Diskusia:Opera (webový prehliadač)

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Autor članku (skoro by sa dalo povedať že reklamného) je dosť mimo. Opera strikne dodržiava W3C štandardy? Hlúposť. Opera práve štandardy nedoržiava. Ich interpretácia tagov v mnohých prípadoch chybná. Internet Explorer dodržiava štandardy lepšie (stránka napísaná podľa W3C štandardu sa zobrazí v IE správnejšie ako v Opere) Kto neverí nech si to skúsi sám namiesto neustáleho opakovania chybných názorov iných ľudí.

Autor článku sa vyjadrí na budúci týždeň Helix84 13:47, 5 máj 2005 (UTC)

  • Uznávam, že článok môže vyzerať ako propagujúci Operu. Dal som si však pozor, aby som uvádzal len podložené fakty. Väčšinu článku tvorí vymenovanie a stručný opis vlastností Opery, ktorá je v mnohých ohľadoch technologicky nadradená nad ostatnými prehliadačmi. Ak nájdete niečo čo nie je pravda, budem rád, ak to opravíte.
  • Čo sa týka podpory štandardov, autor predchádzajúceho príspevku by si mal najprv prečítať kapitolu Opera (web browser)#Subjektívna nekompatibilita, vysvetlilo by mu to stručne jeho zmätky ohľadne "lepšieho" zobrazovania stránok. Netvrdím, že Opera dokonale dodržiava štandardy, čo je mimoriadne ťažké, ale je jedným s niekoľkých, ktoré k tomu smerujú.
  • Kto neverí, nech si to skúsi sám -- v tomto 100% súhlasím, buďte však vopred varovaní, že cieľom Opery nie je "lepšie" zobrazovanie stránok (a.k.a IE quirks mode), ale zobrazovanie podľa štandardov. Helix84 16:53, 8 máj 2005 (UTC)

Opera nedodržiava ani všetky W3C štandarty[upraviť zdroj]

napr.:

  • Výrezy obrázkov v CSS - keď nastavujem grafiku cez CSS ako background-image tak nemôžem používať výrezy; background-image-position-x, background-image-position-y nefunguje !!! A funguje to aj pod netscapom a je to štandart a nie je to skript !!!--Robo 13:38, 16 jún 2005 (UTC)
tuto mas moznost vidiet, ze taky atribut css neexistuje v standardoch W3C [1]. To ze to snad funguje v inom prehliadaci to nerobi standardom, kedze existuje jedine standardizacne teleso pre CSS. Dalej netvrdim ze Opera podporuje vsetky existujuce standardy. Ak by si cital pozorne, tak by si v clanku nasiel "Úplný zoznam podporovaných štandardov [2]". A kazdemu kto ma podobne prispevky, ktore sem nepatria, pretoze nie su konstruktivnou kritikou (nehovoria co v clanku treba zmenit a ako), nech si najprv pozorne precita co je napisane a oboznami sa problematikou. helix84 16:03, 16 jún 2005 (UTC)

Browser?[upraviť zdroj]

Prečo je lepšie, keď je v názve článku "browser" a vo výklade "prehliadač"? --Grano 17:06, 16 júl 2005 (UTC)

Myslím si, že to lepšie nie je a terminológia by sa mala zjednotiť. Som za prehliadač, používa sa a je spomínaný aj v iných článkoch. Pokiaľ autori nemajú vážne námietky, môže sa to spraviť urýchlene. Bebe@diskprís 08:27, 20 júl 2005 (UTC)
Ja som tiez za "prehliadač" --Maros 08:41, 20 júl 2005 (UTC)