Diskusia:Ozbrojené sily Slovenskej republiky

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Len upozorňujem že celé heslo je mierne zmätočné - Armáda SR bola od roku 1993 iba jednou zložkou Ozbrojených síl SR. Ozbrojené sily ako také v zmysle ústavy boli totiž tvorené tromi samostatnými zložkami - jednou z nich bola Armáda SR. Ďalšie zložky, existujúce nezávisle na ASR boli Železničné vojsko (podliehajúce Ministerstvu dopravy) - niečo o vzniku som uviedol tu: http://forum.valka.cz/viewtopic.php/title/Velitelstvi-zeleznicniho-vojska-1993-2002/t/87743 a Vojská ministerstva vnútra SR (podliehajúce ministrestvu vnútra) - viď môj článok http://forum.valka.cz/viewtopic.php/title/SVK-Vojska-ministerstva-vnitra-1993-2002/t/86816.

V roku 2002 došlo k zlúčeniu týchto 3 zložiek do jednej....

doplnenie[upraviť zdroj]

Zabudol som - v rokoch 1993-1997 to myslím riešil Branný zákon (z roku 1949 v znení neskorších predpisov), od roku 1997 zloženie Ozbrojených síl presne určoval Zákon č. 351/1997 Z. z. Branný zákon vo svojom § 3 Zloženie ozbrojených síl

(1) Ozbrojené sily tvorí Armáda Slovenskej republiky, Vojská ministerstva vnútra a Železničné vojsko.

buko1

Tip!

Ďakujeme za Tvoj návrh! Ak máš pocit, že článok potrebuje vylepšenie, pokojne vykonaj potrebné zmeny. Wikipédia je wiki, takže „každý“ môže ihneď upravovať takmer každý článok. Stačí kliknúť na odkaz Upraviť v hornej časti obrazovky. Nemusíš sa ani registrovať a prihlasovať (hoci je viacero dôvodov, pre ktoré by si to mal zvážiť). Komunita Wikipédie Ťa povzbudzuje k tomu, aby si bol smelý pri úprave stránok. Nemaj strach, že urobíš hlúpe chyby – určite sa nájde niekto, kto ich po Tebe opraví. Ak si nie si istý ako článok správne upravovať, pozri si najprv prehľad editácie stránok, alebo si vyskúšaj upravovanie článku nanečisto na našom pieskovisku. Noví prispievatelia sú vždy vítaní!

--Pelex 15:36, 21. september 2009 (UTC)[odpovedať]

Czechoslovak People's Army Structure in 1989[upraviť zdroj]

I expanded the English en:Czechoslovak People's Army article with all the info about the en:Czechoslovak army, air defence and air force in 1989 that I could find. I am sure the info is correct and nearly complete, however I still need more info on Electronic Warfare, Pontoon, and Long Distance Signal Communication regiments. Also I might have missed some units. Therefore if anyone has information or corrections, please feel free to either add it directly to the article or leave it on my talk page. Thanks, Noclador (diskusia) 3. 10. 2016, 17:45 (UTC)