Erin Everly

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Erin Everly ( * 8. november 1965) je bývalá manželka speváka skupiny Guns N’ Roses Axla Rosa. Jej otcom je spevák Don Everly, zo skupiny Everly Brothers a matka Venetia Stevenson. Hit Guns N’ Roses Sweet Child o’ Mine bol napísaný o nej.

Rose a Everly sa stretli v roku 1986, chodili spolu niekoľko rokov a Axl sa priznal, že by sa pokúsil zabiť ak by ho odmietla. Vzali sa v Las Vegas v apríli roku 1990. O mesiac neskôr požiadal Rose o rozvod, ale pár sa uzmieril a rozhodol sa zostať spolu. Everlyn potrat priniesol napätie do ich vzťahu a v roku 1991 sa rozviedli.

Erin tvrdila, že Axl bol veľmi nahnevaný, ťahal ju hore po schodoch, kde ju vyzliekol a zamkol na pár hodín do skrine. Neskôr sa vrátil späť, vytiahol ju zo skrine, hodil na posteľ a análne znásilnil.

V roku 1994 Erin zahájila súdny proces proti Axlovi, tvrdila, že ju Rose fyzicky aj psychicky týral. Dohodli sa urovnať prípad mimosúdne. Erin žije v Atlante a odvtedy sa už neukazuje na verejnosti. Vydala sa za prominentného obyvateľa Atlanty Jacka Portmana a má dcéru Eres.