najobľúbenejší festival populárny...)

8. apríla 2008 - piesne písané šikmo ---- revertovacia vojna Redaktor:Vasiľ --27. máj 2008 (už prispel alebo prerobil tento článok 10. apríla 2008 vtedy ešte nepoznal redaktora Tom78 tak asi neval dôvod robiť napriek, dnes som ho vyzval aby doložil svoje tvrdenie že úprava „Názov piesne“ je štandartom. Ja som v diskusii Bratislavská lýra konkrétne napísal, že zošikmenie pri názve piesne je v pravidlách.



Keď Vasiľ upravoval prečo nie vtedy? Verzia zo dňa a času 13:53, 10. apríl 2008 (zobraziť zdroj)

tu hudba z : http://sk.wikipedia.org/w/index.php?title=Bratislavsk%C3%A1_l%C3%BDra&diff=prev&oldid=1504537



ostatné roky doplnené ako : [-[:Kategória:Hudba z 1966|1966]-] ---Verzia zo dňa a času 14:06, 10. apríl 2008 (zobraziť zdroj)

http://sk.wikipedia.org/w/index.php?title=Bratislavsk%C3%A1_l%C3%BDra&diff=next&oldid=1504539


úprava na [-[1967 v hudbe|1967]-] - 10. apríl 2008--- reakcia na to je v diskusii Bratislavská lýry

http://sk.wikipedia.org/w/index.php?title=Bratislavsk%C3%A1_l%C3%BDra&diff=next&oldid=1504566

neskôr som vrátil na [-[:Kategória:Hudba z 1966|1966]-] ---nikde nebolo zmenené na iba 1966 až neskôr



Radšej si vyberiem dovolenku (dúfam že mám nárok-pokus o vtip)


S pozdravom príjemného dňa (aj tým čo ma revertovali aj zablokovali)

  • želá Tom78.

Veľa šťastia a trpezlivosti pri úprave článkov.


Nadobudol som dojem, že slovenská wikipédia je asi ako rodinný podnik (úzky okruh ľudí nie všetci) ak má niekto iný názor nech ide niekam. Netvrdím, že som mal pravdu ale sú tu taký, ktorí ak sa im znepáčite tak... Samozrejme, že nie som neomylný (ako napr. AntonX) a spravil som veľa chýb, ale je zaujímavé vedieť tieto poznatky.


P.S. Ak by náhodou niekto súhlasil aj so mnou tak POZOR nerobte to nechajte si to pre seba. Lebo na Slovenskej wikipédii je to tak. Nikdy som neveril: Na každého raz dojde či už so zdravím alebo ináč. Až kým som to nevidel na vlastné oči - Neveril pokým neuvidel. Čiže príde aj na nich. Napísal som to tomuto redaktor:AntonX a tuším aj redaktor:Bubamara. Myslím (to platí aj pre mňa) že je potrebné častejšie používať toto:Zhrnutie úprav: .

IP adresa 193.87.32.5 je verejná adresa to znamená, že nie som autorom alebo prispievateľom všetkých článkov.

Zlate lyry 1980[upraviť zdroj]

1980 - Marcela Kralova ziskala 2 zlate lyry (aj domacu aj zahranicnu) za rovnaku piesen o r. 1980: "o rok později vyzpívala v Bratislavě v domácí i mezinárodním soutěži dvě zlaté lyry, a to za píseň Monogram D + M."

https://www.novinky.cz/vase-zpravy/praha/3440-28009-uspech-na-festivalech-to-byl-zacatek-kariery-dnes-malem-zapomenute-zpevacky-marcely-kralove-.html

1985 - broznova lyra - Mirka Brezovská a Mona Lisa Od piesne k piesni - doplnenie autorov "Uvažovať možno o bronzovej lýre Mirky Brezovskej a skupiny Mona Lisa. V každom prlpade však patri pieseň Od plesne k plesni autorov Allho Brezovského a Daniela Mlkletlča k tomu najlepšiemu v tvorbe tejto skupiny. " Hudobný život zo dňa 8.7.1985 http://xn--h-toa.hc.sk/1985/hz_13_1985.pdf