Diskusia:Geografia

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Pozri hlavnu stranku! Ma zmysel drzat tam okrem geografie aj zemepis? Liso 20:22, 9 Sep 2004 (UTC)

ja som na to tiez pozeral a nezdalo sa mi to :) predbehol si ma s touto otazkou :) obidve su viacmenej identicke, takze by som sa rozhodne priklanal k ponechaniu iba jedneho z nich, je asi jedno ktory, ale priklanal by som sa k vyhodeniu zemepisu a ponechaniu geografie. Atomique 20:47, 9 Sep 2004 (UTC)
ano, priklanam sa ku geografii, ta totiz lepsie ladi s historiou, ktora tam uz je; inak by tam potom mali byt obidve zemepis a dejepis a to mi moc pripomina zakladnu skolu :) Atomique 20:50, 9 Sep 2004 (UTC)

geosféra vs. krajinná sféra[upraviť zdroj]

chcel by som len upozornit, ze bolo by vhodnejsie napisat, ze Geografia sa zaobera krajinnou sferou, pretoze geosfera je viac-menej siroky pojem, resp. nie tak konkretny ako krajinna sfera. Krajinna sfera je presne vymedzena, zatial co pod pojmom geosfera mozme rozumiet hocijaku zo sfer, tvoriacich nasu Zem (atmosfera a jej delenie na tropo, strato, mezo, termo, exo, dalej hydrosfera, biosfera, atd. ). Pricom geografia nestuduje iba konkretnu jednu, ale cast z viacerych... a sice, napr niektore geosfery neskuma uz geografia (napr zvysne vrstvy atmosfery okrem troposfery). Ale je to len navrh... Krajinna sfera by bola ale vystiznejsia... --Ike 15:17, 27. január 2007 (UTC)[odpovedať]