Diskusia k pomoci:Ako upravovať stránku

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
  • Príručka je príliš dlhá. Toto MINI-HOWTO je to nesmierne praktické pre nových užívateľov. -- Matej 'Yin' Gagyi 5 júl 2005 18:33 (UTC)
  • Nemyslim si, ze prirucka je prilis dlha. Naopak, ak je niekolko clankov s podobnym zameranim (napr. ako upravovat stranku) tak to zneprehladnuje situaciu a hladanie. Prirucku sme vyrobili s umyslom mat centralnu a jednoduchu prirucku obsahujucu dalej odkazy na stranky z podrobnostami. Pred tym sme to prekladali z anglickej wiki a tam v tom maju uplny chaos v strukture. --Maros 5 júl 2005 19:27 (UTC)
  • Tak potom jedna kompletná makro-príručka je perfektný nápad, a druhá mikro-príručka je ešte lepší. Mysli na ľudí, ktorý Wikipediu a možno ani pčítač ešte nevideli. Bežný vývoj redaktora by vyzeral takto:
  1. pokus o úpravu článku (nový užívateľ je trochu zmätený)
  2. prečítanie mikro-príručky (prečíta za 2 min.)
  3. oprava článku (užívateľ už chápe, ako na to)
  4. registrácia (užívateľ je nadšený Wikipédiou)
  5. makro-príručka (užívateľ sa chce stať lepším redaktorom, ako vravý predslov príručky: Len za 31 dní :) -- Matej 'Yin' Gagyi 6 júl 2005 9:00 (UTC)
  • Mne osobne sa paci struktura helpu na nemeckej wiki (prve kroky, druhe kroky ...) --Palica 6 júl 2005 09:45 (UTC)
  • Čerstvý užívatelia sa boja, alebo sa im nechce čítať, alebo nemajú čas čítať dlhé články. Preto som za tú malú a veľkú príručku. Dve články ("Č" a "č") sú lepšie ako 50 a lepšie ako jeden "Č". -- Matej 'Yin' Gagyi 6 júl 2005 12:01 (UTC)
Súhlasím s Palicom. Aj mne sa veľmi páči ich štruktúra. --Prskavka 6 júl 2005 12:08 (UTC)