Diskusia:Filozofická teológia

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
  • No, rozšíril som výrazne tento článok. Dúfam, že v ňom čitateľ nájde cenné informácie a urobí mu kompletný, elementárny prehľad celej problematiky filozofickej teológie. Možno sa niektorým redaktorom bude zdať veľmi dlhý – áno, uznávam. Ale verte mi, že to, čo som napísal, je minimum, je to naozaj radikálne zostručnené. Prosím tiež – nepremiestňujte kúsky článku do špecializovaných článkov, v budúcnosti sa pokúsim tie špecializované články rozšíriť novým, obsahovo bohatším a kokrétnejším textom. A prosím ešte, nevytvárajte z hlavnej tabuľky šablónu, bude ju treba ešte neskôr doplniť.
  • V článku som používal slovo Boh s veľkým začiatočným písmenom. Snažil som sa byť čo najviac objektívny a práve toto začiatočné písmeno môže moju objektivitu spochybňovať. Prosím, vedzte, že som tak činil na základe bežnej filozofickej literatúry, ktoré Boha nazývajú s veľkým začiatočným písmenom. Príkladom je český Filosofický slovník (ISBN 80-7182-064-4) z r. 2002, alebo slovenská, bežne používaná stredoškolská učebnica filozofie Filozofia (ISBN 80-08-00279-4).
  • Asi si všimnete, že napriek jeho dĺžke je článok nekompletný. Chýba tam napríklad popis problému zázrakov, takisto Kantova kritika argumentov pre Božie jestvovanie a určite aj neteistické pojmy Boha (panteizmus, deizmus a podobne). Pokúsim sa tieto nedostatky v krátkej budúcnosti napraviť, prípadne je to určite zaujímavá výzva pre ďalších redaktorov. :-)
  • Chcem povedať na záver môjho diskusného príspevku, že kurz Filozofickej teológie bol môj obľúbený, mali sme ho teraz v zimnom semestri a musím povedať, že ma veľmi obohatil. Verím, že rovnako prostredníctvom tohto článku obohatí aj čitateľov wikipedie. :-)

--Roman whuke 07:31, 10. február 2008 (UTC)[odpovedať]