Diskusia ku kategórii:Slovenskí politici

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Vie niekto ako dosiahnuť, aby sa na prvej strane zobrazili všetky podkategórie? Tak ako je to zobrazené je to dosť mätúce. --Jano spoza mláky 16:10, 18 september 2005 (UTC)

Toto sa momentalne neda v MediaWiki, ale da sa na to pustit robot, ktory vygeneruje vsetky podkategorie. Pozri Kategória:Wikipédia pre ukazku. --Palica@diskprís 21:21, 18 september 2005 (UTC)

Bude niekto namietať, ak pri slovenských politikoch, ktorí sú zaradení do kategórie podľa politickej strany (napr. Kategória:Politici ĽS-HZDS) vymažem kategóriu Slovenskí politici ?--Jano spoza mláky 19:43, 14 december 2005 (UTC)

Slovenskí politici je u konkrétneho politika stabilná kategória, Politici konkrétnej strany je u konkrétneho politika semistabilná kategória, neviem či u politika, ktorý vystriedal štyri strany uviesť kategórie Politici strany 1..n alebo zostať pri Slovenskí politici. Riešením by bola kategória bývalí politici danej strany :) Keď ma zaujímajú slovenskí politici, tak je lepšie, ak by mali aj túto všeobecnú kategóriu a zobrazia sa mi na jednej www stránke a nemusím prechádzať vyše sto podkategórií jednotlivých slovenských strán. --Otm 19:54, 14 december 2005 (UTC)
    • ptiklanam sa k Otmovi, fúha ani som nevedel ze tych politikov je tak vela, ako maku :)--stefi 19:58, 14 december 2005 (UTC)

Zatiaľ tých slovenských politikov robím hlavne ja a zaviedol som si sám pre seba tieto pravidlá:

  • Ak vystriedal viacero strán (panebože, takých je ...), tak ho zaraďujem do kategórie podľa každej strany, ktorej bol členom. Takže niektorí politici sú zaradení paralelne aj v 3-4 straníckych kategóriách. Podľa mňa je to lepšie, ako vytvárať kategóriu Bývalí politici strany XY, aj keď aj to by bolo určité riešenie.
  • Spočiatku som každého slovenského politika zaraďoval okrem straníckej kategórie aj do kategórie "Slovenskí politici". Lenže teraz som začal vytvárať články o regionálnych poslancoch, ktorí sú tak isto politici, aj keď regionálni. V budúcnosti by sa mali vytvárať články aj o komunálnych politikoch. No a keď ich všetkých zaradíme do kategórie "Slovenskí politici", tak tá bude obrovská a asi dosť neprehľadná. Preto sa vás pýtam na názor.--Jano spoza mláky 20:21, 14 december 2005 (UTC)
    • Milanovi Kňažkovi som pridal jednotlivé strany, v ktorých bol, tuším som jednu vynechal, ale neviem ktorá to bola - Medzi HZDS a SDK. Vyskočil však problém, keď som mu dal kategóriu Politici HZDS ale oni sa medzičasom premenovali na ĽS-HZDS, bolo by však ahistorické dať mu kategóriu Politici ĽS-HZDS
      • Ja to zatiaľ robím takto ahistoricky. Snažil som sa to vyriešiť poznámkou v kategórii Politici ĽS-HZDS: V tejto kategórii sa nachádzajú politici, ktorí sú, alebo boli členmi Ľudovej strany - Hnutie za demokratické Slovensko (do júna 2003 sa strana volala Hnutie za demokratické Slovensko). Múdrejšie riešenie som nenašiel, pretože sa jedná o tú istú stranu. Mimochodom, týka sa to viacerých strán, napríklad SMER tiež vystriedal niekoľko názvov a je to stále ten istý SMER s tým istým Ficom.--Jano spoza mláky 20:59, 14 december 2005 (UTC)
        • Riešenie cez vysvetlenie v kategórii beriem.--Otm 21:35, 14 december 2005 (UTC)
    • Ak v slovenských politikoch kliknem na T, napríklad Tarčáka mi nezobrazí, lebo má iba kategóriu Politici ĽS-HZDS a nemá Slovenskí politici --Otm 20:51, 14 december 2005 (UTC)

Keďže slovenských politikov je už dosť veľa, chcel by som urobiť takúto úpravu: zaradiť slovenských politikov do kategórií podľa územnej úrovne na ktorej pôsobia:

  1. celoslovenská úroveň - tu mám problém s názvom kategórie (Slovenskí vrcholoví politici mi pripadá hlúpe, možno by to mohla byť kategória:Slovenskí nadregionálni politici ?)
  2. regionálna úroveň - kategória:Slovenskí regionálni politici
  3. komunálna úroveň - kategória:Slovenskí komunálni politici

Môžete sa vyjadriť, kým začnem robiť zmeny? PS. Zabudol som sa podpísať, sorry.--Jano spoza mláky 21:08, 31 december 2005 (UTC)

A je to naozaj nevyhnutné?? Lebo napríklad veľa politikov bude vo viacerých kategóriách a zas tak veľa ich zatiaľ nie je.Bronto 22:32, 30 december 2005 (UTC)

Možno nie nevyhnutné, ale podľa mňa vhodné. Začal som robiť články o regionálnych politikoch a tých som do kategórie:Slovenskí politici nezaradil, lebo sa mi zdalo, že už bude prehustená. Ide (alebo pôjde) o niekoľko stoviek článkov. No a máme už zopár článkov o slovenských primátoroch a starostoch a v budúcnosti by som ich tiež rád zopár stovák pridal. Takéto rozdelenie sa mi zdá vhodnejšie ako miešať miestnych politikov s členmi vlády a poslancami. --Jano spoza mláky 21:07, 31 december 2005 (UTC)