Fifík

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Fifík je mesačník pre deti. Vychádza od roku 1990. Je určený žiakom základných škôl, ich učiteľom a ďalším pedagogickým pracovníkom. Svojím obsahom podporuje medzipredmetové vzťahy, prináša tvorivé texty k vlastivede, biológii, matematike, cudzím jazykom (angličtina, nemčina, maďarčina, ruština, atď.), občianskej, hudobnejvýtvarnej výchove a samozrejme slovenskému jazyku a literatúre.

Fifík sa venuje dôležitým témam, ktoré vyplývajú pre základné školy z Pedagogicko-organizačných pokynov Ministerstva školstva Slovenskej republiky na príslušný školský rok, napríklad témy environmentálnej a etickej výchovy, protidrogová problematika, rok UNESCO, Svetový deň prevencie proti AIDS, Ochrana človeka a prírody, Svetový deň výživy, Týždeň zdravia, Dohovor o právach dieťaťa, propaguje školy podporujúce zdravie a podobne.

Súčasťou časopisu je špeciálna pedagogická príloha Fifíkove noviny, ktorá má 16 strán a je určená na podporu tvorivého rozvoja pedagogicko-výchovného procesu.

Vzhľadom na to, že Fifík je časopis určený deťom základných škôl, je obrazová časť – ilustrácie, fotografie, grafy, návody integrálnou súčasťou každého textu. V záhlaví každej strany sú významné dni, citáty, pranostiky.

Fifík sa venuje aktívne aj mimoprintovým aktivitám so zameraním na špeciálne základné školy, besedy, aktivity na jazykovo zmiešaných územiach. Súčasťou každého čísla časopisu je vystrihovačka na kartónovom papieri.

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]

Oficiálna stránka časopisu Fifík