Focke-Wulf Ta 283

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Focke-Wulf Ta 283

Model lietadla Ta 283 v Museum of Flight
Typstíhacie lietadlo
VýrobcaFocke-Wulf
KonštruktérKurt Tank
Prvý letneuskutočnený
Zavedenýnebolo zavedené
Charakternepoužívaný
Hlavný používateľnebolo používané
Výrobajeden prototyp
Vyrobených1
Variantyžiadne

Focke-Wulf Ta 283 bolo nikdy nerealizované nemecké raketové lietadlo projektované počas druhej svetovej vojny.

História lietadla[upraviť | upraviť zdroj]

V júni v roku 1944 vznikol vo firme Focke-Wulf návrh stíhačky so zmiešaným pohonom označený ako Ta 283. Stroj mal byť poháňaný jedným raketovým motorom Walter HWK umiestneným v zadnej časti trupu a dvomi náporovými motormi Lorin, ktoré boli namontované na koncoch výškoviek aby sa predišlo akémukoľvek narušeniu prúdenia vzduchu. Išlo o dolnoplošník, ktorého krídla mali šípovitosť 45°. Stroj bol vybavený pretlakovou kabínou.

Výkony a výzbroj[upraviť | upraviť zdroj]

Výzbroj mali tvoriť dva kanóny MK 108 kalibru 30 mm. Výkonný Strahlrohrjäger („prúdová stíhačka“) by sa s najvyššou rýchlosťou 1 100 km/h pravdepodobne stal nástupcom stíhačky Messerschmitt Me 262, ale kvôli prebiehajúcim prácam na návrhu Ta 183 bol projekt prerušený a lietadlo zostalo iba na rysovacích doskách.

Zrušenie projektu[upraviť | upraviť zdroj]

Kvôli prácam na Focke-Wulf Ta 183 musel byť projekt prerušený. Focke-Wulf Ta 283 by ale s najväčšou pravdepodobnosťou nemal dostatočné manévrovateľné schopnosti. Ako skoro všetky nerealizované nemecké projekty by bol dosť drahý, hlavne kvôli motorom čo si už Nemecko nemohlo v rokoch 1944 – 1945 dovoliť.

Nájdenie prototypu[upraviť | upraviť zdroj]

Prototyp stroja Ta 283 bol postavený v marci 1945. Nemecko ale už nemalo peniaze na testovanie tohto stroja. Prototyp bol uložený v Pennemude na pobreží Baltského mora, kde ho hneď po dobytí Berlína našli Rusi v perfektnom stave a odvliekli ho do ZSSR. Ďalšie osudy tohto prototypu nie sú známe.

Odvodené stroje[upraviť | upraviť zdroj]

Keďže Ta 283 mal špic z lietadla Messerschmitt Me 262, aj do lietadla Me 262 sa dali nové uplatnenia, a to na dva kusy Me 262 boli pridané namiesto prúdových motorov raketové motory. Stroje ale neboli bojovo nasadené.

Ta 283 sa dá kvôli svojej nerealizácii zaradiť do lietadiel typu „Luftwaffe 1946“ čiže najzvláštnejšie nemecké projekty. Ale vďaka svojmu jedinečnému dizajnu určite nezapadne niekde medzi bláznivými nemeckými projektami.

Zdroje[upraviť | upraviť zdroj]