Diskusia:Mstislav Vladimirovič

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

K tomuto článku mám niekoľko otázok:

  1. Prečo má rozlišovací príznak, keď nie je konflikt s iným článkom s názvom Mstislav Vladimirovič?
  2. Odkiaľ sú presné údaje o narodení a úmrtí (rok a miesto), keď priamo v článku sa uvádza že rok narodenia je len pravdepodobný, a že miesto úmrtia je na poľovačke - to poľoval v meste Černigov?
  3. Väčšina zdrojov má slovenský názov, aj keď očividne nevyšli v slovenčine. Názvy diel treba citovať v takom jazyku v akom boli vydané! Okrem toho vôbec nie je jasné, ktoré tvrdenie je prevzaté z ktorého zdroja, čo je tiež chybou.

--AtonX 10:49, 16. jún 2008 (UTC)[odpovedať]

1. Ak si si nevsimol, tak Vladimír I. mal s Rognedou este syna Mstislava, ktory umrel este mlady. Ak sa najde dajaka informacia o nom na wiki, moze sa urobit odkaz Mstislav Vladimirovič. Lenze informacie zatial niet. 2. Odkazy na presne udaje su z ruskej verzie stranky o Mstislavovi Vladimirovicovi. 3. Pri tych zdrojoch je sice pravda, ze som sa to snazil prekladat, aj ked by sa to nemalo. Hned opravime. --Xpucmo (diskusia) sa nepodpísal(a)

Pochybujem že mŕtvy Mstislav ešte získa encyklopedickú významnosť, takže článok presuniem na Mstislav Vladimirovič bez rozlíšenia. Aj sú údaje z webovej stránky, môžeš mi prosím špecifikovať na ktorej stránke presne? Snáď neočakávaš, že si čitateľ prečíta celý zborník len aby si overil rok a miesto narodenia a úmrtia. Ďakujem. --AtonX 15:55, 17. jún 2008 (UTC)[odpovedať]

Pochybujem že mŕtvy Mstislav ešte získa encyklopedickú významnosť, takže článok presuniem na Mstislav Vladimirovič bez rozlíšenia. Aj sú údaje z webovej stránky, môžeš mi prosím špecifikovať na ktorej stránke presne? Snáď neočakávaš, že si čitateľ prečíta celý zborník len aby si overil rok a miesto narodenia a úmrtia. Ďakujem. --AtonX 15:55, 17. jún 2008 (UTC)

1. Údaje o narodení sú z ruskej sekcie wikipedie, z článku o Mstislavovi Vladimirovičovi.

Hneď na začiatku:

„Мстисла́в Влади́мирович (по прозвищу Мстисла́в Хра́брый) (ок.983—1036, Чернигов), в крещении Константи́н, князь Тмутараканский (990/1010—1036), князь Черниговский (1024—1036)...“

Posledný odstavec:

„Мстислав погиб на охоте в 1036 г. ...“

--Xpucmo 04:54, 18. jún 2008 (UTC)[odpovedať]