Diskusia:Vysoké Tatry

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Priznám sa, že sa mi to trochu nepáči ako sú spravené odkazy na Vysoké Tatry.

  1. Myslím si, že toto by nemala byť rozlišovacia stránka, ale stránka o pohorí, teda o "vysokej" časti Tatier. V záhlaví pred úvodom by mal byť odkaz na rozlišovaciu stránku, prípadne aj na mesto
  2. Mala by existovať rozlišovacia stránka [[Vysoké Tatry (rozlišovacia stránka)]], ktorá by odkazovala na všetky (dve?!) významy.
  3. Tatry by potom boli samostatná rozlišovacia stránka (Nízke, Vysoké, ...), alebo by mal byť tento článok zrušený.

Ak na to nebude nikto reagovať, dal by som o tom hlasovať. Tatry sú na wiki už veľmi dlho, nechcem to meniť bez diskusie a nechcem tiež bez diskusie nechávať hlasovať, možno nerozumiem dobre pôvodnému zámeru. Bebe@diskprís 08:26, 23 august 2005 (UTC)

súhlasím s Bebem. Vysoké Tatry by mali ukazovať na pohorie s odkazom v úvode na mesto. Tatry by mali byť rozlišovacia stránka. Adrian@diskprís 09:06, 23 august 2005 (UTC)
Tiez suhlasim. Atomique 09:18, 23 august 2005 (UTC)

Súhlasím, že by mala existovať rozlišovacia stránka Tatry, avšak rovnaký zmysel má aj rozlišovačka Vysoké Tatry, z ktorej budú odkazy na Vysoké Tatry (mesto) a Vysoké Tatry (pohorie). Nepozdávajú sa mi rozlišovacie stránky typu Vysoké Tatry (rozlišovacia stránka), kedy existuje jeden hlavný (?) význam (v tomto prípade Vysoké Tatry pohorie) a len jediný vedľajší význam (Vysoké Tatry (mesto)). Tiež je diskutabilné, či stránka o pohorí je tá „významnejšia“ a nakoľko intravilán mesta ani neleží v geomorfologickej časti Vysoké Tatry (ale v geomorfologickom celku Podtatranská kotlina, podcelok Tatranské podhorie), nebolo by celkom správne vytvárať podkapitolu o meste v rámci článku o pohorí (len zmienku). --Robzle 18:34, 16. august 2008 (UTC)[odpovedať]