Diskusia s redaktorom:80.242.33.198

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

--80.242.33.198 12:30, 5. december 2008 (UTC)[odpovedať]

Tip!
Ďakujeme za Tvoje príspevky do Wikipédie. Chceme Ťa poprosiť, aby si neprispieval anonymne, ale zaregistroval sa ako jeden z redaktorov. Uľahčí to Tebe aj nám vzájomnú komunikáciu a spoluprácu na rozvoji Wikipédie a vyhneš sa tak prípadnému neželanému zablokovaniu alebo zneužitiu Tvojej identity.
Môžeš tak urobiť po kliknutí na tento odkaz. Ďakujeme.

--Bubamara …✉ 14:20, 2. január 2008 (UTC)[odpovedať]

Ahoj, 80.242.33.198. Vítame Ťa v slovenskej Wikipédii! / Welcome to the Slovak Wikipedia!
Slovenská Wikipédia je slovenská jazyková verzia Wikipédie, ktorá vznikla v októbri 2003 a k dnešnému dňu má 248 559 článkov.

Začal(a) si dobre a si na najlepšej ceste začať prispievať a pridávať množstvo dobrých článkov. Ďakujeme za Tvoj prínos k tvorbe encyklopédie a tešíme sa na spoluprácu. Veríme, že sa nám bude dobre spolu pracovať a že sa tu budeš medzi ostatnými cítiť príjemne. Ak si si ešte nezaregistroval/a svoje meno, odporúčame Ti to, aj keď upravovať a prispievať anonymne je fajn. Anonymní redaktori niekedy nezažijú radosť zo spoločného úspechu Wikipédie. Po registrácii používateľského mena získaš identitu na Wikipédii, tá Ti umožní robiť veci, ktoré anonymným prispievateľom nie sú umožnené, napríklad hlasovať, meniť nastavenia a pridávať obrázky.

Odporúčame Ti, aby si si prečítal/a nasledujúce stránky, ktoré Ti uľahčia prácu pri Tvojom upravovaní:

Príručka Pieskovisko
(miesto pre experimenty)

Obsah Pomocníka Kaviareň
(diskusia redaktorov)
Často kladené otázky Päť pilierov Wikipédie
Wikitext Čo Wikipédia nie je

Na diskusných stránkach sa vždy podpisuj: stačí napísať 4 vlnovky ~~~~ alebo ich vložiť kliknutím na ikonu lište nad oknom na úpravu.

Naopak články sa nikdy nepodpisujú.

Tak ešte raz vitaj a ďakujeme za Tvoje príspevky. Dúfame, že sa tu uvidíme často.
Za uvítací výbor: Bubamara


If you have questions, comments, or something is not clear to you, or if you would like to know something about the Slovak Wikipedia, look at the Slovak Wikiembassy, where someone might even help you in your language :).


Tip!
Tlačidlo na podpisovanie
Tlačidlo na podpisovanie

Ďakujeme, že prispievaš do Wikipédie. Chceme Ťa poprosiť, aby si svoje príspevky do diskusie podpisoval/a Tvojim redaktorským menom. Najjednoduchší spôsob je použiť tlačidlo v hornej lište okna na úpravu, ktoré vloží do textu značku:

--~~~~

Značku môžeš vpísať aj ručne. Po uložení diskusného príspevku sa automaticky zmení na Tvoj podpis s uvedením času a dátumu. Nepodpisuj prosím encyklopedické články! Ďakujeme.

--Bubamara …✉ 15:19, 7. január 2008 (UTC)[odpovedať]

Rešpektuj prosím zaužívané[upraviť zdroj]

Prečítaj si prosím toto: Wikipédia:Diskusná stránka a začni sa už konečne podpisovať. Zároveň si zapamätaj toto: Všebecne však diskusne stránky neslúžia iba na všeobecné diskusie o danej téme. Wikipédia nie je chat, je to encyklopédia. Inými slovami, diskutujte o článku, nie o jeho téme.--Bubamara …✉ 11:23, 12. január 2008 (UTC)[odpovedať]

  • bumabara,prepáč nechcem byť redaktorom pretože som počítačový analfabet a proste nevidím dovod,napíšem že som stará dievka alebo mladý fešák,no a?Ak sa niekto chce baviť má kde.

K podpisu nemám problém okrem pochopenia čo mám urobiť,musím sa spýtať známych.--80.242.33.198 (diskusia) sa nepodpísal(a)

  • Aby sme sa rozumeli:
  1. Či chceš byť redaktorom, alebo nie, je tvoje rozhodnutie. Každopádne by sa tvojou registráciou uľahčila komunikácia s tebou, aj keď ty si aj ako IP poznateľný. Ja ťa upozorňujem na to, na čo slúži diskusná stránka. Prečítaj si prosím ten text, hovorí sa v ňom okrem iného aj toto: Všebecne však diskusne stránky neslúžia iba na všeobecné diskusie o danej téme. Wikipédia nie je chat, je to encyklopédia. Inými slovami, diskutujte o článku, nie o jeho téme.
  2. Stačilo by, ak by si si pozorne prečítal uvítaciu šablónu, kde máš presný návod ako sa podpisovať. Každý sme nejak začínali a mnohý z nás sú počítačoví analfabeti. V šablóne je aj obrázok, aby každý pochopil, o čo ide.

Všimni si pozorne túto vetu a obrázok pod ňou.

Na diskusných stránkach sa vždy podpisuj: stačí napísať 4 vlnovky ~~~~ alebo ich vložiť kliknutím na patričnú ikonu v lište nad editačným oknom. Naopak články sa nikdy nepodpisujú.

Veľa zdaru. --–Bubamara 13:02, 28. január 2008 (UTC) mám inu ikonu,dobre zistím od programatora ako sa podpisovať.nerozumiem vete čo znamená diskutovať o článku a nie téme,aký je v tom rozdiel?[odpovedať]

Otto Skorzeny[upraviť zdroj]

Ahoj! Na tejto stránke si sa zapoijil do diskusie. To nepatrí do diskusie, to si mal pozapájať do článku. Je to dielo Tvoje či máš to odkopírované? S pozdravom MARIÁN 12:35, 6. marec 2008 (UTC) nie to sa stalo, taký je život,jeho brat Fero Munich z Turčeka so mnou robil,býval pri tuneli v prvej chalupe v smere do Turčekovanskej doliny po ľavej strane.mohol by som o tom hovoriť veľa ale beriem na vedomie že to nemá nič spoločné s encyklopédiou,len ma hodilo ked som si spomenul ako Mišo vždy hrešil na Skorzenyho,a to bol v SS 2 roky.[odpovedať]

Tip!
Tlačidlo na podpisovanie
Tlačidlo na podpisovanie

Ďakujeme, že prispievaš do Wikipédie. Chceme Ťa poprosiť, aby si svoje príspevky do diskusie podpisoval/a Tvojim redaktorským menom. Najjednoduchší spôsob je použiť tlačidlo v hornej lište okna na úpravu, ktoré vloží do textu značku:

--~~~~

Značku môžeš vpísať aj ručne. Po uložení diskusného príspevku sa automaticky zmení na Tvoj podpis s uvedením času a dátumu. Nepodpisuj prosím encyklopedické články! Ďakujeme.

--80.242.33.198 13:14, 12. apríl 2008 (UTC)[odpovedať]

--80.242.33.198 13:52, 16. apríl 2008 (UTC);;;;[odpovedať]

Môžem hovoriť len za seba, na jednej strane ma mrzí, že si sa na wikipedistov nahneval preto, že nereagovali na tvoje otázky. Na druhú stranu sa trochu zamysli, wikipédia sa snaží byť encyklopédiou, nediv sa, že sa tu netolerujú tvoje texty, ktoré postrádajú hlavu aj pätu a navyše si si v nich nie si schopný opraviť ani pravopis a obviňuješ všetkých z toho, že sú proti tebe zaujatí. Nedodržiavaš žiadne pravidlá, nikde sa nepodpisuješ, ako keby to bolo také zložité, nemusíš sa pri tom vôbec zaregistrovať, stačí za napísaným textom nechať tieto štyri vlnovky ~~~~. Ja osobne napríklad strácam prehľad o tom čo píšeš do diskusií, skrz to, že sa napodpisuješ, ako aj preto že ešte vemi často meníš to čo si v diskusiach napísal aj pred niekoľkými týždňami. To sa nerobí.--Pelex 15:42, 10. apríl 2008 (UTC)[odpovedať]

ja tie vlnovky tlačím a miesto toho mi skáču kosoštvorce,k textom skoro nikdy nedostanem odpoved na konkrétnu otázku, čo ma vie naštvať,pretože ked niekoho kritizujem poviem prečo.Nie som si vedomý že by sa niečo menilo v diskusii.Povedz príklad.

ak máš problémy s písaním vlnoviek kvôli nekompatibilite kódovaina klávesníc, tak nad editačným oknom máš 21 tlačítiek, desiate z ľava plní funkciu podpisu. Vyzerá takto. máš to aj v tej šablóne nad týmto textom, pochybujem že si si to už nevšimol. Ak by si si to predsa len doteraz nevšimol, že ti píšeme aby si sa podpisoval... zamysli sa trochu nad sebou. Až budem mať čas nájdem si tie spomínané zmeny v diskusiách.--Pelex 18:02, 15. apríl 2008 (UTC)[odpovedať]
Tu a tu su tie tvoje spomínané zmeny. Zamýšľaj sa viac nad tým čo píšeš...--Pelex 22:15, 15. apríl 2008 (UTC)[odpovedať]

nemusíš mi pripomínať že som mal špičku a zamotal tam milenky,ved som to zmazal,P.S. to bolo moje trochu namazané vysvetlenie ku kritike komolenia mien.Nemalo to tu nič robiť,ale ani nie drámu,normálne ľudské vysvetlenie.Takže si to nevšímaj,nikoho som sa tým nedotkol,somár som ja.Hossovi som nič nemenil a na tom názore trvám.

Podpisovanie[upraviť zdroj]

Ahoj, som rád, že sa ti už darí podpisovať, musím ťa však upozorniť, že v článkoch sa nepodpisujeme. Videl si už nebodaj v článkoch podpisy redaktorov, ktorí ich písali? Podpisujeme sa iba v diskusiách.--Pelex 15:45, 19. apríl 2008 (UTC)[odpovedať]

Prepáč s podpismi,v počítačoch som nula bodov,tak som triafal.Ale pýtam sa ťa na niektoré tvoje úpravy.Nie je to podstatné ale zaujímajú ma niektoré úpravy.Napr.spojovacie stredisko v Loriente bolo v tom čase skutočne najväčšie na svete,ty si to opravil za veľké,nie je to podstata ale neviem prečo.V Gallipoli,, Hamilton vybral najhlúpejší plán,podľa teba najhorší,neviem aký je v tom rozdiel,jedine definovať hlúposť a zlo.Vážim si ťa za to že máš konkrétne námietky o ktorých sa dá diskutovať,nie iných ktorí niečo neurčité reklamujú a nevedia čo.--80.242.33.198 07:20, 20. apríl 2008 (UTC);;;;[odpovedať]

Štýl mojho písania a opráv tvojich často veľmi subjektívnych viet, je obvykle zapríčinený tým, že sa pokúšam písať encyklopedickejšou rečou.
a)Pri Loriente som sa rozhodol pre neutrálnejšie „... veľká“ preto, že používanie slov, ktoré sa začínajú predponou naj- je podľa mňa v encyklopédii veľmi často nevhodné.
b)Hamiltonov plán možno bol hlúpy, ale takéto označenie sa rovnako do encyklopédie nehodí .--Pelex 08:43, 20. apríl 2008 (UTC)[odpovedať]

Klasická encyklopédia je objasnenie pojmu jednou vetou,W je zaujímava práve tým že pripúšťa širší výklad čo ju robí zaujímavou.Má riziká, že sa tu montuje kopa do neba volajúcich nezmyslov,hviezdne rasy z briblblého amerického filmu,preklady pesničiek z modnej kapely čo nemá nič spoločné z faktom zachytávania reálnych udalostí historie.--80.242.33.198 12:41, 21. apríl 2008 (UTC);;;;Otázka znie kde je hranica,nemyslím predošlé hlúposti ale v historii?Dlhé o neviem napísať takže to je vysvetlenie,viem že tam má byť.Podľa môjho názoru,je sekcia historia ktorá registruje reálne fakty,diskutabilné alebo nie,ale fakty.Ak má encykloped ambíciu registrovať všetky výrazy,aj tie nehorázne hlúposti, tak treba urobiť skladisko a nech je to tam.--80.242.33.198 12:58, 21. apríl 2008 (UTC);;;;[odpovedať]


Tip!
Ďakujeme za Tvoje príspevky do Wikipédie. Chceme Ťa poprosiť, aby si neprispieval anonymne, ale zaregistroval sa ako jeden z redaktorov. Uľahčí to Tebe aj nám vzájomnú komunikáciu a spoluprácu na rozvoji Wikipédie a vyhneš sa tak prípadnému neželanému zablokovaniu alebo zneužitiu Tvojej identity.
Môžeš tak urobiť po kliknutí na tento odkaz. Ďakujeme.

--AtonX 09:05, 5. máj 2008 (UTC)[odpovedať]

Bola raz jedna trieda[upraviť zdroj]

  1. Za bodkou na konci vety sa dáva medzera.
  2. Podpisujeme príspevky do diskusie, nie však príspevky do encyklopedických článkov.

--AtonX 13:01, 6. máj 2008 (UTC)[odpovedať]

Ahoj, myslíš že je pre teba neprekonateľný problém formátovať diskusiu tak, aby bolo jasné kto odpovedá a na ktorú časť odpovedá, a podpísať sa na koniec svojho príspevku? --AtonX 20:18, 23. máj 2008 (UTC)[odpovedať]

Tip!
Tlačidlo na podpisovanie
Tlačidlo na podpisovanie

Ďakujeme, že prispievaš do Wikipédie. Chceme Ťa poprosiť, aby si svoje príspevky do diskusie podpisoval/a Tvojim redaktorským menom. Najjednoduchší spôsob je použiť tlačidlo v hornej lište okna na úpravu, ktoré vloží do textu značku:

--~~~~

Značku môžeš vpísať aj ručne. Po uložení diskusného príspevku sa automaticky zmení na Tvoj podpis s uvedením času a dátumu. Nepodpisuj prosím encyklopedické články! Ďakujeme.

MARIÁN 20:40, 23. máj 2008 (UTC)[odpovedať]

prepáč nerozumiem o čo ide--80.242.33.33 16:57, 14. jún 2008 (UTC);;;;[odpovedať]


Oznam
Zistili sme, že experimentuješ s Wikipédiou. Tvoj experiment fungoval a následne bol odstránený. Ak chceš ďalej experimentovať, použi, prosím, svoje, alebo verejné pieskovisko a riaď sa pokynmi na ňom, pretože pokusy v článkoch sú zvyčajne rýchlo zmazané. Ak sa chceš dozvedieť o prispievaní do Wikipédie, pozri sa na stránku Vitajte vo Wikipédii.

Izmaelt@+ 17:46, 24. jún 2008 (UTC)[odpovedať]

som vedla o čo ide--80.242.33.198 19:43, 25. jún 2008 (UTC);;;;[odpovedať]

Návod

Ak ja chcem niečo od Teba, napíšem Ti to do Tvojej diskusie, odpovedz mi prosím tam.
Pokiaľ chceš niečo Ty, napíš mi sem, odpoviem tu.
Nové príspevky sa pridávajú na koniec.

Ako vidím, tak robíš inak, čo dosť mätie redaktorov - sem si odpovedal ohľadom tohto.


Tip!
Ďakujeme za Tvoje príspevky do Wikipédie. Chceme Ťa poprosiť, aby si neprispieval anonymne, ale zaregistroval sa ako jeden z redaktorov. Uľahčí to Tebe aj nám vzájomnú komunikáciu a spoluprácu na rozvoji Wikipédie a vyhneš sa tak prípadnému neželanému zablokovaniu alebo zneužitiu Tvojej identity.
Môžeš tak urobiť po kliknutí na tento odkaz. Ďakujeme.

S pozdravom --MARIÁN 10:09, 12. júl 2008 (UTC)[odpovedať]


Upozornenie
Opakovane sme zistili, že experimentuješ s Wikipédiou. Tvoj experiment fungoval a následne sme ho opätovne odstránili. Ak chceš ďalej experimentovať, použi, prosím, pieskovisko a riaď sa na ňom uvedenými pokynmi, pretože pokusy v článkoch zvyčajne rýchlo mažeme. Ak sa chceš dozvedieť o prispievaní do Wikipédie, pozri stránku Vitajte vo Wikipédii. V prípade opakovaného porušovania integrity encyklopédie Ti zablokujeme redaktorský prístup do Wikipédie! Ďakujeme za pochopenie.

Diskusie sa nemažu. --peko 14:41, 21. júl 2008 (UTC) Neviem kto tam dal poslednú šablonu ani k čomu,ak máš námietky tak sa vyjadri konkrétne a neschvávaj sa za anonymitu i nak si čo?--80.242.33.198 14:58, 21. júl 2008 (UTC);;;;Ak máš konkrétne námietky tak ich povedz,máš s tým problém,alebo sa realizuješ len tak?--80.242.33.198 15:01, 21. júl 2008 (UTC)°;;;;[odpovedať]


Ahoj, môžem Ťa poprosiť, aby si mi opakovane nemazal moju diskusnú stránku. Ďakujem. Izmaelt@+ 18:56, 21. júl 2008 (UTC) Vôbec nechápem čo sa tu vlastne deje,neviem to z môjho rátadla zistiť,nikomu nič nemažem,mám šablony neviem k čomu akecá tu kde kto neviem o čom,tak sa láskavo ukľudnite a menujte vecný problém.--80.242.33.198 10:34, 23. júl 2008 (UTC);;;;[odpovedať]

Problém bude asi najskôr v tom, že je možné,že niekto iný tiež používa túto IP, preto ak sa chceš vyhnúť podobným nedorozumeniam, založ si redaktorský účet. Môžeš si ho založiť tu. S pozdravom Izmaelt@+ 12:29, 23. júl 2008 (UTC)[odpovedať]

Je pod moju dôstojnosť odčarbávať čo ako zaujímavý článok pokiaľ nemám viac informácii.--80.242.33.198 19:46, 25. júl 2008 (UTC);;;;[odpovedať]

Vysvetli mi teda, prečo podobným štýlom nepíšeš aj iné články? Článok je totiž napísaný podstatne kvalitnejšie, než tvoje doterajšie.--Pelex 12:19, 28. júl 2008 (UTC)[odpovedať]

pretože ma to mimoriadne zaujalo a začínam rozumieť ako si predstavujte w RE Bumabara časť textu je z uvádzaných zdrojov,technické a niektoré časové údaje z nemeckej w a niektoré z Válka cz.--80.242.33.198 07:11, 2. august 2008 (UTC).Zdrojom Plzenského múzea americkej armády je Dan van de Vat-Poslední korzár. Nečítal som.--80.242.33.198 07:20, 2. august 2008 (UTC);;;;[odpovedať]

Ahoj! Keď zakládaš novú sekciu ako tuto , tak prosím, keď píšeš novú správu pridaj toto:
== Názov správy ==
A Tvoj text --~~~~
Ber si to k srdcu! Strašná vďaka. --MARIÁN 19:59, 16. august 2008 (UTC)[odpovedať]

Prosím nepíš už viac takéto zbytočné príspevky. Cieľom wikipédie ani diskusných stránok jednotlivým článkom nie je moralizovať nad danými témami. Ak máš nejaké podnetné návrhy ako spresniť v článku opis vzniku vzbury tak ich vyjadri jasnejšie.--Pelex 19:08, 22. august 2008 (UTC)[odpovedať]

King Georg a Renown?[upraviť zdroj]

Chyby robí každý, ja sa mýlim denno denne. HMS King George a bojový krížnik HMS Renown? V januári 1942? Prosím špecifikuj o čo šlo, pretože ani jedna z týchto lodí nebola cez 2. svetovú vojnu potopená. Bitka pri Kuantane sa odohrala trochu skôr ako popisuješ. Rád by som sa popýtal na celé meno „komodora Gendai, tkz. gendaizmus“. Lebo to som nevedel odkontrolovať. Prosím dbaj o to čo píšeš, nech nie je potrebné po tebe opravovať každú jednu editáciu.--Pelex 20:42, 24. august 2008 (UTC) Prepač urobil som dvojchybu s oboma vecami máš pravdu bol som v mysli kdesi inde,pomylil som všetko,o gendaiovi neviem či to je správny výraz ide o to že prišiel s metodou ako masou torpédových a strmhlavých bombardérov potopiť akúkoľvek lod-.tým vyriešil medzivojnvý spor medzi tkz.delostreleteckými a leteckými admirálmi. Išlo o to či veľká pancierová lod má šancu odraziť letecký útok a pri svojej palebnej sile tvoriť hlavnú údernú silu námornictva. Delostrelecký admiráli boli o tom presvedčený napr.i sir philips veliteľ zvezu Z čo ho stálo život. Letecký admiráli presadzovali myšlienku že treba investvať do lietadlových lodí ktoré budú tvoriť jadro flotily. Delostrelecký admiráli trvali na pancierových lodiach s ťažkým delodstrelectvom. V rokoch 1920 21 generál usa Mitchel skúšal letecké útoky na ukoristenú nemecku radovú lod Ostriefland,výsledky námornictvo ohromilo.Potom pokusi pokračovali s diaľkove ovládanými lodami v usa i vb ukázalo sa že pri vtedajších možnostiach letectva je veľký rozdiel zasiahnuť nehybnú a plávajucu lod ktorá sa navyše bráni. Až v tridsiatych rokoch sa prišlo na to že presné zásahy sa dajú dosahovať pri strmhlavom nálete čo malo dalekosiahle následky hlavne pre rozvoj nemeckého letectva a priebeh vojny.finito už ma to zunúva písať samozrejmosti--80.242.33.198 20:33, 12. september 2008 (UTC);;;; Sorry pozriem tvoje otázky ale v dátum kuantanama máš určite pravdu pozriem hubáčka pacifik v plamenech a opravím to--80.242.33.198 20:39, 12. september 2008 (UTC);;;;[odpovedať]

--80.242.33.198 11:46, 7. november 2008 (UTC)--80.242.33.198 11:46, 7. november 2008 (UTC)[odpovedať]

Rudolf Höß[upraviť zdroj]

Zdravím, pridali ste do článku Rudolf Höß informácie, ktoré sa týkajú viacejmenej nacistických koncentračných táborov vo všeobecnosti, viac ako samotného Hößa. Navrhujem túto časť článku presunúť do článku Nacistický vyhladzovací tábor. Máte proti tomu nejaké výhrady? --Pelex 18:39, 3. november 2008 (UTC)[odpovedať]

Nie aj ked si trochu myslím že to má súvis s jeho svedectvom,ale nemám námietky.--80.242.33.198 10:02, 4. november 2008 (UTC);;;;[odpovedať]

Ponechal som tam tú časť o množstve odevov a vlasov. Zaujímalo by ma, do akej miery sú interpretácie vysokého počtu obetí v Osvienčime založené na základe vašich vlastných predpokladov a dedukcií. Uvedomte si, že wikipédia by mala publikovať iba overené informácie.--Pelex 21:24, 4. november 2008 (UTC)[odpovedať]

V diskusii o Hossovi pred časom som ti uviedol argumenty,teda reťaz nepriamych dôkazov ktoré podporujú jeho výpoved,podložil som zdrojmi. V stanovisku spojeneckých vlád k Vrbovej atd správe je jenoznačný postoj, ked prebehneš ich rozhodovanie že jednoducho neverili niečomu takému. Až do Norimberského procesu,vlastne od jesene 1945,nik neveril ani netušil o rozsahu priemyselného vraždenia. Neverím sovietskym číslam ktoré udávajú dvojnásobné množstvá,ale tieto dve výpovede sú nezávislé a podložené nepriamymi dôkazmi,hlavne množstvom odevov ktoré zostali v tábore. Podľa uvedeného zdroja,ale je ich viac,bolo z lágra odvezených vyše 700 vlakov s odevmi po veznoch,presné číslo si z hlavy nepametám. Takže to svedčí o tom koľko ľudí tam skončilo. Udaje o existencii vyvraždovacich táborov,bolo ich 6,Birkenau,Treblinky,Soribor,Majdanek,Chelmo,posledný si neviem spomenúť prišli na javo až po vojne. Všetky boli na poľskom území. Cím neobvinujem Poliakov,Osvienčim bol daleko najväčší,u Trebliniek sa udáva že povraždili 700 000 ľudí a bol druhý najväčší. Osvienčim bol špecifický i tým že tam pracovalo státisíce väznov v priemyselných závodoch v okolí,napr. v spomínanej Bune čo bol jeden z njväčších závodov tretej ríše na výrobu syntetického benzínu,ale ich životnosť bola 3-4 mesiace,potom šli do plynu. Pretože spojenci týmto faktom nverili,Briti s pochybnosťami bola uvedená zpráva postupne publikovaná až po vojne,ťažko určiť presný dátum. Hoes ju nemohol poznať a pri výsluchoch v jeseni 1945 sa vôbec nespomína.--80.242.33.198 11:06, 5. november 2008 (UTC);;;;[odpovedať]

Musím podotknúť niekoľko vecí. Štatistiky sú rôzne, a počítať množstvo mŕtvych podľa počtu topánok, ktoré si niesli v kufroch nie je správne. Beriem však, že tie štatistiky nezostavovali (resp. neinterpretovali) diletanti a sú preto aspoň približne presné, ale stále sa jedná iba o rôzne nepriame dôkazy. Chcem tým povedať, že je podľa mojho skromného názoru nevhodné vytvárať nejaké vlastné modely a štatistiky. Mám naviac dojem, že spájate viaceré veci, ktoré spolu nesúvisia. Tvrdíte tiež, že Hoess nemohol poznať Wetzlerovu a Vrbovu správu. Je to však skôr nepravdepodobné, pretože detaily zo správy boli publikované a verejne vysielané v BBC od 15. do 20. júna 1944. Podobné počty zavraždených sa mohli dostať i do obvinenia (a neskôr i do priznania) nie preto, že to mohol vedieť Hoess ale i pre to, že obvinenia zostavovali ludia, ktorí správu čítali. Hoessom uvádzané počty zavraždených s touto správou preto môžu súvisieť jednoducho preto, že mu to už tak naservírovali. Hoess bol odsúdený na smrť ešte pred zatknutím, to dobre vedel (a skrýval sa preto), mohlo mu byť už teda jedno čo vlastne podpisuje. Samotná akceptácia priznania ako nejakého určujúceho dôkazu, podľa mňa nie je na mieste. Toľko k môjmu názoru na vami interpretované veľké počty obetí v Osvienčime, ktoré dnes všeobecne nie sú akceptované. Nevravím, že to čo ste napísali tam komplet nepatrí, sú to iste zaujímavé informácie, ale rozhodne by som ich nevkldal do textu v takom tóne, ako by to bola svätá pravda a skôr by som sa opatrne snažil naznačiť, že napr. pre spomínané fakty je v danej problematike ešte mnoho otvorených otázok. Ešte tak pomimo, keď píšete nejaké diskusné ale aj iné príspevky, začínajte písať od začiatku riadku a vetu NIKDY NEZAČÍNAJTE MEDZEROU, vyzerá to potom zle.--Pelex 12:47, 5. november 2008 (UTC)Za počúvanie cudzieho vysielania bol v Nemecku trest smrti,i keby ho niekto počúval určite by nemal tú odvahu aby o tejto správe hovoril susedovi a aj tak by jej neveril ale bral ako propagandu.Nepametámsi zdroj ale jeden SS povedal,aj tak tomu nikto neuverí,dejiny KL budeme písať my.[odpovedať]
Priznanie ako také neberiem vážne,poviem ti príklad,v polovici 70tych rokov vyčínal v Kyjeve sériový vrah ktorý zabil a znásilnil 43 žien,za tieto vraždy bolo odsúdených 10 chlapov,z ních viacerý za viacnásobnú.Všetci okrem jedného sa priznali.Traja boli odsúdený na trest smrti.Ten jediný stále tvrdil že je nevinný.Dostal amnestiu najvyššieho sovietu a mu to zmenili na 25 rokov.Po celom cirkuse s dokazovaním a priznávaním a nezvratnými dôkazmi našli skutočného páchateľa.Ty dvaja boli popravený.Na okraj odvtedy si myslím svoje o treste smrti.Zdroj nenájdeš,je to Kriminalistický zbornik z r.1977 myslím že august ked som slúžil na FMV v prahe,mám dojem že to je dodnes tajné.Myslím že miesto priznania majú väčšiu váhu nepriame dôkazy i ked beriem na vedomie že wilki nie je miesto na riešenie.Na druhej strane nemá nárok uvádzať tvrdenia ako encyklopédia hotový fakt kde sú vážne rozpory a pochybnosti,minimálne uvediem že to môže byť i inak.Viac na túto tému už nemám čo povedať--80.242.33.198 (diskusia) sa nepodpísal(a)Posledná vec,z lagrov v Poľsku bolo odvezených na lividáciu niekoľko milionov židov a po pobyte nemohlo nič zostať na uskladnenie pretože boli tak v onuciach.Dalej nie sú známe záznamy koľko Nemci stihli odviezť alebo zničiť,to znamená že to čo sa našlo je len zvyšok .--80.242.33.198 11:46, 7. november 2008 (UTC);;;;[odpovedať]

Opäť ste upravili článok Rudolf Hoess a nakoľko som nepochopil, čo ste chceli povedať druhou úpravou, pri ktorej ste vsunuli do vety slovo Himmler. (jedná sa o vetu: Povedal tiež:.Himmler. „Áno, musel som rozhodnúť že celé toto plemeno musí zmiznúť z povrchu našej planéty.) Rád by som vedel ako má ta veta znieť. Nechápem prečo ste to slovo vložili od buka do buka, celkom chaoticky, nehľadiac na slovosled...--Pelex 13:45, 11. november 2008 (UTC)[odpovedať]


Oznam
Zistili sme, že experimentuješ s Wikipédiou. Tvoj experiment fungoval a následne bol odstránený. Ak chceš ďalej experimentovať, použi, prosím, svoje, alebo verejné pieskovisko a riaď sa pokynmi na ňom, pretože pokusy v článkoch sú zvyčajne rýchlo zmazané. Ak sa chceš dozvedieť o prispievaní do Wikipédie, pozri sa na stránku Vitajte vo Wikipédii.

-- Jonesy • 14:14, 18. november 2008 (UTC)[odpovedať]


Upozornenie
Opakovane sme zistili, že experimentuješ s Wikipédiou. Tvoj experiment fungoval a následne sme ho opätovne odstránili. Ak chceš ďalej experimentovať, použi, prosím, pieskovisko a riaď sa na ňom uvedenými pokynmi, pretože pokusy v článkoch zvyčajne rýchlo mažeme. Ak sa chceš dozvedieť o prispievaní do Wikipédie, pozri stránku Vitajte vo Wikipédii. V prípade opakovaného porušovania integrity encyklopédie Ti zablokujeme redaktorský prístup do Wikipédie! Ďakujeme za pochopenie.

-- Jonesy • 14:44, 18. november 2008 (UTC)[odpovedať]

re z fleku zmažeš otázku aby si sa nepokúsil o odpoved a schovávaš sa za lišty,viac sa nebavím.Špeciálne:Contributions/80.242.33.198|80.242.33.198]] 10:12, 4. december 2008 (UTC);;;;--80.242.33.198 12:30, 5. december 2008 (UTC);;;;[odpovedať]

--80.242.33.198 11:36, 8. december 2008 (UTC)== Gramatika a mnohé ďalšie chyby ==[odpovedať]

Dovoľujem si vás upozorniť, že dlhodobo pridávate príspevky s množstvom gramatických a štylistických chýb. Neraz i z faktickými chybami. Vaše príspevky sú neraz poriadne vytrhnuté z kontextu a podľa môjho názoru často dezintegrujú pôvodný text. Každý jeden váš príspevok dlhší ako pár slov po vás treba zakaždým opravovať. Čím výrazne zaťažujete iných redaktorov. Prispievate pomerne pravidelne prinajmenšom už od 12. decembra 2007, avšak pokrok, ktorý ste spravili v kvalite a svojich schopnostiach používania prostredia WikiMedia je minimálny. Doteraz ste sa odmietli zaregistrovať, čím sám sebe aj aj ostatným redaktorom sťažujete komunikáciu s vami. Vo väčšine prípadov nepodávate zdroje odkiaľ čerpáte svoje informácie. Neurazte sa teraz prosím, ale často mám dojem, ako by ste needitovali pri zmysloch. Neberte to ako vyhrážku, ale ako dobre mienenú radu: Myslím, že ak s tým nezačnete konečne niečo robiť, ste na najlepšej ceste k tomu, aby vás raz niekto zablokoval.--Pelex 19:06, 5. december 2008 (UTC) RE máš pravdu v gramatike,už som povedal že pri mojom prechádzaní z jazykov s tým mám problém,k zdrojom ked sa niekto spýta mu poviem,ale kopu vecí považujem za samozrejmú súčasť vzdelania a neviem čo tam mám rozvádzať,ak to začnem pripadám si ako učiteľ v prvej B,tvoja poznámka o editovaní ako pri zmysloch je hlúpa a urážlivá,mal som o tebe vyššiu mienku.dal som pánovi Jonesy vecné slušné otázky na dôvody mazania a každá jeho odpoved bola idiotská lišta alebo oznam že ide o osobný útok.Tak o čo ide?Pozri diskusiu a pokiaľ ma svojimi odpovedami naozaj neurážal som sa bavil vecne.A to som sa dosť ovládal na slušnú odpoved.Neviem z akého dôvodu mu robíš advokáta.Je to obyčajný arogantný vandal,uznávam že vie gramatiku lepšie ako ja.Inak nech si robí čo chce,mám i iné starosti.[odpovedať]

Zablokovanie[upraviť zdroj]

OK, na naliehanie rozvážnejších som zmenil blok na mesačný. Dúfam len, že tento trest bude pre teba poučením.

Oznam!
Tvoj redaktorský prístup k Wikipédii bol dočasne zablokovaný z dôvodu poškodzovania integrity encyklopédie, ktorý nazývame vandalizmus. Ak chceš ďalej experimentovať, použi, prosím, pieskovisko, pretože pokusy v článkoch zvyčajne rýchlo mažeme. Ak sa chceš dozvedieť o prispievaní do Wikipédie, pozri sa na stránku Vitajte vo Wikipédii.

--peko 09:33, 12. december 2008 (UTC)[odpovedať]


Oznam
Zistili sme, že experimentuješ s Wikipédiou. Tvoj experiment fungoval a následne bol odstránený. Ak chceš ďalej experimentovať, použi, prosím, svoje, alebo verejné pieskovisko a riaď sa pokynmi na ňom, pretože pokusy v článkoch sú zvyčajne rýchlo zmazané. Ak sa chceš dozvedieť o prispievaní do Wikipédie, pozri sa na stránku Vitajte vo Wikipédii.

Blok skončil tak zasa začínaš? --peko 12:22, 3. február 2009 (UTC) pan jednohlasný admin,na vecnú otázku otázku vecnú odpoved a nie vytrčanie svalov z neznalosti[odpovedať]


Upozornenie
Opakovane sme zistili, že experimentuješ s Wikipédiou. Tvoj experiment fungoval a následne sme ho opätovne odstránili. Ak chceš ďalej experimentovať, použi, prosím, pieskovisko a riaď sa na ňom uvedenými pokynmi, pretože pokusy v článkoch zvyčajne rýchlo mažeme. Ak sa chceš dozvedieť o prispievaní do Wikipédie, pozri stránku Vitajte vo Wikipédii. V prípade opakovaného porušovania integrity encyklopédie Ti zablokujeme redaktorský prístup do Wikipédie! Ďakujeme za pochopenie.

--peko 13:37, 24. február 2009 (UTC) neviem na čo narážaš--80.242.33.198 11:41, 26. február 2009 (UTC);;;;[odpovedať]


Upozornenie
Opakovane sme zistili, že experimentuješ s Wikipédiou. Tvoj experiment fungoval a následne sme ho opätovne odstránili. Ak chceš ďalej experimentovať, použi, prosím, pieskovisko a riaď sa na ňom uvedenými pokynmi, pretože pokusy v článkoch zvyčajne rýchlo mažeme. Ak sa chceš dozvedieť o prispievaní do Wikipédie, pozri stránku Vitajte vo Wikipédii. V prípade opakovaného porušovania integrity encyklopédie Ti zablokujeme redaktorský prístup do Wikipédie! Ďakujeme za pochopenie.

--SVALNAC 13:27, 12. marec 2009 (UTC) vôbec nechápem o čom hovoríš,dal som do diskusie tvrdenie o Hoesovych výrokoch,ak to považuješ za experimentovanie máš veľkú predstavivosť,a na vyhrážky som alergický.--80.242.33.198 07:43, 13. marec 2009 (UTC);;;;[odpovedať]

Zablokovanie 2[upraviť zdroj]

Oznam!
Tvoj redaktorský prístup k Wikipédii bol dočasne zablokovaný z dôvodu poškodzovania integrity encyklopédie, ktorý nazývame vandalizmus. Ak chceš ďalej experimentovať, použi, prosím, pieskovisko, pretože pokusy v článkoch zvyčajne rýchlo mažeme. Ak sa chceš dozvedieť o prispievaní do Wikipédie, pozri sa na stránku Vitajte vo Wikipédii.

--peko 10:53, 2. apríl 2009 (UTC) arogancia a hlúposť až oči ťahá[odpovedať]


Oznam
Zistili sme, že experimentuješ s Wikipédiou. Tvoj experiment fungoval a následne bol odstránený. Ak chceš ďalej experimentovať, použi, prosím, svoje, alebo verejné pieskovisko a riaď sa pokynmi na ňom, pretože pokusy v článkoch sú zvyčajne rýchlo zmazané. Ak sa chceš dozvedieť o prispievaní do Wikipédie, pozri sa na stránku Vitajte vo Wikipédii.

Vasiľ 20:39, 24. november 2009 (UTC)[odpovedať]


Upozornenie
Opakovane sme zistili, že experimentuješ s Wikipédiou. Tvoj experiment fungoval a následne sme ho opätovne odstránili. Ak chceš ďalej experimentovať, použi, prosím, pieskovisko a riaď sa na ňom uvedenými pokynmi, pretože pokusy v článkoch zvyčajne rýchlo mažeme. Ak sa chceš dozvedieť o prispievaní do Wikipédie, pozri stránku Vitajte vo Wikipédii. V prípade opakovaného porušovania integrity encyklopédie Ti zablokujeme redaktorský prístup do Wikipédie! Ďakujeme za pochopenie.

-- Jonesy diskusia 22:11, 24. november 2009 (UTC)[odpovedať]


Oznam!
Tvoj redaktorský prístup k Wikipédii bol dočasne zablokovaný z dôvodu poškodzovania integrity encyklopédie, ktorý nazývame vandalizmus. Ak chceš ďalej experimentovať, použi, prosím, pieskovisko, pretože pokusy v článkoch zvyčajne rýchlo mažeme. Ak sa chceš dozvedieť o prispievaní do Wikipédie, pozri sa na stránku Vitajte vo Wikipédii.

Upozornenie k diskusiám[upraviť zdroj]

Prečítajte si prosím pozorne na čo slúži diskusná stránka. Na diskusnej stránke k článku diskutujte výlučne o obsahu príslušného článku. Vážte svoje slová. Na Vaše hodnotenia, poznatky ohľadom inteligencie niektorého z redaktorov nie sme na pôde encyklopédie zvedaví, nepatrí to sem. V opačnom prípade sa Vaše nemiestne poznámky budú riešiť postihom. A prosím, konečne sa ZAREGISTRUJTE! Vďaka. --–Bubamara 09:58, 25. január 2010 (UTC)[odpovedať]


Oznam!
Ďakujeme Ti za informácie v článku Adam Brémsky, no jeho spracovanie a/alebo rozsah zatiaľ nespĺňa požiadavky na encyklopedické heslo. Pokús sa prosím text upraviť, alebo rozšíriť aspoň do tej miery, aby sme ho mohli za článok naozaj považovať. Ak sa nám to ani spoločnými silami nepodarí, po 14 dňoch bude pravdepodobne tvoja úprava, vzhľadom na snahu udržať kvalitu, z Wikipédie odstránená. Ďakujeme za pochopenie.

--Amonet 15:30, 10. apríl 2010 (UTC)[odpovedať]


Oznam
Zistili sme, že experimentuješ s Wikipédiou. Tvoj experiment fungoval a následne bol odstránený. Ak chceš ďalej experimentovať, použi, prosím, svoje, alebo verejné pieskovisko a riaď sa pokynmi na ňom, pretože pokusy v článkoch sú zvyčajne rýchlo zmazané. Ak sa chceš dozvedieť o prispievaní do Wikipédie, pozri sa na stránku Vitajte vo Wikipédii.

-- Jonesy diskusia 12:25, 15. apríl 2010 (UTC)[odpovedať]

Kráľ Brian[upraviť zdroj]

Oznam!
Ďakujeme Ti za informácie v článku Kráľ Brian, no jeho spracovanie a/alebo rozsah zatiaľ nespĺňa požiadavky na encyklopedické heslo. Pokús sa prosím text upraviť, alebo rozšíriť aspoň do tej miery, aby sme ho mohli za článok naozaj považovať. Ak sa nám to ani spoločnými silami nepodarí, po 14 dňoch bude pravdepodobne tvoja úprava, vzhľadom na snahu udržať kvalitu, z Wikipédie odstránená. Ďakujeme za pochopenie.

Píšte prosím gramotne, lebo tento váš výtvor môžu správcovia bez mihnutia oka zmazať.--Pelex 13:56, 9. august 2010 (UTC)[odpovedať]


Upozornenie
Opakovane sme zistili, že experimentuješ s Wikipédiou. Tvoj experiment fungoval a následne sme ho opätovne odstránili. Ak chceš ďalej experimentovať, použi, prosím, pieskovisko a riaď sa na ňom uvedenými pokynmi, pretože pokusy v článkoch zvyčajne rýchlo mažeme. Ak sa chceš dozvedieť o prispievaní do Wikipédie, pozri stránku Vitajte vo Wikipédii. V prípade opakovaného porušovania integrity encyklopédie Ti zablokujeme redaktorský prístup do Wikipédie! Ďakujeme za pochopenie.

--–Bubamara 13:25, 9. máj 2011 (UTC)[odpovedať]


Upozornenie
Opakovane sme zistili, že experimentuješ s Wikipédiou. Tvoj experiment fungoval a následne sme ho opätovne odstránili. Ak chceš ďalej experimentovať, použi, prosím, pieskovisko a riaď sa na ňom uvedenými pokynmi, pretože pokusy v článkoch zvyčajne rýchlo mažeme. Ak sa chceš dozvedieť o prispievaní do Wikipédie, pozri stránku Vitajte vo Wikipédii. V prípade opakovaného porušovania integrity encyklopédie Ti zablokujeme redaktorský prístup do Wikipédie! Ďakujeme za pochopenie.

 Jonesy diskusia 15:02, 11. máj 2011 (UTC)[odpovedať]


Oznam
Zistili sme, že experimentuješ s Wikipédiou. Tvoj experiment fungoval a následne bol odstránený. Ak chceš ďalej experimentovať, použi, prosím, svoje, alebo verejné pieskovisko a riaď sa pokynmi na ňom, pretože pokusy v článkoch sú zvyčajne rýchlo zmazané. Ak sa chceš dozvedieť o prispievaní do Wikipédie, pozri sa na stránku Vitajte vo Wikipédii.

--Samofi (diskusia) 15:20, 3. december 2012 (UTC)[odpovedať]


Upozornenie
Opakovane sme zistili, že experimentuješ s Wikipédiou. Tvoj experiment fungoval a následne sme ho opätovne odstránili. Ak chceš ďalej experimentovať, použi, prosím, pieskovisko a riaď sa na ňom uvedenými pokynmi, pretože pokusy v článkoch zvyčajne rýchlo mažeme. Ak sa chceš dozvedieť o prispievaní do Wikipédie, pozri stránku Vitajte vo Wikipédii. V prípade opakovaného porušovania integrity encyklopédie Ti zablokujeme redaktorský prístup do Wikipédie! Ďakujeme za pochopenie.

--Pelex (diskusia) 12:25, 10. december 2012 (UTC)[odpovedať]


Oznam!
Tvoj redaktorský prístup k Wikipédii bol dočasne zablokovaný z dôvodu poškodzovania integrity encyklopédie, ktorý nazývame vandalizmus. Ak chceš ďalej experimentovať, použi, prosím, pieskovisko, pretože pokusy v článkoch zvyčajne rýchlo mažeme. Ak sa chceš dozvedieť o prispievaní do Wikipédie, pozri sa na stránku Vitajte vo Wikipédii.

--Pe3kZA (diskusia) 17:13, 27. december 2012 (UTC)[odpovedať]

Upozornenie[upraviť zdroj]

Tip!

Ďakujeme za Tvoj návrh! Ak máš pocit, že článok potrebuje vylepšenie, pokojne vykonaj potrebné zmeny. Wikipédia je wiki, takže „každý“ môže ihneď upravovať takmer každý článok. Stačí kliknúť na odkaz Upraviť v hornej časti obrazovky. Nemusíš sa ani registrovať a prihlasovať (hoci je viacero dôvodov, pre ktoré by si to mal zvážiť). Komunita Wikipédie Ťa povzbudzuje k tomu, aby si bol smelý pri úprave stránok. Nemaj strach, že urobíš hlúpe chyby – určite sa nájde niekto, kto ich po Tebe opraví. Ak si nie si istý ako článok správne upravovať, pozri si najprv prehľad editácie stránok, alebo si vyskúšaj upravovanie článku nanečisto na našom pieskovisku. Noví prispievatelia sú vždy vítaní!

--Pe3kZA (diskusia) 13:41, 10. február 2014 (UTC)[odpovedať]

Vaše výhrady k textu článku vietnamská vojna[upraviť zdroj]

Dobrý deň, ak máte, výhrady k nejakým častiam textu píšte prosím vecne. Nie sme tu povinný čítať vaše moralizujúce výlevy. Ak budete ďalej pokračovať v písaní týmto štýlom, zablokujeme vám prístup.--Pelex (diskusia) 14:44, 20. máj 2014 (UTC)[odpovedať]

Tip!

Ďakujeme za Tvoj návrh! Ak máš pocit, že článok potrebuje vylepšenie, pokojne vykonaj potrebné zmeny. Wikipédia je wiki, takže „každý“ môže ihneď upravovať takmer každý článok. Stačí kliknúť na odkaz Upraviť v hornej časti obrazovky. Nemusíš sa ani registrovať a prihlasovať (hoci je viacero dôvodov, pre ktoré by si to mal zvážiť). Komunita Wikipédie Ťa povzbudzuje k tomu, aby si bol smelý pri úprave stránok. Nemaj strach, že urobíš hlúpe chyby – určite sa nájde niekto, kto ich po Tebe opraví. Ak si nie si istý ako článok správne upravovať, pozri si najprv prehľad editácie stránok, alebo si vyskúšaj upravovanie článku nanečisto na našom pieskovisku. Noví prispievatelia sú vždy vítaní!

--Pe3kZA (diskusia) 08:51, 2. august 2014 (UTC)[odpovedať]

Bitka pri Tange[upraviť zdroj]

Oznam!
Ďakujeme Ti za informácie v článku Bitka pri Tange, no jeho spracovanie a/alebo rozsah zatiaľ nespĺňa požiadavky na encyklopedické heslo. Pokús sa prosím text upraviť, alebo rozšíriť aspoň do tej miery, aby sme ho mohli za článok naozaj považovať. Ak sa nám to ani spoločnými silami nepodarí, po 14 dňoch bude pravdepodobne tvoja úprava, vzhľadom na snahu udržať kvalitu, z Wikipédie odstránená. Ďakujeme za pochopenie.

--LacoR (diskusia) 12:50, 26. november 2014 (UTC)[odpovedať]

Vietnamnská vojna[upraviť zdroj]

Zdravím. Na margo príspevku [1]:

  1. v diskusnom archíve sa nediskutuje. Vlákno som presunul k článku: Diskusia:Vietnamská vojna#Námietky IP (december 2015), v nevyhnutnom prípade pokračujte tam
  2. wikipédia je založená na spoľahlivých zdrojoch, nie na vlastnom výskume. Ak máte námietky k obsahu článku, dokladajte ich prosím konkrétnymi zdrojmi, nie svetonázorom.
  3. diskutujte vecne

--Teslaton (diskusia) 18:46, 21. január 2016 (UTC)[odpovedať]

Zdrojom je minimálne pamäť milionov ktorý to zažili--80.242.33.198 10:27, 23. január 2016 (UTC)[odpovedať]
To je ale zdroj, z viacerých dôvodov priamo nepoužiteľný v encyklopédii. K primárnym zdrojom viď Wikipédia:Spoľahlivé zdroje:
"Experti v danom odbore zvyčajne používajú čo najväčší počet primárnych zdrojov, aby si mohli overiť ich krížovú zhodu. Primárne zdroje si väčšinou vyžadujú odbornú interpretáciu, interpoláciu, extrapoláciu alebo potvrdenie krížovej zhody. Všetky tieto postupy spadajú pod vlastný výskum. Články vo Wikipédii môžu používať primárne zdroje, ak ich uverejnil spoľahlivý zdroj, ale len na opis faktov súvisiacich s témou. Každé interpretatívne tvrdenie si vyžaduje citáciu sekundárneho zdroja."
Takže ešte taz, ak máš ambíciu polemizovať s tvrdeniami v článku, dokladaj ich prosím konkrétnymi, citovateľnými zdrojmi. V opačnom prípade ide len o subjektívne názory, ktoré tu nemajú čo robiť (ani v diskusii, nie je určená na voľnú debatu). --Teslaton (diskusia) 11:48, 23. január 2016 (UTC)[odpovedať]

jasne že wilki je postavená na zdrojoch,ale keď je tu očividne nezmyselné tvrdenie a upozorní sa prečo tam je?Myslím že encyklopédia je o faktoch a nie bláboloch.Tak sa to dá napchať konšpiračnými drístami len nech sú ozdrojované.Lenže takáto encyklopédia má tým pádom cenu toaletného papiera.A to ma irituje--80.242.33.198 12:49, 23. január 2016 (UTC)[odpovedať]

Oznam
Vďaka za úpravy v článku Francisco Solano López, nie sú však dostatočne doložené zdrojmi. Keďže Wikipédia je založená na overiteľnosti poskytovaných informácií, je potrebné tvrdenia v článkoch dokladať citáciami spoľahlivých zdrojov. Ďakujeme za pochopenie.

--BT 23:31, 3. február 2016 (UTC)[odpovedať]

Tip!

Ďakujeme za Tvoj návrh! Ak máš pocit, že článok potrebuje vylepšenie, pokojne vykonaj potrebné zmeny. Wikipédia je wiki, takže „každý“ môže ihneď upravovať takmer každý článok. Stačí kliknúť na odkaz Upraviť v hornej časti obrazovky. Nemusíš sa ani registrovať a prihlasovať (hoci je viacero dôvodov, pre ktoré by si to mal zvážiť). Komunita Wikipédie Ťa povzbudzuje k tomu, aby si bol smelý pri úprave stránok. Nemaj strach, že urobíš hlúpe chyby – určite sa nájde niekto, kto ich po Tebe opraví. Ak si nie si istý ako článok správne upravovať, pozri si najprv prehľad editácie stránok, alebo si vyskúšaj upravovanie článku nanečisto na našom pieskovisku. Noví prispievatelia sú vždy vítaní!

--Pe3kZA 22:28, 11. január 2017 (UTC)[odpovedať]