Gymnázium (Spišská Nová Ves, Školská 7)

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Gymnázium Školská 7


Základné údaje
Rok založenia1945
ZameranieŠtvorročné gymnázium (všeobecno-vzdelávacie, príp. so zameraním na cudzie jazyky)
Dĺžka štúdia4 roky
RiaditeľMgr. Jozef Kačenga
Štatistické údaje
Počet žiakov372 (šk. rok 2022/2023)
Počet tried16 (4 v ročníku)
Ďalšie informácie
Školský časopisOrange Juice
Kontaktné údaje
AdresaŠkolská 7,
052 01 Spišská Nová Ves
Telefón+421/053 44 22 259
Oficiálny webStránka školy
Oficiálny e-mailskola@gymsnv.sk

Gymnázium, Školská 7 je štvorročné gymnázium v Spišskej Novej Vsi zamerané na všeobecne vzdelávanie, ale aj s možnosťou rozšírenej výučby cudzích jazykov. V treťom a štvrtom ročníku majú žiaci možnosť vybrať si niektoré z 20 voliteľných predmetov, ktoré sú potrebné k maturitám.

Škola je zapojená do viacerých medzinárodných projektov, hlavne v rámci programu Erasmus+ od Európskej únie. Organizované sú aj výmenné pobyty do partnerských miest mesta Spišská Nová Ves.

Na škole funguje študentský parlament, ktorý pomáha škole organizovať rôzne príležitostné akcie. Škola každý rok organizuje anketu ŠPOOG (Študentská a profesorská osobnosť oranžového gymnázia), v ktorej sa oceňujú niektorí triedni učitelia, triedy a žiaci; tretiacky bál spojený s tanečným kurzom a vianočný koncert.

Škola sa pravidelne dobre umiestňuje v regionálnych, ale aj celoslovenských súťažiach v rôznych športoch, ale aj vo vedomostných súťažiach, či olympiádach.

Od školského roku 2010/11 začala fungovať Elektronická žiacka knižka a v školskom roku 2022/23 navštevovalo gymnázium 372 študentov v 16 triedach (4 triedy v každom ročníku).

História[upraviť | upraviť zdroj]

História gymnázia siaha až do 14. storočia, keď bola v meste založená ako mestská latinská škola. V roku 1784 vzniká progymnázium, odkedy bola zavedená dokumentácia školy. V roku 1953 bol vydaný zákon o jednotnej škole, na základe ktorého prestalo existovať gymnázium a jeho miesto zaujala jedenásťročná stredná škola, ktorá od roku 1954 niesla meno kpt. Jána Nálepku. Opäť otvorené bolo v septembri 1969.

Galéria[upraviť | upraviť zdroj]

Zdroj[upraviť | upraviť zdroj]

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]