Diskusia ku kategórii:Softvér

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Softvér vs. Software[upraviť zdroj]

Predpokladam ze niekde iste bola tato diskusia, ale neviem si moc predstavit kde, takze nemohli by ste ma niekto naviest na spravnu stranku? A v pripade ze takato diskusia nebola, je nejaky dovod preco na sk wikipedii pouzivame "Softvér" namiesto "Software". "Softvér" nie je ani spisovne slovenske slovo a ani si nemyslim ze by bolo nejako globalne pouzivane. Myslim ze by bolo ovela rozumnejsie pouzivat (anglicky) spisovne "Software". Luks@diskprís 16:04, 22 november 2005 (UTC)

Este ma napadlo, v pripade ze by sme nechceli pouzivat anglicke slova tak myslim ze spravnejsie by bolo "Programové vybavenie" alebo nieco podobne. Osobne sa mi to sice moc nepaci, ale IMO je to stale spravnejsie ako "Softvér" Luks@diskprís 16:07, 22 november 2005 (UTC)

Možno sa budeš veľmi čudovať, ale softvér je slovenské spisovné slovo a je priamym prekladom anglického slova software. Viď SLEX99. Podobne asi aj ostatné výrazy vér a iné. Bebe@diskprís 16:24, 22 november 2005 (UTC)
Hm, tak toto je pre mna naozaj dost velke prekvapenie. Kazdopadne diky za info. Luks@diskprís 16:27, 22 november 2005 (UTC)