Diskusia:Ján Jamnický

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Vo filmografii sú uvedené filmy, ktoré nikdy neboli kinofilmami (napr. Slovenské ľudové balady). Chcem sa opýtať autora na zdroj.--Lucivjansky 19:09, 5 marec 2006 (UTC)


Hned ti poviem aj dva/tri:
  • Vilma Jamnická: Letá a zimy s Jánom Jamnickým; Slovenský spisovateľ, 1985. - v prílohe sa tam nachádza súpis divadelných, filmových a televíznych postáv, ktorý zostavil Ladislav Lajcha.
  • JUDr. Ján Jamnický: Režsiérova spoveď; Národné divadelné centrum, 1992. - je tam Jamnického filmogragia, ktorú zostavila Mgr. Katarína Kunová (tu tie Slovenske ludove balady nie su)
  • Ján Jamnický: O veciach známych a neznámych; Divadelný ústav Bratislava, 2001 - tu filmografia absentuje úplne, nachádza sa tu iba doplnený zoznam televíznych postáv

Išlo mi o kompletnú informáciu - kombináciou oboch zoznamov. Nevedel som, že TY SI STANOVIL úzus o tom, ktoré filmy majú právo byť uvedené vo filmografiách a ktoré nie, preto ospravedlň moju nekonečnú trúfalsoť. <patetické gesto>Óóóóó!</patetické gesto>

norway.today 06:22, 6 marec 2006 (UTC)

Nechcem sa zastavat prvého diskutujúceho, ale vo filmografickej literature su urcite pravidla, ktoré každý aj začinajúci by mal rešpektovať. To nie je jeho výmysel. Ty si mladý, mnohé veci Ta naucia na VŠ. Troška skromnosti by Ti nezaškodilo.--Lojzo2 07:29, 6 marec 2006 (UTC)

Toto nie je filmografická literatúra, ale Wikipédia. Čo má článok o významnej slovenskej osobnosti spoločné so skromnosťou či neskromnosťou redaktora? Článok má obsiahnúť osobnosť ako takú, nie sme ČSFD. --Bubamara 07:57, 6 marec 2006 (UTC)
Dakujem, Bubamara... Nie som filmový vedec. Mal som o Jamnickom literatúru, kde bol zoznam divadelných inscenácii, filmov a televíznych inscenácii v ktorých účinkoval. Nezisťoval som, že či sa daný film premietal v kinách - nie je to v mojich silách (a úprimne ani v mojom záujme) zisťovať, že či daný film sa premietal v kine. Ak ti to vadí - prosím, kľudne rozdel filmografiu na kinofilmy a nejaké iné filmy. -- norway.today 11:02, 6 marec 2006 (UTC)

Zomrel v popradskej nemocnici v roku 1972 pri jednom zo svojich výstupov na tatranské končiare. To nemá logiku.--Lojzo2 11:00, 6 marec 2006 (UTC)

  • Čo ti bráni namiesto rýpania opraviť to, aby to malo (tvoju?) logiku? --AtonX 11:03, 6 marec 2006 (UTC)
  • Logiku to má, Jamnický sa vydal na horskú túru, pričom ho našli o niekoľko dní v lese podchladeného a skonal až po prevoze do nemocnice... norway.today 11:04, 6 marec 2006 (UTC)