Elizabeth Craftová a Sarah Fainová

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Elizabeth Craftová a Sarah Fainováamerické televízne scenáristky a producentky, ktoré pracujú väčšinou spolu ako partnerky. Napísali spolu tiež sci-fi román pre mladých.[1]

Angel[upraviť | upraviť zdroj]

Craftová a Fainová sa pripojili k Mutant Enemy Productions v roku 2002, počas štvrtej série televízne seriálu od Jossa Whedona Angel. Napísali 8 epizód 4. a 5. série a zaujali miesto aj ako výkonné strihačky príbehu počas piatej a poslednej série.

The Shield[upraviť | upraviť zdroj]

Potom čo Angel bol v roku 2004 zosadený z vysielania, Craftová a Fainová sa pridali k tímu výrobcov seriálu The Shield ako spoluproducentky štvrtej série seriálu. Nakoniec sa stali producentkami piatej série a dohliadali na producentov počas šiestej série, kedy aj občas napísali scenár k epizódam.

Women's Murder Club[upraviť | upraviť zdroj]

V roku 2007 Craftová a Fainová vytvorili seriál Women's Murder Club, policajnú procesnú drámu produkovanú 20th Century Fox Television, ktorá sa vysielala na ABC. Show mala premiéru 12. októbra 2007 a partnerky boli v nej ako výkonné producentky. Po vyprodukovaní prvých desiatich epizód bol seriál prerušení kvôli štrajku scenáristov WGA a Craftová a Fainová boli následne z projektu vypustené.[2] Preto nie sú zahrnuté do posledných troch epizód Women's Murder Club.

Dollhouse[upraviť | upraviť zdroj]

V roku 2008 Craftová a Fainová sa vrátili k práci s Jossom Whedonom na jeho pripravovanom seriáli Dollhouse ako scenáristky.[3] Televízia FOX si objednala 13 epizód tohto seriálu, ktorý je produkovaný 20th Century Fox Television a premiéru bude mať 13. februára 2009.[3]

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]

  1. "Women's Murder Club: Elizabeth Craft and Sarah Fain" [online]. [Cit. 2008-11-10]. Dostupné online. Archivované 2008-03-21 z originálu.
  2. Elizabeth Craftová a Sarah Fainová odpovedajú na vaše otázky (po anglicky)
  3. a b EW Party Is TV Fan Heaven, E! (po anglicky)

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]