Diskusia:CPU

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Myslím si, že existencia tohto šlánku oddelene nemá zmysel. Naviac nesúhlasím s názvom článku, pretože je nepresný a nie je to žiaden používaný termín. helix84 23:25, 4 október 2005 (UTC)

To sa dalo čakať. Po prvé, základná jednotka je oficiálny slovenský názov podľa noriem, google ma (a hlavne pre slovenčinu) v takýchto otázkach vôbec nezaujíma, lebo ľudia si do intenetu píšu, čo im napadne. Po druhé, prečítaj si článok procesor a vo všeobecnosti nabudúce rozmýšľaj, kým niečo také navrhneš. Nie len že to má zmysel, ale akékoľvek zlučovanie je nesprávne (a to že to niaky somár v anglickej wiki tiež navrhol a v českej uskutočnil, je ich problém).Bronto 23:31, 4 október 2005 (UTC)

No, aspoň sa to trochu vyjasnilo, hoci mi stále nie je po chuti ten "normový" názov. Takto sa to dá rozdeliť. helix84 01:16, 5 október 2005 (UTC)

Tak ako ste zbuchali tento clanok (je to teda riadny zlepenec) je to jednoducho zle - teda aspon ten uvod. Budem sa na to musiet neskor pozriet… --Maros 14:12, 5 október 2005 (UTC)

  • ten zaciatok som uz prerobil... --Maros 23:10, 5 október 2005 (UTC)

Páni, malá poznámka:

Prepáčte, že ruším vašu zanietenú diskusiu, ale mnohým ľuďom tu uniká malý detail... CPU je v anglickom jazyku Central Processing Unit. Z toho vyplýva, že preklad centrálna procesorová jednotka je nepresný. Správnejšie by malo byť: Centrálna riadiaca a spracovateľská jednotka...