Diskusia:Matej I.

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

vložený text pochádza odtiaľto trebe zistiť, či ho tu vložil autor, alebo ide o porušenie autorských práv.--Pelex 17:59, 4. jún 2007 (UTC)[odpovedať]

Tak poprvé by som sa Vás chcel spýtať že v roku 1480 napr. kde bolo akože Slovensko??? Ako mohli na Slovensku likvidovať niekoho keď Slovensko svoju prvú krátkodobú existenciu datuje v roku 1938, druhú 1993 no tak potom o čom sa tu rozprávame o akom Slovensku? Ďalej po druhé on žil v Maďarskom kráľovstve takže on bol Hunyady a nie Huňady!!!--213.151.217.133 (diskusia) sa nepodpísal(a)

1. Huňady je slovenský ekvivalent mena Hunyady (a najnovšie vaši jazykovedci rozhodli, že to bude Hunyadi). Používame tento tvar, pretože sme v slovenskej časti wikipédie. Ma rumunské korene, jeho meno je len pomaďarčené.
2. Slovensko má dlhšiu históriu ako Maďarsko, ktoré je len nástupcom Uhorského kráľovstva. Boje prebiehali v oblasti súčasného Slovenska.
3. Maďarské kráľovstvo nikdy neexistovalo, bol to multietnický štát s názvom Uhorské kráľovstvo.

http://hungary-maps.myhunet.com/images_content/mo1762.jpg http://www.antiquemaps.com/uk/mzoom/23991.jpg http://www.mytinyworld.co.uk/images/giant/hungary-map-large.jpg