Diskusia k šablóne:Infobox Jazyky krajiny

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Sablona ma teraz podla mna viacero chyb. Dakujeme ra1N za pomoc s prekladom, ale podla Wikipédia:WikiProjekt Šablóny by som chcel systematickejsie tvorit nove sablony. Kpr odpovedz prosim, chcel by si takuto sablonu, tvorit clanky tohto typu a v nich ju pouzivat? Ja som ich na skwiki nenasiel, preto je lepsie zacat najskor textom, az potom pridavat rozne features, sablony a ine elementy. Ak by si ju chcel pridat priamo do existujuceho clanku o state, bude lepsie nieco rolovacie. Nieco, co sa stane sucastou sucasneho elementu {{Infobox štát}}. Vznik tejto sablony moze byt dobry priklad pre wikiprojekt, preto skus uviest odpovede na tieto otazky. Potom to budem riesit kodovanim.
Pred vytvorením šablóny uvážiť jej potenciál, správny názov, správny typ, správny tvar (podla konvencii), používať slovenskú verziu servisnych nadsablon (infobox, roleta). Pred zavádzaním do článkov, vytvoriť dokumentáciu k šablóne, pokiaľ použitie nie je zrejmé --Bonnifac 00:45, 24. august 2009 (UTC)[odpovedať]

Ahoj!

Moje pripomienky:

1. ked budu popisky sablon anglicky, usetri to spustu prace. Bude stacit ju skopirovat z EN wiki a prekladat vlastny obsah a nie popisky. Na druhej strane tuto sablonu nebudu masovo pouzivat vsetci Slovaci, preto si myslim, ze ponechanie EN popiskov je OK a preklad do slovenciny neni nutny.

2. nez tvorit stranky tohto typu (limitacia casom) http://en.wikipedia.org/w/index.php?title=Special%3AWhatLinksHere&target=Template%3ALanguages+of&namespace= by som skor chcel vyuzit tuto sablonu do sekcie "Jazyk(y) krajiny" / "Demografia" - napr. http://en.wikipedia.org/wiki/Pakistan#Languages

3. Do {{Infobox štát}} by som to uz nepchal. Ked je ten infobox preplacany informaciami, tak sa to stava neprehladnym. Skor by som to chcel vyuzit ako samostatnu tabulku, kde by som prehladne uviedol jazyky pri statoch, v ktorych sa hovori viacerymi jazykmi... Myslim, ze tvar a pouzitie sablony z EN wiki je pre tento ucel idealne.

Som vsak otvoreny diskusii...

Kpr 21:43, 28. august 2009 (UTC)[odpovedať]


Zdravim, prepac meskanie.. hmm, viac ti rozumiem, ale menej ti vyhoviem. Lebo:

1. Mas pravdu, ze copypaste sa robi rychlejsie, ale prelozit 5-10 parametrov je nic oproti samotnemu korektnemu vyplnaniu obsahu. Sablona je pre teba len skelet! Jen tie prazdne parametre, ktore mas vyplnit, ktore si mozes zakazdym rychlo skopirovat z Dokumentacie. Slovaci skelet v clanku uvidia, lebo ho vlozis do clanku a az potom vyplnujes. Takze je na ociach i ked ma vnutornosti skryte.

2. Vdaka za konkretny priklad, odpovedal si si sam. To co ukazujes je obycajna tabulka, tu mozes teraz z fleku odkopirovat do clanku, dokonca v nej nemusis ani nic moc prekladat "align, wikitable, class" vsetko ostava. Len obsah over a poslovenci. Na taketo cosi sa sablona vobec nehodi, toboz do stredu clanku!

3. S infobox stat mas pravdu, je to dlhe a aj tak tam nie je vsetko. Samostatnu tabulku = element = sablonu mozes davat do clanku, az ked ma nieco, co vizualne v texte nespravis. Myslim mapu, klavesnicu, nejake definovane poradie .. najlepsi priklad en:Languages of Switzerland. Snad sme si to vysvetlili, alebo este napis, aj z inej temy. Pozri si Pomoc:Tabuľky a skusaj na Wikipédia:Pieskovisko do zblaznenia.--Bonnifac 02:29, 30. august 2009 (UTC)[odpovedať]