Diskusia:Hydraulický pohon

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Gear pump animation shows wrong fluid path, see [[1]] (sorry for the english post). 209.102.126.82 20:11, 9 Feb 2005 (UTC)

  • Thanx for the suggestion. Correction has been made--Robo 19:44, 10 Feb 2005 (UTC)

Tento článok sa nedá ani kritizovať. Snahu autorovi asi nemožno uprieť, ale je jednoducho hrozný. Veľa chýb, nepresností a nezmyslov.

Len malý výber: - vysoká cena hadíc a rýchlospojok. Koľko asi stojí hadica a koľko axiálne piestové čerpadlo? - pracovná teplota oleja nad 80 st. C !!! - Y-ventil ??? To je pojem. - nulová sacia schopnosť zubových čerpadiel. Autor zrejme nemá predstavu, akú majú saciu schopnosť zubové a akú radiálne piestové čerpadlá. - "netrhavý tlak". No to je zase pojem. - axiálne piestové čerpadlá sú najčastejšie používané čerpadlá??? - akumulátor ako ochrana hadíc pred preťažením? To je perlička. Že som nenašiel v texte nič o poistných ventiloch! - lopta v akumulátore? Tak toto bol zlatý klinec. To som sa už i zasmial. Ako sa dofukuje? Trčí z akumulátora jej ventil??? Čo tak membránové, vakové či piestové akumlátory? Alebo aspoň zmienka o plniacom dusíku. - "jalový olej" alebo "rektifikátor". Integrácia rektifikátora do ventilov. Už mi skutočne tečú slzy.

To len taký krátky výber. Nechcem začať písať štipľavé poznámky, radšej končím. Autorovi doporučujem, nech si najskôr prečíta pár článkov, trebárs v nemeckej verzii, kde som na letmé pozretie podobné bludy nenašiel.

ked tam najdes nepresnosti, tak ich prosim ta uprav. --Maros 00:07, 30 september 2006 (UTC)