Diskusia:Dejiny Bulharska

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Dobry den, Autori textu, Aleksandar Nikolov a Cvetan Cvetanski, dali nam povolenie na uverejnenie tehtu textu na Wikipedii a teda nie su porusene autorske prava. Dakujem. Senelius.

Je potrebné, aby autori poslali povolenie na permissions-skwikimedia.org, ale pozor aby tam nebola formulácia "povolenie na uverejnenie textu na Wikipedii", správny vzor viď Wikipédia:Publikácia diela predtým publikovaného mimo WikipédieKandy Talbot 07:42, 12. december 2007 (UTC)[odpovedať]

Copyright

Tento článok alebo obrázok bol sčasti alebo úplne odvodený zo zdroja Alexandar Nikolov. Povolenie uverejniť tento materiál pod licenciou GFDL odoslané držiteľom autorských práv bolo doručené do systému VRTS spravovaného PR oddelením Wikimedia pod číslom 2007122010010059.

Táto šablóna by nemala byť používaná na vyhlásenie autora o vlastníctve, ale iba v prípade jasného potvrdenia o uverejnení pod danou licenciou odoslaného na e-mailovú adresu permissions-skwikimedia.org.

(povolenie autora) helix84 23:22, 21. december 2007 (UTC)[odpovedať]


Copyright

Tento článok alebo obrázok bol sčasti alebo úplne odvodený zo zdroja Eli Kanova. Povolenie uverejniť tento materiál pod licenciou GFDL odoslané držiteľom autorských práv bolo doručené do systému VRTS spravovaného PR oddelením Wikimedia pod číslom 2007121210009184.

Táto šablóna by nemala byť používaná na vyhlásenie autora o vlastníctve, ale iba v prípade jasného potvrdenia o uverejnení pod danou licenciou odoslaného na e-mailovú adresu permissions-skwikimedia.org.

(povolenie prekladateľa) helix84 23:22, 21. december 2007 (UTC)[odpovedať]


V clanku je kapitola o medzivojnovom obdobi (== Medzivojnové obdobie ==), kde sa spomina aj Mnichov 1938 a po nom je kapitola o II. sv. vojne ( == Druhá svetová vojna ==), kde su riadky, ktore tam nepatria a su uz popisane v kapitole o medzivojnovom obdobi.


Súčasne sa situácia v Európe a vo svete značne zmenila. Nemecko, Taliansko a Japonsko vytvorili silný revizionistický blok (Os Rím-Berlín-Tokio), ktorý popieral rozhodnutia Versailsko-Washingtonského systému. Nemecku sa podarilo dosiahnuť anschlus s Rakúskom a likvidáciu Česko-Slovenska. V roku 1938 Bulharsko zamietlo niektoré z najťažších klauzúl Trianonskej zmluvy.


JS84.47.79.96 08:43, 31. máj 2020 (UTC)[odpovedať]