Fanclub Steelers HC Košice

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Fanklub v sektore A11 počas domáceho extraligového zápasu
Fanklub na zápase v Poprade proti Košiciam vo vyhradenom sektore

Fanclub Steelers HC Košice je fanklub hokejového tímu HC Košice. Vznikol počas hokejovej sezóny 2005/06. Vtedy mal ako nový fanklub spolu 49 členov. V čase vzniku fanklubu bol domovským štadiónom HC Košice zimný štadión na Kavečanskej ceste v Košiciach. Zanedlho sa hokejový klub HC Košice presťahoval do novovybudovaného zimného štadiónu Steel Aréna – Zimný štadión Ladislava Trojáka. Už v prvej sezóne sa zaradil medzi najlepšie fankluby Slovenkej hokejovej extraligy (podľa oficiálnej štatistiky)[chýba zdroj]. V nasledujúcej sezóne ich počet narástol na 75, čo svedčí o spokojnosti košických divákov s fanklubom.

Zakladateľom fanklubu a súčasným prezidentom je Karol (Carlos) Matejiček, predsedom je Pavol (Paljuka) Čegiň. V krátkej dobe sa im podarilo vybudovať silný, samostatný a uznávaný fanklub.

Steelers sa za relatívne krátky čas prezentovali na viacerých výjazdoch s cieľom podporovať klub mimo Košíc. Vrcholom bolo play-off 2006/07 kde zorganizovali 5 – autobusový výjazd cez celé Slovensko. V porovnaní s minulými rokmi je to nevídaný úspech, keďže „starý fanklub“ bol typický skôr svojou konzervatívnou politikou. Medzi ďalšie významné úspechy patrí výrazné skultúrnenie prostredia a vytváranie tej pravej hokejovej atmosféry[chýba zdroj]. Tak isto stojí za povšimnutie druhé miesto na fanklubáckom hokejbalovom turnaji, ktoré malo svoju premiéru v Nitre.

Fanklubu patrí v Steel Aréne sektor A11, ktorý sa nachádza za bránkou hosťujúceho tímu. Steelers ostávajú verní niekdajším klubovým farbám HC Košice, čiernej a oranžovej, ktoré si vzali ako farby fanklubu, no vystupujú v symbolike „ctíme si minulosť, vážime prítomnosť“ – zakomponovanie nových symbolov klubu, zavedenie moderných prvkov do fandenia.

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]