Dope Stars Inc.

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Dope Stars Inc.
Základné informácie
Pôvod Taliansko Rím, Taliansko
Žáner(-re) Industriálny rock, Industriálny metal, EBM
Pôsobenie 2003-súčasnosť
Vydavateľstvá Trisol Music Group
Subsound
Metropolis
Deathwatch Asia
Súvisiace články The Foreshadowing,
Klimt 1918,
Chaos Zero,
My Sixth Shadow,
Epochate
Webstránka www.dopestarsinc.com
Členovia skupiny
Victor Love
La Nuit
Darin Yevonde
Bývalí členovia
Alex Vega
Grace Khold
Brian Wolfram

Dope Stars Inc. je talianska EBM/industriálna rocková skupina pochádzajúca z Ríma.

Biografia[upraviť | upraviť zdroj]

Nápad na založenie skupiny vznikol, keď sa v jednom goth klube v Helsinkách stretli Darin Yevonde (basgitara) a Grace Khold (sample, programovanie, klávesy). Stalo sa tak v lete 2002. Ich snom bolo vytvoriť skupinu, kde by sa zmiešaval rock 'n' roll s punkovým postojom a do toho mala byť ešte pridaná industriálno-elektronická zmes. Pracovný názov bol Dead Girls Inc. Po ich návrate do Talianska sa začali obhliadať po ďalších členoch. Prvý im do oka padol Victor Love (vokály, drum machine, gitara, programovanie), známy zo skupín My Sixth Shadow a Chaos Zero. Posledným členom sa stal Brian Wolfram (gitara). Bol to typ človeka, akého presne potrebovali – nielenže vedel hrať na gitare, ale mal aj rovnaké názory na hudbu ako zvyšok skupiny. V apríli 2003 vznikli Dope Stars Inc..

8. mája 2003 o 20:53 (čas a dátum pochádza zo súborov nahrávania) Victor s Graceom začali nahrávať svoje prvé CD (skôr EP) – 10000 Watts Of Artificial Pleasures. Nakoniec sa im koncom roka 2003 podarilo na vlastné náklady vydať EP a pomocou internetu ho začali rozširovať po celom svete. Po dvoch rokoch plných propagovania, tlačenia materiálov a úspešných kritík v hudobných časopisoch vo februári 2005 podpísali zmluvu s Nemeckým vydavateľstvom Trisol Music, ktorá má pod krídlami aj skupiny ako Sigue Sigue Sputnik, Christian Death, L'Ame Immortelle, či Cinema Strange. Stala sa však aj jedna mierne nepríjemná udalosť – v tých istých dňoch od nich Brian odišiel, kvôli rozdielnym názorom na smerovanie skupiny, ale v momente našli novú náhradu – Alexa Vegu.

V marci 2005 sa skupina zavrela do štúdia a začala nahrávať svoj debutový album s názvom Neuromance (pracovný názov: New Breed Of Digital Fuckers). Bol produkovaný dvoma veľkými menami vo svete alternatívnej hudby – Thomas Raniér (hlava L'Ame Immortelle) a John Fryer (známy producent HIM, Nine Inch Nails, Depeche Mode).

Album Neuromance bol vydaný 22. augusta 2005. Inšpiráciu pre názov si kapela vzala od známeho autora cyberpunkových románov Williama Gibsona, konkrétne z jeho knihy Neuromancer.

Počas roka 2006 kapela pracovala na novom materiály a 4. augusta bolo vydané Make A Star EP, ktoré obsahuje 4 nové piesne produkované samotným Victorom plus pár remixov a novú verziu hit singlu Make A Star produkovanú Thomasom Rainérom. Počas leta 2006 kapela vystupovala na najdôležitejších festivaloch v Nemecku – Wave Gotik Treffen, Amphi Festival a M’era Luna Festival.

Ihneď po vydaní Make A Star EP sa kapela opäť zavrela do štúdia a v priebehu troch mesiacov bol nahraný ďalší album Gigahearts, ktorý vyšiel 5. decembra 2006. Nasledovalo turné po Nemecku s kapelou ASP po ktorom odišiel kvôli osobným nezhodám z kapely jeden zo zakladajúcich členov Grace Khold. V tej istej dobe bol za stáleho člena prijatý live gitarista La Nuit, klávesov sa na koncerty ujali Noras Blake z kapely Spineflesh a Marco Visconti z kapely XP8.

Po úspešnom roku 2007, v ktorom kapela odohrala koncerty v Nemecku, Španielsku, Holandsku a Anglicku odišiel kvôli osobným nezhodám aj gitarista Alex Vega. Live gitary, na nasledujúce turné s kapelami London After Midnight a Kirilian Camera, sa ujal Victor Love.

V roku 2008 sa na stálu pozíciu live klávesov dostal Ash Rexy, s ktorým kapela odohrala ďalšie koncerty, ako napríklad aj obľúbenú sériu festivalov Mama Trash Fest vo fínskych Helsinkách, organizovanú teamom okolo Mama Trash Promotions.

Rok 2009 znamenal pre kapelu okrem jesenného turné Into Darkness Tour s kapelami Deathstars, Diary of Dreams a Lacrimas Profundere aj vydanie EP Criminal Intents/Morning Star a CD 21st Century Slave počas leta. Kapele sa s týmito dvoma nahrávkami podarilo preraziť aj v Japonsku, pomocou vydavateľstva Death Watch Asia, kde sa okamžite stali hitom. Na štúdiové nahrávanie a live koncerty si Dope Stars Inc. prizvali bubeníka Marka Mad'Honey, ktorý je inak Victorovým bratom. V tomto roku takisto prvýkrát kapela hrala v krajine, kde majú najväčšiu fanúšikovskú základňu – USA, konkrétne Philadelphii na Halloween.

V súčasnosti sa kapela pripravuje na regulárne turné po USA a vystúpenie na letných festivaloch, medzi inými aj v Česku.

Počas leta 2010 Victor Love oznámil prípravy na nové CD, ktoré by malo vyjsť začiatkom roka 2011.

Zostava[upraviť | upraviť zdroj]

Súčasní členovia[upraviť | upraviť zdroj]

  • Victor Love – vokály, gitara, klávesy, programovanie, produkcia (2003)
  • La Nuit – gitara (2007)
  • Darin Yevonde – basgitara (2003)

Live členovia[upraviť | upraviť zdroj]

  • Ash Rexy – klávesy (2008)
  • Mark Mad'Honey – bicie (2009)

Bývalí členovia[upraviť | upraviť zdroj]

  • Alex Vega – gitara (2005 – 2007)
  • Grace Khold – klávesy, grafika (2003 – 2006)
  • Brian Wolfram – gitara (2003 – 2005)

Diskografia[upraviť | upraviť zdroj]

Albumy[upraviť | upraviť zdroj]

EP[upraviť | upraviť zdroj]

Single[upraviť | upraviť zdroj]

  • „I'm Overdriven“ (2004)
  • „It's Today“ (2010)
  • „Banksters“ (2010)

Odkazy[upraviť | upraviť zdroj]