HC Košice v sezóne 2013/2014

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
HC Košice
Klubové údaje
Sezóna 2013/14 1. miesto
Základna časť
Play-off
1. miesto
Výhra vo finále play-off nad
HK Nitra
Liga
Statut
Hierarchia
Tipsport extraliga
Profesionálna liga
najvyššia liga na Slovensku
Statut Profesionálny klub
Štadión

Kapacita
Adresa
Steel Aréna košický štadión
Ladislava Trojáka
8 347 divákov
Nerudova 12, Slovensko Košice, SR
Prezident Juraj Mondík
Manažér Ing. Juraj Bakoš
Klubové farby biela, modrá, oranžová
              
Fanklub Fanclub Steelers HC Košice
Tréneri Anton Tomko a Pavol Zůbek
Rozpočet
Lídri tímu
Najlepší strelec Richard Jenčík – 31 gólov
Najlepši nahrávač
Peter Bartoš – 41 asistencií
Najproduktívnejší Richard Jenčík – 62 bodov

HC Košice v sezóne 2013/2014 hrajú svoju 21. sezónu v nepretržitom slede v najvyššej slovenskej hokejovej súťaži, ktorá sa hrá pod názvom Tipsport extraliga. HC Košice do nej nastúpili ako vicemajster s cieľom získať po dvojročnej pauze titul majstra Slovenska víťazstvom v Slovnaft play-off.

Novým hlavným trénerom sa pred sezónou stal Anton Tomko[1], ktorý na tomto poste vystriedal Milana Staša[2]. Asistentom trénera naďalej ostal Pavol Zůbek.

Pred sezónou prišlo v kádri k niekoľkým zmenám. "Oceliari" v tejto sezóne už nepočítali s kvartetom útočníkov Marcelom Haščákom, Štěpánom Novotným, Patrikom Svitanom, Samuelom Mlynarovičom.

Do klubu naopak začiatkom mája pribudli navrátilci Peter Bartoš, ktorý sa vrátil po ročnom pôsobení v Sanoku a odchovanec HC a víťaz Stanley Cupu 2003 Jiří Bicek[3], ktorý v Košiciach pôsobil naposledy v sezóne 2006/07. V nasledujúci deň po oznámení príchodu Bartoša s Bicekom do klubu pribudlo kvarteto útočníkov Češík, Konečný, Sojčík a Hrnka[4]. Prví traja boli v predchádzajúcej sezóne Tipsport extraligy lídrami svojich tímov.

13. mája 2013 začala tímu letná príprava hokejového A-mužstva.[5][6]

25. júla 2013 košičania záhájili prípravu na ľade s kompletným tímom.[7]

V prvý augustový deň sa do košíc vrátil Ladislav Nagy[8], naposledy v materskom klube pôsobil ešte počas lockoutovej sezóny. Pred prvými prípravními zápasmi odišiel z tímu Matúš Chovan na ročné hosťovanie do HC ’05 Banská Bystrica.[9]

HC Košice v príprave odohrali celkovo 12 prípravných zápasov. V úvode prípravy "východniari" odohrali 3 zápasy za tri dni proti českým tímom, z toho dva zápasy vonku proti HC Oceláři Třinec a 1 zápas vonku proti HC Vítkovice Steel. Všetky tri zápasy HC Košice prehrali, no český trip ukázal veľa slabín tímu.

Od 15. – 17. augusta 2013 HC Dukla Trenčín organizovala 20. ročník Rona cupu – Memoriálu Pavla Demitru[10]. V kvalitne obsadenom turnaji sa košičania stretli s Slovensko U20, vicemajstrom Česka PSG Zlín a českým extraligistom z Litvínova.[11] HC Košice vyhrali všetky zápasy a tento turnaj vyhrali už po štvrtý raz v histórii.[12]

Koncom augusta sa košičania zúčastnili na 66.ročníku tatranského pohára. V prvý deň sa HC Košice stretli s tímom Erste Bank Eishockey Ligy Grazom 99ers. Košice v tomto zápase prehrali 5:2 a navyše sa v tomto zápase zranil Ladislav Nagy.[13] Naštastie to pre útočníka HC nebolo až také vážne.[14] Na druhý deň Košice deklasovali Poľskú reprezentáciu 6:1. V posledný deň sa košičania stretli s domácim tímom HK Poprad nad ktorým vyhrali aj bez viacerých lídrov presvedčivo 5:3. Hokejový klub z Košíc obsadil na turnaji druhé miesto za Grazom.[15]

Na záver prípravy odohorali Košice ešte tri prípravné zápasy. Jeden s anglickým klubom Sheffield Steelers doma, ktorý slovenský oceliari vyhrali a dva so slovenským majstrom HKm Zvolen s ktorým odohrali jeden zápas doma, ktorý skončil víťazstvom košického HC a jeden vonku, ktorý skončil nerozhodne. Celkovo odohrali pred sezónou 12 prípravných zápasov z ktorých 7 vyhrali, 4 prehrali a 1 remizovali.

HC Košice začali sezónu 15. septembera zápasom vonku proti mužstvu HK Poprad, ktoré malo pred sezónou nevyrovnané dlhy a licenciu získalo až v hodine dvanástej.

Po 2. kole dňa 18. septembera posilnil tím košický odchovanec Marek Svatoš, ktorý bol s košicami v dlhšom kontakte[16], s mužstvom trénoval od začiatku septembra[17] a do Košíc prišiel z klubu KHL HC Slovan Bratislava, kde sa v predošlej sezóne snažil obnoviť svoju karíeru po ročnej prestávke, keď vynechal celú sezónu 2011/2012 a potom čo neuspel v kempe Floridy Panthers pred sezónou 2012/2013. Svatoš svoj prvý zápas v drese Košíc odohral až v 5. kole 27. Septembra proti tímu HC ’05 Banská Bystrica, v ktorom sa mu podarilo aj skórovať.

HC Košice ako tím do sezóny vstúpil veľmi dobre, keď vyhral hneď prvých 6 zápasov v rade a vyšvihol sa na prvé miesto tabuľky. Prvá prehra prišla až 1. októbra proti Piešťanom 2:3. Bol to zároveň aj 1000. zápas HC Košice v Slovenskej extralige. Po 7. kole však HC Košice ostali bez staty bodu, keďže v tomto kole odohrali pridaný zápas kola dňa 2. októbra proti HK Orange 20, ktorý vyhrali a tak začali druhú tisícku víťazstvom.

22. októbra HC Košice ukončili spoluprácu s obrancom Michalom Novákom, ktorý neskôr pokračoval v klube HK Nitra. V mesiaci okóber HC Košice odohrali 12 zápasov (7. – 17.kolo) s bilanciou 8 výhier (7 doma, 1 vonku) a 4 prehry (1 doma, 3 vonku).

Začiatkom novembra odohrali posledné 2 zápasy pred reprezentačnou prestávkou proti HKm Zvolen, ktorý prehrali 3:1 a televízny zápas proti Popradu, ktorí skončil presvedčivo 5:0 v prospech Košíc. Počas prvej reprezentačnej prestávky Slovenská hokejová reprezentácia sa zúčastnila Nemeckého pohára v Mníchove (8. – 10. novembra 2013). V tíme, ktoŕy viedol tréner Vladimír Vůjtek nebol nominovaný ani jeden hráč HC Košice.[18] Slováci na tomto turnaji skončili poslední, keď vyhrali s výberom USA 4:3[19] a prehrali 0:2 s Nemeckom[20] a 0:3 so Švajčiarskom.[21].

Počas tejto reprezentačnej prestávky odohrali HC Košice priateľský zápas so "spriateleným" klubom HC 46 Bardejov, s ktorým mali Košice dohodu na striedavé štarty niektorých hráčov v 1.lige. Tento zápas sa uskutočnil 7. novembra v Bardejove, kde domáci tím v tomto skôr exhibičnom zápase zvíťazil prekvapujúco 3:2. 11. novembra, dva dni pred skončením reprezentačnej prestávky tím posilnil český obranca so skúsenosťami z NHL Tomáš Klouček.

Po skončení reprezentačnej prestávky Košice vyhrali zápas s MsHK Žilina no vzápätí prehrali takzvaný 6-bodový zápas 21. kola s druhou Nitrou 4:0 a 22.kola s Martinom 3:2, čo ich odsunulo na druhé miesto tabuľky.[22] Tento stav netrbal dlho, keďže HC Košice vyhrali opäť pridaný zápas 22. kola s HK Orange 20 v Bratislave 6:0 a HK Orange 20 a následne v pridanom zápase 23. kola HK Orange 20 vyhral nad Nitrou 5:4 po samostatných nájazdoch.[23]

HC Košice od zápasu s HK Orange 20 ťahali 5 – zápasovú sériu víťazstiev (22. – 26. kolo), ktorú zastavil až zápas 1. decembra s obhajcom titulu HKm Zvolen futbalovo 0:1. 18. novembra sa od timu z rodinných dôvodov odpojil Marek Svatoš,[24] ktorý sa vrátil späť do zostavy až 12. decembra.[25] 28. novembra odišiel z tímu Ladislav Nagy po získaní angažmán v tíme hrajúcej SM-liiga Jokerit Helsinki, ktorý má v sezóne 2014/15 hrať KHL. V mesiaci november HC Košice odohrali 10 zápasov (18. – 26.kolo) s bilanciou 7 výhier (2 doma, 5 vonku) a 3 prehry (0 doma, 3 vonku)

V poslednom mesiaci roka 2013 HC Košice pripravili pre svojich fanúšikov množstvo noviniek. Po každom domácom zápase bol vyhlásený najlepší hráč domáce a hosťujúceho tímu, čo bolo v Slovenskej extralige úplnou novinkou. Ďalej Klub v spolupráci s klubom THC Blue Dragon ponúkli návšetevníkom možnosť vyskúšať si počas decembrových domácich zápasov stolný hokej. Vyšla ročenka a deti mali vstupeniky za 10 centov.[26]

V decembri Košice prehrali len jeden zápas a to hneď 1. decembra doma so Zvolenom 1:0, keď prehrali napriek tomu, že súpera prestrieľali 43:19. Celkovo v decembri odohrali 8 zápasov s bilanciou 7 víťazstiev (3 doma, 4 vonku) a 1 prehra (1 doma, 0 vonku). 9. decembra z tímu odišiel do MsHK Žilina utočník Marek Slovák a obranca Martin Chovan. 15. decembra 2013 prebehla výmena hráčov medzi Košicami a HC ’05 Banská Bystrica. Do tímu HC ’05 Banská Bystrica odišiel útočník Rastislav Konečný, opačným smerom sa vrátil odhcovanec HC Matúš Chovan.

V ďnoch od 12. do 20. decembra sa zúčastnila dvojica mladíkov HC Košice Peter Boltun a Ondrej Gmitter na 26. ročnúku svetovej zimnej univerziády v talianskom meste Tretin, kde s Reprezentáciou slovenska obsadili 5. miesto. Počas reprezentačnej prestávky (15. – 28. decembra) sa Slovenská hokejová reprezentácia zúčastnila na turnaji Arosa Challenge. Medzi ôsmimi nominovanými hráčmi z Tipsport extraligy Vladimír Vůjtek nominoval trojicu košičanov[27] Gabriela Spilara, Tomáša Marcinka a debudanta Miroslava Macejka. Nominácia bola ovplyvnená hlavne neúčasťou hráčov KHL z tímu HC Slovan Bratislava[28] a tak tréner musel zmeniť plány ohľadom turnaja, na ktorom si chcel podľa jeho vlastných slov "overiť výkonnosť niektorých hráčov a skonfrontovať ich navzájom".[29] Na turnaji slováci odohrali dva zápasy (20. a 21. decembra). Prvý zápas proti Bielorusku, ktorý prehrali 1:2[30] a aj napriek prehre bol tréner národného tímu spokojný[31] a druhý proti Nórsku vyhrali 4:2 a skončili tretí.[32][33]

Po skončení reprezentačnej prestávky HC Košice pokračovali na víťaznej vlne a po novom roku boli na čísle 7. Zápasom 38. kola 10. januára 2014 v zápase proti MsHK Žilina, zvíťazili domáci žilinský "vlci" 3:2 a ukončili tak sériu 10. víťazných zápasov v rade košických "oceliarov".V tomto zápase debutoval v drese A-mužstva Košíc košický odchovanec Erik Černák vo veku 16 rokov, 7 mesiacov a 13 dní, čím sa stal najmladším hráčom košičanom, ktorý nastúpil na majstrovské stretnutie. [34] Černák sa do tímu vrátil z projektu HK Orange 20 po skončení MS U20 2014, kde bol vôbec najmladším hráčom na turnaji.

V utorok 7. januára 2014 reprezentačný tréner Vladimír Vůjtek oznámil nomináciu na Zimné olympijske hry 2014[35], ktoré sa budú konať v ruskom meste Soči v dňoch 8.23. februára 2014. V slovenskej nominácii sa ako jediný extraligový zástupca ocitol 25-ročný útočník Tomáš Marcinko.[36][37].

V mesiaci január HC Košice odohrali 11 zápasov (35. – 45.kolo) s bilanciou 7 výhier (4 doma, 3 vonku) a 4 prehry (2 doma, 2 vonku). Počas prvého mesiaca roku 2014 do tímu pribudli traja hráči. 15. január 2014 sa do tímu vrátil odchovanec Marek Bartánus, ktorý bol pred príchodom do HC Košice na hosťovaní v klube druhej najvyššej švajčiarskej hokejovej ligy HC Ajoie v meste Porrentruy z tímu ŠHK 37 Piešťany. Ďalšou posilou bol talentovaný mladík zo Spišskej Novej Vsi útočnik Pavol Skalický. 28. januára tím posilnil ďalší skvelý hráč z liahne košického hokeja a majster sveta v ľadovom hokeji z Göteborgu 2002 brankár Rastislav Staňa. Staňa v tejto sezóne chytal v tíme KHL CSKA Moskva, kde pôsobil od sezóny 2011/12. Staňa skončil v CSKA po tom, čo klub 14. januára angažoval Michaila Biriukova[38], dvojnásobného majstra sveta z Jugry Chanty-Mansijsk. Rastislav Staňa potom začal v stredu 22. januára trénovať s HC Košice[39][40], ktorý o neho prejavil záujem, ale Staňa si nechával čas na zahraničné angažmán, ktoré však neprišlo, pretože väčšina tímov mala v tom období brankársku otázku už vyriešenú. 31. januára 34-ročný Rastislav Staňa nastúpil na svoj vôbec prvý zápas v A-tíme Košíc a aj na svoj prvý zápas v slovenskej extralige proti majstrovi zo Zvolena, v ktorom sa uviedol pred prvýkrát v sezóne vypredanou Steel Arénou presne tak isto ako skončil v CSKA Moskva shutoutom pri výhre Košíc 2:0. K vypredaniu arény pomohla špeciálna akcia aj spomínaný príchod Staňu[41]. Špeciálna akcia pre fanúšikov platila aj v nasledujúcom kole v Steel Aréne proti HK Poprad.[42] Po zápase s Popradom sa uskutočnil zápas hviezd medzi výberom extraligy a Olympijskym výberom Slovenska bez hráčov z NHL. Tento exhibičný zápas sa odohral v bratislavskej Slovnaft Aréne a mala to byť rozlúčka reprezentácie s fanúšikmi pred odletom do Soči. V drese extraligového sa predstavila dvojica Košičanov Miroslav Macejko a Gabriel Spilar, ktorý bol zároveň kapitánom extraligistov a za Olympijsky výber nastúpil taktiež košický útočník Tomáš Marcinko.[43][44] Zápas sa nakoniec skončil 6:3 pre Slovensko.[45]

Slováci na Zimných olympijských hrách 2014 úplne vyhoreli. Po troch prehrách v skupine najprv so Spojenými štátmi 1:7[46], v ktorom si Tomáš Marcinko roztrhol zadný krížny väz, čím sa pre neho olympijáda a takmer celá sezóna skončila[47][48]. Po zahanbujúcej prehre so Slovinskom 1:3[49] a nakoniec po prehre s domácou Ruskou reprezentáciou až po nájazdoch 0:1[50] slovenské národné hokejové mužstvo obsadilo posledné miesto skupiny, čo však v konečnom dôsledku nemuselo znamenať nič, pretože systém turnaja bol nastavený tak, že všetky mužstvá hrali play-off a to Slovenské mohlo odčiniť zlý dojem osemfinálovou výhrou s Čechmi, s ktorými však Slovensko nakoniec prehralo 3:4[51] a na XXII. zimných olympijských hrách obsadilo predposledné 11. miesto.[52]

Súbežne s olympijádou sa v mesiaci február hrala aj slovenská najvyššia hokejová súťaž. Košice počas februára odohrali 7 zápasov (46. – 52.kolo) s bilanciou 7 výhier (4 doma, 3 vonku) a žiadnou prehrou. Počas tohoto mesiaca si Košice vybojovali víťazstvo v základnej časti, keď v zápase 48. kola porazili vonku druhú Nitru 1:0, čím jej odskočil o ďalšie tri body a upevnili si tak prvé miesto. Definitívne potvrdenie historicky siedmeho víťazstva v základnej časti prišlo v 51. kole HC Košice porazil Duklu Trenčín 4:1[53]. 5. februára sa Dušan Pašek podrobil operácii platničky špecializovanej klinike v Mníchove.[54] Pašek pre zdravotné problémy nehral od 28. novembra 2013 a do zostavy sa mu podarilo vrátiť až v play-off.[55]

V marci odohrali Košice posledné dva zápasy základnej časti. Doma proti HK 36 Skalica vyhrali 5:2 a vonku s HKm Zvolen prehrali po 9 zápasovej šnúre víťazstiev 1:2. Bola to prvá prehra Rastislava Staňu v Slovenskej extralige. Pred play-off sa v Košiciach vyskytla veľká maródka, keď A-tímu chýbalo 10-hráčov základnej zostavy[56]. Problémy so zraneniami postihovali košický tím skoro celé play-off, keď sa niektorí hráči vracali, druhí odchádzali. Košice však vďaka širokému kádru nepocítili veľké straty a do tímu zapracovávali svojich juniorov. Priestor dostali mladí hráči ako Erik Černák, Pavol Skalický, Marek Borecký, Marek Borecký, Ondrej Briják.

Do play-off Košice nastupovali ako favorit[57][58][59]. Vo štvrťfinále hrali proti MHC Mountfield Martin, ktorý skončil po základnej časti na 8. mieste. Podla papierových predpokladov[60] to mala byť najkratšia možná séria, no Martin chcel súpera potrápiť čo najviac[61], Košice zasa nič podceniť[62]. Prvé štvrťfinálové zápasy začali v Košiciach 8. a 9. marca. Prvý zápas domáci zvládli výsledkom suverénne 6:1, no o výsledku rozhodla až tretia tretina, ktorú Košice vyhrali 4:0 a ujali sa tak vedenia 1:0 na zápasy.
V druhom zápase zvíťazili opäť Košičania tentoraz o gól 3:2 a zvýšili stav série na 2:0. Výraznými postavami zápasu a tejto série boli obaja brankári za Košice Rastislav Staňa a za Martin Michal Dzubina.
Pod dvoch zápasoch sa séria presunula do Martina. Tretí a štvrtý zápas sa odohral 12. a 13. marca. V treťom zápase padol jediný gól z hokejky Mateja Češíka 12 sekúnd pred koncom prvej tretiny. Košice tak mohli vyradiť Martin hneď v ďalšom zápase a postúpiť v najkratšej možnej dobe do semifinále.
To sa už zdalo byť realitou, keď po 23. minútach vyhrávali nad Martinom 3:0, ale Martinu sa do konca riadnej hracej doby podarilo vyrovnať na 3:3 a tak nasledovalo predĺženie, v ktorom gól nepadol a tak rozhodovali nájazdy, ktoré rozhodol Peter Bartoš.
HC Košice tak porazili MHC Mountfield Martin 4:0 na zápasy a postúpili do semifinále.

V semifinále sa HC stretlo vôbec po prvýkrát v histórii v play-off extraligy s tímom ŠHK 37 Piešťany[63][64]. Papierové predpoklady[65] a skúsenosti boli aj v tejto sérii na strane Košíc[66]. Piešťany však mohli svojou defenzívnou hrou prekvapiť a mohli sa spoliehať na výkony brankárov Martina Šúreka a Tomáša Tomeka[67]. Košice bojovali o svoje siedme finále extraligy v rade a celkovo štrnáste v Slovenskej extralige, Piešťany počas svojej druhej sezóny medzi elitou o premierovú účasť a medailu[68] v najvyššej hokejovej súťaži na slovensku.
Prvý dvojzápas medzi týmito súpermi sa odohral 24. a 25. marca v Košiciach. Prvý zápas sa skončil víťazstvom HC 4:1 po dobrom výkone tímu. V druhom zápase Košice prehrali 3:5, čím sa séria vyrovnala. O výsledku rozhodla prvá tretina, ktorú Košice prehrali 1:4. V tomto zápase bol po štvrtom inkasovanom góle vystriedaný slovenský reprezentačný brankár v drese Košíc Rastislav Staňa a v bráne sa prvýkrát počas play-off objavil Alexandr Hylák.
Séria sa po týchto zápasoch presunula do Piešťan, kde oba tímy odohrali 28. a 29. marca tretí a štvrtý zápas. Piešťanom sa podarilo vyhrať hneď ten prvý výsledkom 2:0. Nulu vychytal domáci brankár Martin Šúrek a domáci hráč Václav Stupka strelil oba góly mužstva, keď najprv v 13. minúte prekonal Staňu a v 60. minúte rozhodol gólom do prázdnej bránky Košíc. Piešťany tak išli do vedenia v sérii 2:1 a psychická výhoda bola na ich strane.
Vo štvrtom zápase sa Košiciam podarilo vyhrať 4:1. Veľkú zásluhu na tom mal Richard Jenčík, keď prelomil streleckú mizériu tímu po chybe obrany Piešťan v 9. minúte a vyrovnal tak zápas na 1:1, čím narušil psychickú pohodu domácich a od toho momentu boli v celej sérii Košice lepšie. Po tomto zápase, keď Košice vyrovnali sériu na 2:2 sa obe mužstvá presunuli do Košíc, kde v piatom zápase 1. apríla domáci zvíťazili nad Piešťancami 3:0 a získali mečbal.
3. apríla sa v Piešťanoch odohral šiesty zápas série v ktorom Košice zvíťazili 2:1 a v celej sérii proti ŠHK 37 Piešťany zvíťazili 4:2, čím postúpili do finále Slovnaft play-off Tipsport extraligy.

Do finále extraligy sa podľa predsezónnych predpokladov dostali dva najlepšie celky. Prvé mužstvo po základnej časti HC Košice a druhá HK Nitra. Víťaz mal získať titul Majstra Slovenska a miestenku s C licenciou pre Hokejovú ligu majstrov 2014/2015. Košičania na finále nastúpili takmer v plnom zložení, chýbal len mladý 16-ročný talent Erik Černák, ktorý sa v tom období zúčastnil Majstrovstiev sveta v hokeji hráčov do 18 rokov, kde bol kapitánom výberu.[69] Prvé dva finálové zápasy sa odohrali 9. a 10. apríla 2014 v Košiciach.
Prvý zápas sa odohral pred 5212 divákmi, čo bolo pre mnohých veľkým sklamaním. Prvý gól strelil už po 61 sekundách hry košický obranca Juraj Cebák, čo určite pomohlo zápasu aj sérii. Zápas bol vyrovnaný, no Košice mali v priebehu zápasu mierne navrch, ale Nitrania dokázali vždy dotiahnúť jedno-gólové manko. Zápas nakoniec skončil 3:3, čím nasledovalo desať minútové predĺženie, v ktorom ani jedno z mužstiev nerozhodlo a tak nasledovali samostatné nájazdy, v ktorých ukázali domáci väčšie skúsenosti a vo 4. sérii premenil ako jediný nájazd košický Peter Bartoš. Košice sa tak ujali série 1:0 na zápasy.
Druhý zápas série sa odohral na druhý děn pred 5852 divákmi. Zápas začali lepšie začali hostia, keď po úvodných 10 minútach vyhrávali 2:0. Domácim sa v priebehu zápasu nedarilo dostať do zápasu, no nakoniec sa 11 minút pred koncom podarilo v presilovej hre po strele kapitána Martina Štrbáka streliť kontaktný gól, po ktorom si domáci vytvorili tlak, ale na vyrovnanie to nestačilo. Nitra vyhrala tento zápas 2:1 a sériu vyrovnala na 1:1.
Po týchto zápasoch sa séria presunula do Nitry, kde sa 13. a 14. apríla uskutočnil 3. a 4. zápas, kde boli oba zápasy vypredané. Hneď v prvom zápase v Nitre sa Košiciam podarilo vyhrať 4:3 po predĺžení, keď v 67. minúte rozhodol Richard Jenčík po chybe nitrianského obrancu Michala Nováka, ktorý ešte začiatkom sezóny obliekal dres košického HC. Zápas bol opäť vyrovnaný Nitrania síce mali viac z hry a vždy dokázali Košiciam odskočiť o gól, no hosťom netrvalo dlho vyrovnanie. V predĺžení Košice boli lepšie a spomínaným gólom dokázali zvíťaziť a ujali sa opäť vedenia 2:1 na zápasy. Po zápase bola dosť kritizovaná verejnoprávna televízia STV, kvôli uprednostneniu priateľského zápasu Slovenskej hokejovej reprezentácie s Ruskom v rámci Euro Hockey Challenge 2014, ktorý sa hral o 30 minút skôr, takže fanúšikovia nakoniec videli záver základnej hracej doby a celé predĺženie.
Na druhý deň sa uskutočnil 4. zápas série. Košice boli v tomto zápase lepšie, v polovici zápasu vyhrávali Košičania 1:0, no nepodarilo sa im odskočiť o 2 a viac góly a tak pykali, keď v 36. a 39. minúte urobili chyby v obrane a strednom pásme a domáci otočili. Košiciam sa ale do druhej prestávky podarilo ešte vyrovnať, keď 11 sekúnd pred koncom 2. tretiny vyrovnal Gabriel Spilar. Zápas dosť ovplyvnil aj zákerný zákrok nitrianského útočníka Lukáša Nováka na košického kapitána Martina Štrbáka v 27. minúte za stavu 1:0 pre Košice, ktorý po tomto zákroku ostal v nemocnici s prasklinou na lebke. Po zápase Lukáš Novák navštívil Štrbáka a ospravedlnil sa mu, ten jeho ospravedlnenie chlapsky prijal. Novák potom dostal 12-zápasový dištanc. V tretej tretine Košice inkasovali v oslabení gól na 3:2 od Miroslava Kováčika a do konca zápasu sa im už nepodarilo vyrovnať a tak sa séria vyrovnala na 2:2.
5-ty zápas sa odohral 17. apríla pred druhýkrát v sezóne vypredanou Steel Arénou. Veľký podiel na tom mala aj početná skupina Nitranou a spolu vytvorili búrlivú atmosféru. Zápas skončil nerozhodne 1:1, v predĺžení sa nerozhodla a samostatných nájazdoch bol po 3. sériach opäť nerozhodný stav 1:1, keď za Košice premenil v druhej sérii Gabriel Spilar a za Nitru v tretej sérii Richard Lelkeš. Vo 4. sérii sa na rad opäť dostal Peter Bartoš, ktorý bol od tohoto zápasu po rokoch opäť kapitánom Košíc po zranení Martina Štrbáka, hoci predtým nebol ani asistentom kapitána. Bartoš išiel nájazd aj v prvej sérii no bol neúspešný, no v tej 4-tej už premenil, keď umiestnil puk pomedzi betóny slovínského reprezentačného brankára Roberta Kristana. Na druhej strane bol Tomáš Nádašdi neúspešný, čím Košice vyhrali 2:1 po samostatných nájazdoch a opäť sa ujali série 3:2 a o titule mohli rozhodnúť už vo 6. zápase v Nitre.
19. apríla v 6. zápase sa však oslavy Košičanov nekonali, keď prehrali 3:1 a nitrania si vynútili si siedmy rozhodujúci zápas, ktorý sa odohral 21. apríla, presne dva roky po neúspešnom siedmom zápase so Slovanom Bratislava, keď Košice prehrali po predĺžení 2:1 a titul nezískali. Tentoraz pred opäť vypredanou Steel Arénou nechceli zopakovať scenár z pamätného finále a do súpera sa pustili z ostra, keď v 4. minúte otvoril skóre slovensnký reprezentant Tomáš Marcinko. Po prvej tretine mali Košice jedno-gólový náskok, no v druhej tretine zvýšil už po 48 sekundách na 2:0 Tomáš Hrnka, v čase 28:30 zvyšoval už na 3:0 Radek Deyl a o 23 sekúnd na 4:0 zvýšil Peter Sojčík. O titule bolo už prakticky rozhodnuté a tak po peknej akcii Gabriela Spilara z 32. minúty vyhnal Kristana z brány Matej Češík, ktorý potom v 45. minúte prekonal aj Vlastimila Lakosila a stanovil výsledok finálového zápasu na 6:0. Brankár Košíc Rastislav Staňa v tomto zápase neinkasoval, keď na neho mierilo 40 nitrianských striel a stal sa tak vôbec prvým brankárom v extralige, ktorý vychytal čisté konto.
Hokejový klub Košice vyhrali sériu nad HK Nitra 4:3 na zápasy a získali svoj 7. titul Majstra Slovenska v ľadovom hokeji a celkovo svoj 9-ty titul majstra. Taktiež získali miestenku do Ligy majstrov, kde boli ako jediný slovenský zástupca.
Z ligy v tejto sezóne nevypadlo žiadne mužstvo a do reprezentácie po skončení finále dostali pozvánku košický útočník Tomáš Marcinko a košiký obranca Radek Deyl, ktorý sa na rozdiel od svojho kolegu z útoku na Majstrovstvá sveta do Bieloruska nedostal.

Prípravné zápasy[upraviť | upraviť zdroj]

Počas letnej prípravy na sezónu odohral HC Košice niekoľko prípravných zápasov.

  • 6. august 2013 17:00 HC Oceláři Třinec – HC Košice 4:3[70] (1:0,2:0,1:3)
    góly a asistencie: 2. Ižacký (Ružička), 25. Adamský (Gorškov, Foltýn), 37. Marek Ružička, 49. Marek Ružička (Roupec) – 47. Pašek (Cebák), 53. Pašek (Štrbák), 60. Bicek
    Doplnkové samostatné nájazdy 0:2 (premenili Marcinko a Sojčík)
  • 7. august 2013 17:00 HC Vítkovice Steel – HC Košice 4:1[71] (1:0,3:0,0:1)
    góly a asistencie:2. Káňa T. (Kolouch, Kucsera), 21. Zdráhal (Burger, Barinka), 32. Vandas (Dudáš), 37. Kudělka – 59. Spilar (Jenčík)
    Doplnkové samostatné nájazdy 2:1 (premenili Zdráhal, Strapáč-Spilar)
  • 8. august 2013 17:00 HC Oceláři Třinec – HC Košice 7:2[72] (2:1,3:1,2:0)
    góly a asistencie:6. Lojek (Polanský), 16. Gorškov (Polanský, Adamský), 21. Gorškov (Polanský, Adamský), 33. Polanský (Adamský, Gorškov), 38. Matuš (Krejčí, Růžička Marek), 42. Adamský (Linhart, Gorškov), 52. Kindl (Ižacký, Marosz) – 18. Sojčík (Bicek, Pašek), 23. Jenčík (Pašek, Spilar)
    Doplnkové samostatné nájazdy 1:2 (premenili Roth – Bicek, Pašek)
  • 30. august 2013 HC Košice – Sheffield Steelers 4:2[73] (1:1, 2:1, 1:0)
    góly a asistencie: 10. Bartoš (Spilar), 28. Jenčík (Pašek, Štrbák), 32. Novák (Marcinko), 60. Sojčík (Bicek, Novák) – 18. Legue, 31. Dowd (Legue, Baldwin)
  • 5. september 2013 HC Košice – HKm Zvolen 6:2[74][75] (3:0, 1:1, 2:1)
    góly a asistencie:2. Marcinko (Sojčík), 4. Sojčík (Bicek), 5. Nagy (Jenčík), 24. Jenčík (Cebák), 52. Bicek (Sojčík, Marcinko), 59. Pašek (Nagy, Jenčík) – 33. Škvaridlo (Čanky, M. Jurík), 57. Podkonický (Hraško, Ďaloga)
  • 10. september 2013 HKm Zvolen – HC Košice 2:2'[76]
    góly a asistencie: 49. Jurík (Baláž), 50. Hraško (Brabenec, Peter Zuzin) – 41. Matis (Martin Chovan), 55. Marcinko (Sojčík)

Rona cup – Memoriál Pavla Demitru[upraviť | upraviť zdroj]

Zápasy[upraviť | upraviť zdroj]

15. august 2013
16:00 SELČ
HC Košice Slovensko 6:2
(0:1, 4:1, 2:0)[77]
doplňkové nájazdy: 2:4
Slovensko Slovensko U20 Zimný štadión Pavla Demitru, Trenčín
Divákov: 560

Dominik Riečický Brankári Richard Sabol

Hlavní rozhodcovia:
Lokšík
Hatala, Kuní


Miroslav Macejko (Deyl, Češík) (PP) – 21:19
Richard Jenčík (Pašek, Spilar) (PP) – 27:38
Michal Novák (Sojčík) – 29:17
Juraj Cebák (Jenčík) – 30:25

Matúš Matis (Slovák, Hrnka) – 46:18
Dušan Pašek (Jenčík, Štrbák) – 51:02
0:1
1:1
2:1
3:1
4:1
4:2
5:2
6:2
18:31 – Daniel Rzavský (Gašpar, Palovič)




35:44 – Jozef Tibenský (Gachulinec, Horanský)
14 min. Tresty 10 min.
- Strely -
16. august 2013
13:00 SELČ
PSG Zlín Česko 2:3
(0:2, 1:1, 1:0)[78]
doplňkové nájazdy: 3:2

Správa o zápase
Slovensko HC Košice Zimný štadión Pavla Demitru, Trenčín
Divákov: 350

Luboš Horčička Brankári Alexandr Hylák

Hlavní rozhodcovia:
Stano
Mĺkvy, Gegáň



Petr Leška (Balaštík) – 26:10

Pavel Kubiš (Leška) – 42:53
0:1
0:2
1:2
1:3
2:3
06:59 – Gabriel Spilar (Novák)
16:39 – Rastislav Konečný (Bartoš, Hrnka)(PP)

31:30 – Bartoš (Konečný)
12 min. Tresty 17 min.
- Strely -
17. august 2013
13:00 SELČ
HC Košice Slovensko 5:3
(0:0, 3:3, 2:0) [79]
doplňkové nájazdy: 2:0

Správa o zápase
Česko HC Verva Litvínov Zimný štadión Pavla Demitru, Trenčín
Divákov: 350

Alexandr Hylák Brankári Petr Franěk

Hlavní rozhodcovia:
Novák
Valo, Adamec

Bartoš (Konečný, Deyl) – 21:42


Richard Jenčík (Spilar) – 35:21

Tomáš Hrnka (Bartoš) – 39:02
Gabriel Spilar (Jenčík, Pašek) (PP) – 42:46
Dušan Pašek – 45:19
1:0
1:1
1:2
2:2
2:3
3:3
4:3
5:3

23:00 – Roman Pšurný (Piroš, Zeman)
30:07 – Matěj Stříteský (Piroš)

38:08 – Robin Hanzl (Martynek)
12 min. Tresty 14 min.
- Strely -

Konečná Tabuľka[upraviť | upraviť zdroj]

     Víťaz Turnaja      HC Košice
Tím Z V R P Skóre B
Slovensko HC Košice 3 3 0 0 14:07 6
Slovensko HK 36 Skalica 3 2 1 0 17:10 5
Česko PSG Zlín 3 1 1 1 12:12 3
Slovensko HC Dukla Trenčín 2 1 0 2 08:08 2
Česko HC Verva Litvínov 3 1 0 2 07:10 2
Slovensko Slovensko U20 3 0 0 3 06:17 0

Individuálne ocenenia na turnaji[upraviť | upraviť zdroj]

Najlepší brankár: Alexandr Hylák (HC Košice)
Najlepší obranca: Jiří Marušák (PSG Zlín)
Najlepší útočník: Miroslav Lažo (HK 36 Skalica)

Tatranský pohár[upraviť | upraviť zdroj]

Zápasy[upraviť | upraviť zdroj]

22. august 2013
15:00 SELČ
Graz 99ers Rakúsko 5:2
(2:0, 2:1, 1:1)[80]
doplňkové nájazdy: 2:1
Slovensko HC Košice Zimný štadión mesta Poprad, Poprad

Dany Sabourin Brankári Alexandr Hylák

Hlavní rozhodcovia:
Tomáš Orolin
Roman Bednár
René Šoltés

Greg Day (PS) – 08:12
Guillaume Lefebvre (Woger) (SH) – 15:10
Patrick Coulombe (Latendresse) – 22:00

Ryan Kinasewich (Lemieux, Kuka) (PP) – 39:26
Olivier Labelle (Day, Coulombe) – 49:26
1:0
2:0
3:0
3:1
4:1
5:1
5:2



28:15 – Dušan Pašek (Jenčík, Štrbák)


53:13 – Richard Jenčík (Slovák, Štrbák)
16 min. Tresty 14 min.
- Strely -
23. august 2013
15:00 SELČ
HC Košice Slovensko 6:1
(2:1, 2:0, 2:0)[81]
doplňkové nájazdy: 0:1
Poľsko Poľské národné hokejové mužstvo Zimný štadión mesta Poprad, Poprad

Alexandr Hylák Brankári Odrobny Przemysław

Hlavní rozhodcovia:
Miroslav Štefik
Roman Bednár
René Šoltés

Peter Sojčík (Pašek, Štrbák) – 07:39

Richard Jenčík (Pašek, Matis) (PP) – 14:13
Peter Sojčík (Bicek, Marcinko) – 33:28
Tomáš Marcinko (Bicek, Štrbák) – 39:25
Tomáš Marcinko (Bicek, Sojčík) – 49:16
Tomáš Hrnka (Bartoš, Slovák) – 59:46
1:0
1:1
2:1
3:1
4:1
5:1
6:1

10:11 – Mikołaj Lopuski (Dziubinski, Gruszka)
8 min. Tresty 24 min.
- Strely -
24. august 2013
18:00 SELČ
HK Poprad Slovensko 3:5
(2:1, 0:1, 1:3)[82]
Slovensko HC Košice Zimný štadión mesta Poprad, Poprad

Dušan Sidor Brankári Dominik Riečický

Hlavní rozhodcovia:
Jozef Kubuš
Tibor Rovenský
Lukáš Kacej

Lukáš Paukovček (Sýkora, Drábek) – 08:39
Samuel Takáč (Paločko) – 08:56



Samuel Mlynarovič (Buc) – 43:46
1:0
2:0
2:1
2:2
2:3
3:3
3:4
3:5


09:34 – Peter Sojčík (Pašek)
30:11 – Jiří Bicek (Boltun)
42:40 – Matej Hinďoš (Boltun)

45:56 – Jiří Bicek (Sojčík)
47:53 – Matúš Matis
18 min. Tresty 34 min.
- Strely -

Konečná Tabuľka[upraviť | upraviť zdroj]

     Víťaz Turnaja      HC Košice
Tím Z V R P Skóre B
Rakúsko Graz 99ers 3 3 0 0 14:05 9
Slovensko HC Košice 3 2 0 1 13:09 6
Poľsko Poľské národné hokejové mužstvo 3 1 0 2 07:13 3
Slovensko HK Poprad 3 0 0 3 07:14 0

Individuálne ocenenia na turnaji[upraviť | upraviť zdroj]

Najlepší brankár: Dany Sabourin (Graz 99ers)
Najlepší obranca: Michal Šeda (HC Košice)
Najlepší útočník: Arne Kroták (HK Aquacity ŠKP Poprad)
Najlepší strelec: Greg Day (Graz 99ers)

Sezóna[upraviť | upraviť zdroj]

Káder[upraviť | upraviť zdroj]

Tréneri

Brankári
# Hráč Hokejka Narodený Vek Výška Váha
1 Slovensko Dávid Rusňák Ľ 2. december 1995 18 177 cm 69 kg
2 Slovensko Dominik Riečický Ľ 9. jún 1992 21 185 cm 80 kg
31 Slovensko Rastislav Staňa Ľ 10. január 1980 34 188 cm 89 kg
35 Česko Alexandr Hylák Ľ 9. august 1983 30 185 cm 77 kg
Obrancovia
# Hráč Hokejka Narodený Vek Výška Váha
6 Slovensko Marek Kolba Ľ 14. január 1980 34 184 cm 90 kg
7 Slovensko Martin Štrbák "C" Ľ 15. január 1975 39 191 cm 96 kg
10 Slovensko Milan Takáč Ľ 14. marca 1985 29 181 cm 92 kg
14 Slovensko Erik Černák P 28. máj 1997 16 192 cm 92 kg
18 Slovensko Radek Deyl Ľ 14. september 1989 24 183 cm 84 kg
20 Slovensko Miroslav Macejko Ľ 9. apríl 1992 22 184 cm 87 kg
24 Česko Tomáš Klouček Ľ 7. marec 1980 34 191 cm 100 kg
26 Slovensko Martin Chovan P 20. augusta 1986 27 186 cm 86 kg
27 Slovensko Michal Novák P 18. máj 1982 31 193 cm 102 kg
27 Slovensko Ondrej Briják Ľ 1. november 1994 19 191 cm 98 kg
28 Slovensko Juraj Cebák P 29. september 1982 31 190 cm 94 kg
82 Česko Michal Šeda Ľ 15. október 1982 31 182 cm 88 kg
Útočníci
# Hráč Hokejka Narodený Vek Výška Váha
8 Slovensko Oliver Jokeľ Ľ 7. august 1991 22 181 cm 83 kg
11 Slovensko Peter Boltun Ľ 2. január 1993 21 182 cm 82 kg
12 Slovensko Jiří Bicek L 3. december 1978 35 178 cm 83 kg
13 Slovensko Marek Borecký Ľ 3. október 1994 19 176 cm 80 kg
13 Česko Ladislav Zikmund Ľ 29. apríl 1995 18 181 cm 80 kg
16 Slovensko Ondrej Gmitter L 27. jún 1988 25 187 cm 86 kg
17 Slovensko Ladislav Nagy Ľ 1. jún 1979 34 180 cm 87 kg
17 Slovensko Pavol Skalický P 9. október 1995 18 195 cm 90 kg
22 Slovensko Dušan Pašek Ľ 18. január 1985 29 180 cm 83 kg
23 Slovensko Matej Češík Ľ 26. jún 1988 25 187 cm 91 kg
25 Slovensko Richard Jenčík Ľ 1. január 1985 29 175 cm 75 kg
26 Slovensko Matúš Chovan Ľ 14. február 1992 22 188 cm 86 kg
29 Slovensko Matúš Matis P 12. máj 1993 20 186 cm 88 kg
40 Slovensko Marek Svatoš P 17. jún 1982 31 180 cm 82 kg
43 Slovensko Peter Bartoš P 5. september 1973 40 184 cm 84 kg
44 Slovensko Gabriel Spilar P 15. december 1980 33 178 cm 90 kg
51 Slovensko Matej Hinďoš P 12. september 1993 20 187 cm 85 kg
61 Slovensko Marek Bartánus P 13. február 1987 27 191 cm 99 kg
65 Slovensko Tomáš Marcinko P 11. apríl 1988 26 193 cm 96 kg
80 Slovensko Tomáš Hrnka Ľ 11. november 1991 22 196 cm 97 kg
85 Slovensko Marek Slovák P 23. september 1988 25 170 cm 76 kg
88 Slovensko Rastislav Konečný P 20. máj 1988 25 185 cm 88 kg
98 Slovensko Peter Sojčík L 8. september 1986 27 175 cm 85 kg

Zmeny v Kádru[upraviť | upraviť zdroj]

Pred sezónou[upraviť | upraviť zdroj]

Príchody

Meno Odkiaľ
Peter Bartoš Poľsko Ciarko PBS Bank Sanok – (PLH)
Jiří Bicek Česko HC Energie Karlovy Vary – (ELH)
Peter Sojčík Slovensko HC Dukla Trenčín – (Extraliga)
Rastislav Konečný Slovensko HK 36 Skalica – (Extraliga)
Matej Češík Slovensko HC ’05 Banská Bystrica – (Extraliga)
Tomáš Hrnka Slovensko HK Nitra – (Extraliga)
Ladislav Nagy Švédsko Modo Hockey – (SHL)

Odchody

Meno Kam
Marcel Haščák Lotyšsko Dinamo Riga – (KHL)
Štěpán Novotný Česko HC Škoda Plzeň – (ELH)
Patrik Svitana Kazachstan Irtyš Pavlodar – (Kazašská vyššia liga)
Samuel Mlynarovič Slovensko HK Poprad – (Extraliga)
Matúš Chovan Slovensko HC ’05 Banská Bystrica – (Extraliga)
hosťovanie na 1 sezónu
Počas sezóny[upraviť | upraviť zdroj]
Dátum Meno Odkiaľ Kam
18. september 2013 Marek Svatoš Slovensko HC Slovan Bratislava – (KHL) Slovensko HC Košice – (Extraliga) [83]
22. október 2013 Michal Novák Slovensko HC Košice – (Extraliga) Slovensko HK Nitra – (Extraliga) [84][85][86]
11. november 2013 Tomáš Klouček Česko HC Oceláři Třinec – (ELH) Slovensko HC Košice – (Extraliga) [87][88][89][90]
28. november 2013 Ladislav Nagy Slovensko HC Košice – (Extraliga) Fínsko Jokerit Helsinki – (SM-liiga) [91][92]
9. december 2013 Marek Slovák Slovensko HC Košice – (Extraliga) Slovensko MsHK Žilina – (Extraliga) [93]
9. december 2013 Martin Chovan Slovensko HC Košice – (Extraliga) Slovensko MsHK Žilina – (Extraliga) [94]
15. december 2013 Rastislav Konečný Slovensko HC Košice – (Extraliga) Slovensko HC ’05 Banská Bystrica – (Extraliga) [95]
15. december 2013 Matúš Chovan Slovensko HC ’05 Banská Bystrica – (Extraliga) Slovensko HC Košice – (Extraliga) [96]
15. január 2014 Marek Bartánus Švajčiarsko HC Ajoie – (NLB) Slovensko HC Košice – (Extraliga) [97][98]
16. január 2014 Pavol Skalický Slovensko HK Spišská Nová Ves – (1. Liga) Slovensko HC Košice – (Extraliga) [99]
28. január 2014 Rastislav Staňa Rusko CSKA Moskva – (KHL) Slovensko HC Košice – (Extraliga) [100][101][102][103][104]

Priateľské zápasy[upraviť | upraviť zdroj]

Počas reprezentačných prestávok HC Košice odohrali niekoľko priateľských zápasov.

7. november 2013
17:30
HC 46 Bardejov Slovensko 3:2
(1:0, 2:1, 0:1)

[105][106][107]

Slovensko HC Košice Bardejovský zimný štadión, Bardejov
Divákov: 820

Robin Blažíček(00. – 32.)
Matúš Andreanin(32. – 60.)
Brankári Dominik Riečický

Hlavní rozhodcovia:
Marek Štec
Martin Smrek

Filip Vaško (Ščurko, Valentín) – 5.
Tomáš Hričina (Ščurko, Vaško) – 26.
Juraj Dancsak (Slovák) – 27.
1:0
2:0
3:0
3:1
3:2



35. – Bartoš (Jokeľ, Češík)
53. – Bartoš (Štrbák, Češík)

Liga[upraviť | upraviť zdroj]

Herný systém[upraviť | upraviť zdroj]

Základná časť sa hrá systémom, kde každý s každým odohral 3 zápasy vonku a 3 zápasy doma. V lige hrá 10 regulárnych družstiev a družstvo HK Orange 20, hrajúce v Bratislave, ktoré odohrá iba jej časť ako prípravu pre Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji hráčov do 20 rokov. Prvých 8 celkov po základnej časti postupuje do play-off, posledný hrá baráž. Všetky série vrátane barážovej sa hrajú na 4 víťazné stretnutia.

Základná Časť[upraviť | upraviť zdroj]

Zápasy[upraviť | upraviť zdroj]
Zápasy základnej časti Tipsport Extraligy 2012/2013
     Víťazstvo (3 body)      Víťazstvo po predĺžení/samostatných nájazdoch (2 body)      Prehra po predĺžení/samostatných nájazdoch (1 bod)      Prehra (0 bodov)
Tabuľka[upraviť | upraviť zdroj]
     Postup do play-off      Postup do play-off      HC Košice      Zostup do baráže      Mimo súťaž
Por. Klub Z B V Vp Pp P Skóre +/−
1. HC Košice 56 125 39 4 0 13 174:098 +76
2. HK Nitra 56 113 32 5 7 12 192:114 +78
3. HC ’05 Banská Bystrica 56 100 29 3 7 17 167:142 +25
4. ŠHK 37 Piešťany 56 88 21 11 3 21 147:139 +8
5. HK Poprad 56 86 22 7 6 21 167:153 +14
6. HK 36 Skalica 56 81 24 1 7 24 168:186 -18
7. HKm Zvolen 56 70 17 6 7 26 138:153 -15
8. MHC Mountfield Martin 56 66 15 7 7 27 120:161 -41
9. Dukla Trenčín 56 62 13 7 9 27 142:174 -32
10. MsHK Žilina 56 60 16 4 4 32 145:204 -59
HK Orange 20 20 19 3 4 2 11 41:77 -36

Play-off[upraviť | upraviť zdroj]

Zápasy[upraviť | upraviť zdroj]
Zápasy Slovnaft play-off
     Víťazstvo      Prehra
Pavúk[upraviť | upraviť zdroj]
  Štvrťfinále Semifinále Finále
                           
  1  HC Košice 4  
8  MHC Mountfield Martin 0  
  1  HC Košice 4  
  4  ŠHK 37 Piešťany 2  
4  ŠHK 37 Piešťany 4
  5  HK Poprad 1  
    1  HC Košice 4
  2  HK Nitra 3
  2  HK Nitra 4  
7  HKm Zvolen 0  
2  HK Nitra 4
  3  HC ’05 Ban. Bystrica 1  
3  HC ’05 Ban. Bystrica 4
  6  HK 36 Skalica 2  

Štatistiky hráčov[upraviť | upraviť zdroj]

Zdroj: Slovenský zväz ľadového hokeja[432]

Hráči v poli[upraviť | upraviť zdroj]

Základná časť
Hráč Z G A B +/− TM
Peter Bartoš 56 14 33 47 28 55
Gabriel Spilar 52 25 21 46 22 6
Richard Jenčík 55 24 22 46 22 8
Peter Sojčík 52 10 24 34 10 30
Marek Bartánus 43 18 13 31 8 36
Tomáš Marcinko 44 10 18 28 8 58
Jiří Bicek 52 14 14 28 10 20
Martin Štrbák 53 9 15 24 15 109
Ladislav Nagy 22 9 14 23 10 34
Juraj Cebák 53 4 19 23 21 20
Marek Svatoš 26 6 13 19 10 10
Tomáš Hrnka 54 8 7 15 9 73
Miroslav Macejko 56 5 9 14 15 47
Dušan Pašek 16 7 5 12 0 8
Marek Kolba 46 2 10 12 4 28
Matej Češík 51 3 7 10 6 16
Radek Deyl 44 0 8 8 14 28
Matúš Chovan 49 5 3 8 -9 4
Rastislav Konečný (iba Košice) 27 4 3 7 6 37
Tomáš Klouček 35 1 6 7 15 81
Oliver Jokeľ 48 2 5 7 6 12
Peter Boltun 28 3 4 7 5 0
Marek Slovák (iba Košice) 13 1 5 6 3 8
Matej Hinďoš 30 3 1 4 3 10
Pavol Skalický 21 2 2 4 -9 16
Martin Chovan (iba Košice) 23 1 3 4 4 12
Michal Šeda 52 0 4 4 16 20
Erik Černák 33 2 1 3 -7 2
Milan Takáč 18 0 3 3 3 0
Ondrej Gmitter 9 0 3 3 1 2
Michal Novák (iba Košice) 12 0 2 2 6 2
Matúš Matis 20 0 1 1 1 4
Marek Borecký 3 0 0 0 0 0
Ondrej Briják 1 0 0 0 0 2
Ladislav Zikmund 2 0 0 0 -1 2

Slovnaft play-off
Hráč Z G A B +/− TM
Richard Jenčík 17 7 9 16 5 4
Peter Bartoš 17 6 8 14 2 6
Marek Bartánus 17 4 8 12 6 35
Matej Češík 16 5 6 11 11 2
Peter Sojčík 15 4 5 9 4 2
Gabriel Spilar 9 4 4 8 5 0
Radek Deyl 17 4 3 7 11 30
Martin Štrbák 14 2 5 7 6 2
Jiří Bicek 17 1 5 6 2 4
Tomáš Hrnka 16 4 1 5 2 29
Marek Svatoš 10 1 3 4 -4 4
Oliver Jokeľ 15 3 0 3 0 4
Tomáš Marcinko 8 2 1 3 3 10
Juraj Cebák 16 1 2 3 10 10
Tomáš Klouček 17 0 3 3 -2 24
Matej Hinďoš 15 1 1 2 0 2
Marek Kolba 15 0 2 2 1 14
Pavol Skalický 16 1 0 1 -4 0
Milan Takáč 5 0 0 0 1 0
Ondrej Briják 2 0 0 0 0 0
Peter Boltun 3 0 0 0 0 0
Dušan Pašek 6 0 0 0 -1 0
Matúš Chovan 15 0 0 0 -1 2
Miroslav Macejko 15 0 0 0 -1 6
Ondrej Gmitter 3 0 0 0 -2 2
Michal Šeda 13 0 0 0 -2 2
Erik Černák 7 0 0 0 -3 2

Brankári[upraviť | upraviť zdroj]
Základná časť
Hráč Z Víťazstvá Prehry SOP SOG GA SV SV% GAA G A SO TM TOI
Rastislav Staňa 8 7 1 0 223 10 213 95.52 1.25 0 0 3 0 0479:08
Dominik Riečický 15 11 4 2 335 23 312 93.13 1.71 0 0 0 0 0807:00
Alexandr Hylák 36 26 10 0 959 65 894 93.22 1.88 0 0 5 0 2078:38
Slovnaft play-off
Hráč Z Víťazstvá Prehry SOP SOG GA SV SV% GAA G A SO TM TOI
Alexandr Hylák 1 0 1 0 22 1 21 95.45 1.51 0 0 0 0 0039:49
Rastislav Staňa 17 12 5 3 505 29 476 94,26 1.72 0 0 3 0 1010:12

Milníky a tímové štatistiky[upraviť | upraviť zdroj]

Tímové milníky[upraviť | upraviť zdroj]

Milník Kolo Dátum Dosiahnutie
600. výhra v základnej časti Slovenskej extraligy 6. 29. september 2013 Dukla Trenčín 2 – 5 HC Košice
1000. zápas v Slovenskej Extralige 7. 1. október 2013 HC Košice 2 – 3 ŠHK 37 Piešťany
500. získaný bod v Steel Aréne od jej otvorenia 49. 14. február 2014 HC Košice 3 – 2 MHC Mountfield Martin

Tímové štatiky[upraviť | upraviť zdroj]

Všetky štatistiky sú len zo základnej časti

Štatistika Hodnota
Odohrané zápasy 56
Počet Bodov 125
Výsledky 39–4–0–13
Skóre 174 – 98
Najvyššie víťazstvo 6 – 0 (22. kolo vs. HK Orange 20)
Najvyššia prehra 0 – 4 (21. kolo vs. HK Nitra)
Strely na bránu % 9.03 % (174/1926)
Shutouty 8
Trestné minúty 772
Úspešnosť presilovej hry % 18.61 % (43/231)
Úspešnosť v oslabení 89.38 % (202/226)
Príemerná navštevnosť 4 008
Počet vypredaných zápasov 1
Najviac víťazstiev v rade 9 (45. – 53. kolo)
Najviac víťazstiev v rade + výhry po pp/sn 10 (28. – 37. kolo)
Najviac prehier v rade 2 (21. – 22. kolo & 38. – 39. kolo)
Najviac prehier v rade + prehry po pp/sn 2 (21. – 22. kolo & 38. – 39. kolo)
Najdlhší čas bez streleného gólu 124:14 (26. – 28. kolo)
Najdlhší čas bez inkasovaného gólu 167:27 (27. – 30. kolo)

Hráčske milníky[upraviť | upraviť zdroj]

Milník Hráč kolo Dátum Súper
Prvý extraligový zápas za Košice Slovensko Peter Sojčík 1. 15. september 2013 HK Poprad
Slovensko Tomáš Hrnka
Slovensko Matej Češík
Slovensko Rastislav Konečný
200-tý extraligový zápas za Košice Slovensko Dušan Pašek 8. 4. október 2013 HK 36 Skalica
150-ty extraligový zápas za Košice Česko Alexandr Hylák 13. 18. október 2013 MHC Mountfield Martin
150-ty zápas v Slovenskej extralige
Prvý extraligový zápas za Košice Česko Tomáš Klouček 20. 13. november 2013 MsHK Žilina
Prvý zápas v Slovenskej extralige
500-tý extraligový zápas za Košice Slovensko Peter Bartoš 22. 17. november 2013 MHC Mountfield Martin
600-tý zápas v Slovenskej extralige Slovensko Richard Jenčík 35. 3. január 2014 HK 36 Skalica
600-tý zápas v Slovenskej extralige Slovensko Gabriel Spilar 37. 7. január 2014 HK Poprad
Prvý extraligový zápas za Košice Slovensko Erik Černák 38. 10. január 2014 MsHK Žilina
600-tý zápas extraligový zápas za Košice Slovensko Richard Jenčík 39. 12. január 2014 HK Nitra
Prvý extraligový zápas za Košice Slovensko Pavol Skalický 40. 17. január 2014 MHC Mountfield Martin
Prvý extraligový zápas za Košice Slovensko Rastislav Staňa 45. 31. január 2014 HKm Zvolen
Prvý zápas v Slovenskej extralige
800-tý zápas v Slovenskej extralige Slovensko Peter Bartoš 46. 2. február 2014 HK Poprad
Stý extraligový zápas za Košice Slovensko Marek Bartánus 48. 11. február 2014 HK Nitra
200-tý extraligový zápas za Košice Slovensko Jiří Bicek
200-tý zápas v Slovenskej extralige
Prvý extraligový zápas za Košice Slovensko Marek Borecký 47. 9. február 2014 MsHK Žilina
Prvý zápas v Slovenskej extralige
Prvý extraligový zápas za Košice Česko Ladislav Zikmund 53. 2. marec 2014 HK 36 Skalica
Prvý zápas v Slovenskej extralige
Prvý extraligový zápas za Košice Slovensko Ondrej Briják 54. 4. marec 2014 HKm Zvolen
Prvý zápas v Slovenskej extralige

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]

  1. Trénerom A-mužstva Anton Tomko Archivované 2013-10-10 na Wayback Machine, www.hckosice.sk, 10.05.2013
  2. HC Košice ukončil spoluprácu s Milanom Stašom Archivované 2015-09-24 na Wayback Machine, www.hckosice.sk, 06.05.2013
  3. Bartoš a Bicek mieria do Košíc Archivované 2013-10-10 na Wayback Machine, www.hckosice.sk, 08.05.2013
  4. Do Košíc Sojčík, Konečný, Češík a Hrnka Archivované 2013-10-10 na Wayback Machine, www.hckosice.sk, 09.05.2013
  5. A-mužstvo zahájilo letnú prípravu Archivované 2013-10-10 na Wayback Machine, www.hckosice.sk, 13.05.2013
  6. Monitorujeme letnú prípravu Archivované 2013-10-10 na Wayback Machine, www.hckosice.sk, 28.05.2013
  7. Košičania vykorčuľovali na ľad Archivované 2013-10-10 na Wayback Machine, www.hckosice.sk, 25.07.2013
  8. HC Košice získali Ladislava Nagya Archivované 2013-10-10 na Wayback Machine, www.hckosice.sk, 10.08.2013
  9. Matúš Chovan bude hosťovať z Košíc v Banskej Bystrici Archivované 2014-01-05 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 04.08.2013
  10. Rona Cup sa uskutoční jubilejný dvadsiatykrát, www.hokejportal.sk, 14.08.2013
  11. Košičania pokračujú ďalšími prípravnými zápasmi Archivované 2014-01-11 na Wayback Machine, www.hckosice.sk, 13.08.2013
  12. Anton Tomko: Kolektívny duch bol v kabíne aj na ľade Archivované 2014-01-11 na Wayback Machine, www.hckosice.sk, 17.08.2013
  13. Graz si poradil s Košičanmi, Nagy musel po strete s Bartošom do nemocnice, www.hokejportal.sk, 22.08.2013
  14. Nagyove obavy o poškodenej platničke sa nenaplnili, www.hokejportal.sk, 24.08.2013
  15. Víťazstvom mladíkov nad Popradom sme ukončili tatranský turnaj Archivované 2013-08-30 na Wayback Machine, www.hckosice.sk, 24.08.2013
  16. Svatoš trénuje s Košičanmi, pripúšťa pôsobenie v extralige, www.hokejportal.net, 05.09.2013
  17. Košice v novej sezóne možno aj so Svatošom, www.hokejportal.net, 10.09.2013
  18. Slováci idú na Nemecký pohár s cieľom hrať pekne i víťaziť, www.hokejportal.sk, 7.11.2013
  19. Nemecký pohár 2013 - Slováci zdolali Američanov, www.hokejportal.sk, 08.11.2013
  20. Nemecký pohár 2013 - Slováci prehrali s hostiteľmi, www.hokejportal.sk, 09.11.2013
  21. Slováci prehrali so Švajčiarmi a skončili v Mníchove poslední, www.hokejportal.sk, 07.11.2013
  22. a b Sedem dní v extralige: Nový líder, www.hokejportal.sk, 18.11.2013
  23. Prvá domáca prehra Nitry prišla šokujúco s "dvadsiatkou" (VIDEO), www.hokejportal.sk, 07.11.2013
  24. a b Košice momentálne bez Svatoša, musel odcestovať do Ameriky, www.hokejportal.sk, 18.11.2013
  25. Marek Svatoš pokračuje v mužstve HC Košice Archivované 2014-01-11 na Wayback Machine, www.hckošice.sk, 12.12.2013
  26. V nedeľu ďalšia finálová repríza Archivované 2014-01-11 na Wayback Machine, www.hokejportal.sk, 29.11.2013
  27. Na turnaj Arosa Challenge osem hráčov z Tipsport extraligy, www.hokejportal.sk, 10.12.2013
  28. Vůjtek si zvykol, že Slováci sú najviac unavení v Európe, www.hokejportal.sk, 17.12.2013
  29. Slováci idú na Arosa Challenge s inými cieľmi, ako plánovali, www.hokejportal.sk, 19.12.2013
  30. Arosa Challenge 2014 - Slováci prehrali s Bielorusmi, www.hokejportal.sk, 20.12.2013
  31. Vůjtek spokojný s predvedenou hrou aj napriek neúspechu, www.hokejportal.sk, 20.12.2013
  32. Slováci sú po výhre nad Nórmi tretí na Arosa Challenge, www.hokejportal.sk, 21.12.2013
  33. Vůjtek by dal tímu dvojku, na ZOH z neho pôjdu štyria, www.hokejportal.sk, 21.12.2013
  34. Košičan Erik Černák debutoval v slovenskej extralige ako jeden z najmladších hráčov v jej histórii Archivované 2014-01-11 na Wayback Machine, www.hckošice.sk, 10.01.2014
  35. Nominácia známa. Bez Šatana, ale s Marcinkom + FOTO, www.hokejportal.sk, 07.01.2014
  36. Košičan Tomáš Marcinko jediným extraligovým zástupcom v nominácii Slovenska na ZOH Archivované 2014-01-11 na Wayback Machine, www.hckosice.sk, 07.01.2014
  37. Bežnú cestu na zápas rozveselil šokujúci budíček. Mara, ideš do Soči! Archivované 2014-01-11 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 07.01.2014
  38. Staňa vychytal nulu a potom ho prepustili, www.sme.sk, 14.01.2014
  39. S A-mužstvom HC Košice dnes trénoval Rastislav Staňa Archivované 2014-02-03 na Wayback Machine, www.hckosice.sk, 22.01.2014
  40. Staňa začal trénovať s Košicami, na zahraničnú ponuku nechce čakať dlho Archivované 2014-02-03 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 14.01.2014
  41. HC Košice pripravil mimoriadnu akciu na šláger kola Archivované 2014-02-03 na Wayback Machine, www.hckosice.sk, 27.01.2014
  42. V nedeľu posledné východniarske derby základnej časti Archivované 2014-04-19 na Wayback Machine, www.hckošice.sk, 01.02.2014
  43. Reprezentanti sa rozlúčia s fanúšikmi súbojom s extraligistami, www.hokejportal.sk, 02.02.2014
  44. Trojica Košičanov si zahrala v exhibičnom zápase Archivované 2014-04-19 na Wayback Machine, www.hckošice.sk, 03.02.2014
  45. Reprezentácia sa rozlúčila so SR výhrou nad extraligistami(FOTO), www.hokejportal.sk, 03.02.2014
  46. Americký uragán v druhej tretine sfúkol našich z ľadu Archivované 2014-04-19 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 13.02.2014
  47. Pre Marcinka sa sezóna pravdepodobne skončila Archivované 2015-09-24 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 14.02.2014
  48. Barly namiesto pekných spomienok, www.hokej.sk, 27.02.2014
  49. Slovenský zlý sen pokračuje Archivované 2014-04-19 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 15.02.2014
  50. Slovensko prehralo po nájazdoch, v osemfinále proti Česku Archivované 2014-04-19 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 16.02.2014
  51. Napriek záverečnej snahe Soči opúšťame bez víťazstva Archivované 2014-04-19 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 18.02.2014
  52. Slováci skončili v Soči na predposlednom jedenástom mieste Archivované 2014-04-19 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 18.02.2014
  53. Košice vytvorili nový rekord extraligy, www.hokejportal.sk, 26.02.2014
  54. Dušan Pašek sa v Mníchove podrobil operácii platničky Archivované 2014-04-19 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 05.02.2014
  55. Ozón nezabral, neposlušnú platničku napravil až Mníchov Archivované 2014-04-19 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 07.02.2014
  56. Košice majú na maródke až desať hráčov, www.hokej.sk, 04.03.2014
  57. Niekde radosťm inde sklamanie - hodnotenie extraligistov(FOTO), www.hokejportal.sk, 06.03.2014
  58. V play-off nechýba ani novinka - Zlatá korčuľa pre MVP, www.hokejportal.sk, 06.03.2014
  59. Štyridsaťjedenročný Stümpel víťazom extraligovej produktivity, www.hokejportal.sk, 06.03.2014
  60. Štvrťfinále extraligy - Košice - Martin- štatistiky, www.hokejportal.sk, 07.03.2014
  61. Martin chce potrápiť Košice, Zvolen zasa Nitru, www.hokejportal.sk, 07.03.2014
  62. Štvťfinále na dohĺad: Košice vs. Martin, www.hokejportal.sk, 07.03.2014
  63. Sprievodca semifinálovými zápasmi - Košice vs. Pieštany, www.hokejportal.sk, 23.03.2014
  64. Semifinále na dohĺad: HC Košice vs. ŠHK 37 Pieštany, www.hokejportal.sk, 23.03.2014
  65. Semifinále extraligy - Košice - Piešťany - štatistiky, www.hokejportal.sk, 21.03.2014
  66. Košičania sa pripravujú na premiérovú sériu proti Piešťanom, Bartánus sa teší na bývalých parťákov Archivované 2014-04-19 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 21.03.2014
  67. Košice i Piešťany sa spoliehajú na kvalitných brankárov Archivované 2014-04-19 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 21.03.2014
  68. Košice o siedme finále v rade, Piešťany láka prvá medaila Archivované 2014-04-19 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 23.03.2014
  69. Mladí Košičania v reprezentačnom výbere Archivované 2014-05-29 na Wayback Machine, www.hckosice.sk, 10.04.2014
  70. Oceliari odohrali prvý prípravný zápas Archivované 2013-10-10 na Wayback Machine, www.hckosice.sk, 06.08.2013
  71. Druhý prípravný zápas sme odohrali vo Vítkoviciach Archivované 2013-08-11 na Wayback Machine, www.hckosice.sk, 07.08.2013
  72. Tretím prípravným zápasom sme ukončili český trip Archivované 2013-08-12 na Wayback Machine, www.hckosice.sk, 08.08.2013
  73. V domácom prípravnom zápase víťazstvo nad anglickým tímom Archivované 2013-09-04 na Wayback Machine, www.hckosice.sk, 30.08.2013
  74. V prípravnom zápase sme zdolali majstrovský Zvolen Archivované 2016-03-04 na Wayback Machine, www.hckosice.sk, 05.09.2013
  75. Bartoš: Verím, že sme divákov potešili![nefunkčný odkaz], www.hckosice.sk, 05.09.2013
  76. V poslednom prípravnom zápase remíza Archivované 2016-03-04 na Wayback Machine, www.hckosice.sk, 10.09.2013 (0:0, 0:0, 2:2)
  77. V prvom stretnutí Rona Cupu úspešne, www.hckosice.sk, 15.08.2013
  78. V druhom zápase Rona Cupu sme zdolali českého vicemajstra, www.hckosice.sk, 16.08.2013
  79. Košičania úspešní aj v záverečnom dni Rona Cupu, www.hckosice.sk, 17.08.2013
  80. Oceliari odohrali prvý zápas Tatranského pohára, www.hckosice.sk, 22.08.2013
  81. V druhom zápase Tatranského pohára víťazne, www.hckosice.sk, 23.08.2013
  82. V poslednom zápase Tatranského pohára opäť víťazne, www.hckosice.sk, 24.08.2013
  83. Marek Svatoš novou posilou HC Košice Archivované 2013-09-21 na Wayback Machine, www.hckosice.sk, 18.09.2013
  84. HC Košice ukončil spoluprácu s Michalom Novákom Archivované 2013-10-29 na Wayback Machine, www.hckosice.sk, 22.10.2013
  85. Michal Novák sa lúči s Košicami, vráti sa do Nitry?, www.hokej.sk, 22.10.2013
  86. Michal Novák do extraligovej Nitry[nefunkčný odkaz], www.hokej.sk, 24.10.2013
  87. Do Košíc prichádza Tomáš Klouček Archivované 2013-12-02 na Wayback Machine, www.hckosice.sk, 11.11.2013
  88. Košice angažovali obrancu so skúsenosťami z NHL, www.hokej.sk, 11.11.2013
  89. Klouček sa tešil na exspoluhráčov z Leva, do Košíc prišiel po titul Archivované 2013-12-02 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 12.11.2013
  90. Tomáš Klouček: Košická ponuka predčila české, www.hokejportal.sk, 12.11.2013
  91. Ladislav Nagy odchádza do Jokeritu Helsinki Archivované 2013-12-01 na Wayback Machine, www.hckosice.sk, 28.11.2013
  92. Nagy z Košíc do Jokeritu, Kurri: "Veríme, že nám pomôže", www.hckosice.sk, 28.11.2013
  93. Prvá posila v Žiline: prichádza útočník Slovák Archivované 2013-12-16 na Wayback Machine, www.mshkzilina.tipsportextraliga.sk.sk, 09.12.2013
  94. Do Žiliny český gólman Koutský a dvojica Košičanov, www.hokejportal.sk, 09.12.2013
  95. Po sérií prehier zmeny v kádri "baranov" Archivované 2014-01-04 na Wayback Machine, www.hc05.sk, 15.12.2013
  96. Útočník Matúš Chovan sa vracia do Košíc Archivované 2013-12-22 na Wayback Machine, www.hokejportal.sk, 15.12.2013
  97. Do Košíc prichádza Marek Bartánus Archivované 2014-01-18 na Wayback Machine, www.hckosice.sk, 15.01.2014
  98. V Košiciach už titul oslavoval, teraz to chce zažiť v šatni domácich Archivované 2014-02-02 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 15.01.2014
  99. Košice angažovali mladého reprezentanta Skalického, www.hokejportal.sk, 16.01.2014
  100. HC Košice získal Rastislava Staňu Archivované 2014-01-31 na Wayback Machine, www.hckosice.sk, 28.01.2014
  101. Rastislav Staňa podpísal zmluvu s Košicami Archivované 2014-02-03 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 28.01.2014
  102. Som pripravený! Hlási Rastislav Staňa pred súbojom s majstrom Archivované 2014-02-03 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 28.01.2014
  103. Majstrovi sveta klubový titul chýba, Staňa však nechce predbiehať, www.hokejportal.sk, 29.01.2014
  104. Staňa: Na peniaze som sa vôbec nepozeral, www.kosice.korzar.sme.sk, 29.01.2014
  105. Odohrali sme priateľský zápas v Bardejove, www.hckosice.sk, 07.11.2013
  106. Bardejov nemožno podceňovať, hovorí Slovák po šokujúcej výhre nad Košicami, www.hokejportal.sk, 07.11.2013
  107. Bardejov porazil v prípravnom zápase Košice + FOTOGALÉRIA, www.hokej.sk, 08.11.2013
  108. Do sezóny sme vstúpili víťazne Archivované 2013-09-27 na Wayback Machine, www.hckosice.sk, 15.09.2013
  109. Bicek po siedmich rokoch s gólom v extralige, Kroták podporil iniciatívu fanúšikov, www.hokejportal.sk, 15.09.2013
  110. Bezproblémový štart vicemajstra, gólovo zabrali letné posily Archivované 2013-09-28 na Wayback Machine, www.hokejportal.sk, 16.09.2013
  111. Zo Žiliny vezieme tri body Archivované 2013-09-27 na Wayback Machine, www.hckosice.sk, 17.09.2013
  112. V prvom domácom zápase sme zdolali Nitru Archivované 2013-09-21 na Wayback Machine, www.hckosice.sk, 20.09.2013
  113. Prvýkrát proti rodnému mestu, Hrnka to zvládol, www.hokejportal.net, 21.09.2013
  114. Spokojní Košičania - takto si to predstavujeme! Archivované 2013-09-28 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 21.09.2013
  115. Košičania úspešní aj vo štvrtom zápase Archivované 2013-09-26 na Wayback Machine, www.hckosice.sk, 22.09.2013
  116. Redukcia útokov zabrala, Bartoš sa vyjadril aj k úrovni extraligy, www.hokejportal.sk, 22.09.2013
  117. Keď to nešlo do plných, využil Cebák brejk v oslabení Archivované 2013-10-02 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 23.09.2013
  118. Pašek sa poďakoval za asistenciu: Nagya som pozval na večeru Archivované 2014-09-03 na Wayback Machine, www.hckosice.sk, 23.09.2013
  119. Aj v piatom kole víťazne Archivované 2014-09-03 na Wayback Machine, www.hckosice.sk, 27.09.2013
  120. Svatoš návrat osladil gólom, chváli súpisky ostatných tímov, www.hokejportal.sk, 27.09.2013
  121. Svatošov gól spustil Mandarinku Darinku Archivované 2013-10-02 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 27.09.2013
  122. Chovanov gólový návrat domov Baranom na body nestačil Archivované 2013-09-30 na Wayback Machine, www.hckosice.sk, 28.09.2013
  123. Gabriel Spilar: Teraz ešte mužstvá vládzu, vyššie výsledky prídu neskôr Archivované 2014-09-03 na Wayback Machine, www.hckosice.sk, 28.09.2013
  124. Z Trenčína vezieme tri body Archivované 2014-09-03 na Wayback Machine, www.hckosice.sk, 29.09.2013
  125. Podľa Lintnera Trenčania urobili všetko, no nestačilo to, www.hokejportal.net, 30.09.2013
  126. Odohrali sme 1000. zápas v extralige Archivované 2013-10-04 na Wayback Machine, www.hckosice.sk, 01.10.2013
  127. Vicemajster neoslávil extraligové jubileum víťazstvom, www.hokejportal.net, 01.10.2013
  128. Nagy: Musíme nájsť recept na betóny súperov Archivované 2013-10-04 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 02.10.2013
  129. Havranom sa vonku darí, po roku prestrihli ďalšiu víťaznú šnúru lídra Archivované 2013-10-04 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 02.10.2013
  130. Odohrali sme siedmy víťazný duel v sezóne Archivované 2013-10-04 na Wayback Machine, www.hckosice.sk, 02.10.2013
  131. Erik Černák: Chcem sa dostať na MS Archivované 2014-01-11 na Wayback Machine, www.hckosice.sk, 03.10.2013
  132. Najmladší z projektu Erig Černák: Sú to pre mna cenné skúsenosti, www.hokejportal.sk, 03.10.2013
  133. V Skalici sa nám nedarilo Archivované 2014-09-03 na Wayback Machine, www.hckosice.sk, 04.10.2013
  134. V šlágri kola sme zdolali Zvolen Archivované 2014-09-03 na Wayback Machine, www.hckosice.sk, 06.10.2013
  135. Dušan Pašek: Namiesto zápasu so Zvolenom náhla operácia Archivované 2013-10-11 na Wayback Machine, www.hckosice.sk, 07.10.2013
  136. Dvojgólového Sojčíka zahriala prechádzka, auto ostane na parkovisku Archivované 2014-08-27 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 07.10.2013
  137. Pašek po operácii: Snáď mi ďalšie črevo nenarastie, www.hokejportal.sk, 08.10.2013
  138. Vo východniarskom derby sme zdolali Poprad Archivované 2013-10-16 na Wayback Machine, www.hckosice.sk, 11.10.2013
  139. Bicek ocenil zisk dvoch bodov i výkon popradského tímu, www.hokejportal.net, 11.10.2013
  140. Kolbova rana odklepla spravodlivý výsledok kvalitného derby Archivované 2013-10-14 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 11.10.2013
  141. Sidor držal Poprad nad vodou, Kroták ho odmenil ziskom bodu Archivované 2015-07-23 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 12.10.2013
  142. V zápase 11. kola sme zdolali Žilinu Archivované 2013-10-16 na Wayback Machine, www.hckosice.sk, 13.10.2013
  143. Konečný: Štýl Žiliny sa mi nepáči, www.hokejportal.sk, 13.10.2013
  144. Žilinčania nepanikária. Prehry bolia, ale výkony nie sú zlé Archivované 2013-10-19 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 13.10.2013
  145. Šibalské zakončenie Bartoša navýšilo košický náskok na čele Archivované 2013-10-19 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 13.10.2013
  146. Rastislav Konečný: V každej formácii sú hráči, ktorí vedia rozhodnúť. Archivované 2013-10-19 na Wayback Machine, www.hckosice.sk, 14.10.2013
  147. Súboj pod Zoborom je minulosťou Archivované 2013-10-19 na Wayback Machine, www.hckosice.sk, 15.10.2013
  148. Spilar: Aj ďalšie zápasy s Nitrou budú výborné, www.hokejportal.sk, 16.10.2013
  149. V Martine víťazne Archivované 2013-10-19 na Wayback Machine, www.hckosice.sk, 18.10.2013
  150. Odohrali sme zápas pod Urpínom Archivované 2015-07-23 na Wayback Machine, www.hckosice.sk, 20.10.2013
  151. Víťazstvo v šlágri pripravilo maséra Baranov o vlasy Archivované 2013-10-29 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 20.10.2013
  152. Cena za skalp Košíc: Kaderník Bambúch ostrihal maséra, www.hokejportal.sk, 21.10.2013
  153. V 15. kole sme zdolali Trenčín Archivované 2013-10-29 na Wayback Machine, www.hckosice.sk, 25.10.2013
  154. V Steel Aréne nedohrali dvaja zo šiestich majstrov sveta, www.hokej.sk, 25.10.2013
  155. Druhý gól rozhodol a zároveň nahneval Pavlikovského, www.hokejportal.sk, 25.10.2013
  156. Druhý hlavný chýba. Vypočujú kompetentní Lašákov apel? Archivované 2013-10-29 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 26.10.2013
  157. Ďalší z partie majstrov sveta je už štyridsiatnik Archivované 2013-10-29 na Wayback Machine, www.hckosice.sk, 26.10.2013
  158. Lašák volá po štyroch rozhodcoch v extralige, www.hokejportal.sk, 25.10.2013
  159. V Steel aréne sme zdolali aj Piešťany Archivované 2013-11-01 na Wayback Machine, www.hckosice.sk, 27.10.2013
  160. Lušňák vyzýva spoluhráčov - musíme sa prebrať, takto to ďalej nejde! Archivované 2013-11-04 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 27.10.2013
  161. Melichárek dal v Košiciach opäť gól: Baví ma hrať v Steel aréne, www.hokejportal.sk, 27.10.2013
  162. Mladé pušky Košíc využili príležitosť, www.hokej.sk, 28.10.2013
  163. Hráči venovali víťazstvo Viliamovi Belasovi Archivované 2013-11-03 na Wayback Machine, www.hckosice.sk, 29.10.2013
  164. Fotogaléria zo zápasu Košice - Skalica Archivované 2013-10-30 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 29.10.2013
  165. HC Košice dnes smútili za Viliamom Belasom Archivované 2013-11-01 na Wayback Machine, www.hckosice.sk, 29.10.2013
  166. Dvojgólový Spilar poslal víťazstvo do neba Archivované 2013-11-04 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 29.10.2013
  167. Alexandr Hylák: Som rád za každé víťazstvo, hoci aj 9:8 Archivované 2013-11-04 na Wayback Machine, www.hckosice.sk, 30.10.2013
  168. René Školiak: „Včera v Košiciach, dnes „dvadsiatka.“ Kto toto vymyslel?“, www.hokejportal.sk, 29.10.2013
  169. Školiak krúti hlavou nad nezmyselným rozpisom súťaže[nefunkčný odkaz], www.hokej.sk, 30.10.2013
  170. Tesná prehra s úradujúcim majstrom Archivované 2013-11-04 na Wayback Machine, www.hckosice.sk, 01.11.2013
  171. Na ľadoch súperov stráca líder suverenitu Archivované 2013-11-04 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 02.11.2013
  172. Zuzin sa konečne dočkal, triumf nad lídrom pomasíruje psychiku, www.hokej.sk, 02.11.2013
  173. Vo východniarskom derby sme zdolali Poprad Archivované 2013-12-02 na Wayback Machine, www.hckosice.sk, 03.11.2013
  174. Jiří Bicek: Mladíci priniesli energiu, nech si formu udržia! Archivované 2013-12-02 na Wayback Machine, www.hckosice.sk, 05.11.2013
  175. HC Košice vedie po 20 zápasoch extraligu Archivované 2013-12-03 na Wayback Machine, www.hckosice.sk, 09.11.2013
  176. Marek Nagy: Je čas na zmenu, www.hokejportal.sk, 03.11.2013
  177. Košickí mladíci si pripomenuli juniorské časy Archivované 2013-12-03 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 04.11.2013
  178. Zo Žiliny vezieme tri body Archivované 2013-12-02 na Wayback Machine, www.hckosice.sk, 13.11.2013
  179. Drevenák po páde na dno: To neznamená, že budeme prehrávať stále, www.hokejportal.sk, 14.11.2013
  180. Tretí ako prvé dva, taktickú bitku zvládli opäť lepšie Košičania Archivované 2013-12-03 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 14.11.2013
  181. V súboji s tabuľkovým susedom sa nám nedarilo Archivované 2013-12-03 na Wayback Machine, www.hckosice.sk, 15.11.2013
  182. Poradil som taktiku, preto sme vyhrali, smial sa Novák po zápase, www.hokejportal.sk, 16.11.2013
  183. Rozhodli presilovky a efektivita, zhodli sa aktéri šlágra Archivované 2013-12-03 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 16.11.2013
  184. V Martine tesná prehra Archivované 2013-12-02 na Wayback Machine, www.hckosice.sk, 17.11.2013
  185. Martinskí bojovníci porazili košických profesorov Archivované 2013-12-03 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 18.11.2013
  186. Peter Bartoš: Sú to pre mňa veľmi ťažké zápasy (FOTO), www.hokejportal.sk, 18.11.2013
  187. V nedeľu odohral útočník Peter Bartoš 500. zápas za Košice Archivované 2013-11-22 na Wayback Machine, www.hckosice.sk, 18.11.2013
  188. Rastislav Konečný s dištancom na šesť majstrovských stretnutí Archivované 2013-12-03 na Wayback Machine, www.hckosice.sk, 21.11.2013
  189. V Bratislave vysoké víťazstvo vicemajstra Archivované 2013-12-02 na Wayback Machine, www.hckosice.sk, 19.11.2013
  190. Proti Banskej Bystrici s plným bodovým ziskom Archivované 2013-12-01 na Wayback Machine, www.hckosice.sk, 22.11.2013
  191. Matej Češík: Víťazstvo proti Banskej Bystrici sa cení Archivované 2013-12-02 na Wayback Machine, www.hckosice.sk, 23.11.2013
  192. Richard Jenčík: Veril som, že naše góly prídu, www.hokejportal.sk, 22.11.2013
  193. Movembroví fúzači rozhodli v presilovkách, www.hokej.sk, 22.11.2013
  194. Kafka: Nie sme kapela, aby sme stále vyhrávali Archivované 2013-12-02 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 23.11.2013
  195. Oceliari úspešní aj na ľade Dukly Archivované 2013-12-02 na Wayback Machine, www.hckosice.sk, 24.11.2013
  196. Aj v štyridsiatke sa dá niečo zažiť prvýkrát, www.hokejportal.sk, 25.11.2013
  197. Sedem dní v extralige: Žilinské platy a jedno štipľavé zaucho, www.hokejportal.sk, 25.11.2013
  198. Peter Sojčík: Som rád za každé striedanie Archivované 2013-12-02 na Wayback Machine, www.hckosice.sk, 26.11.2013
  199. Vicemajster presvedčil aj v kúpeľnom meste Archivované 2013-12-03 na Wayback Machine, www.hckosice.sk, 26.11.2013
  200. Marcinkovo strelecké trápenie je už minulosťou, www.hckosice.sk, 27.11.2013
  201. Na Záhorí štvrtá výhra v rade na ľade súperov Archivované 2013-12-03 na Wayback Machine, www.hckosice.sk, 29.11.2013
  202. Tesná prehra s majstrom Archivované 2013-12-03 na Wayback Machine, www.hckosice.sk, 01.12.2013
  203. Fotogaléria zo zápasu Košice - Zvolen, www.hokej.sk, 01.12.2013
  204. Hylák: Neuznaný gól si ešte raz pozriem, www.hokejpotal.sk, 01.12.2013
  205. Dalibor Bortňák: Vydarená premiéra pred zrakmi rodičov,www.hokejpotal.sk, 02.12.2013
  206. Po sérii dlhých ciest chýbal potrebný kúsok energie, myslí si Bicek Archivované 2013-12-12 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 02.12.2013
  207. Majster opäť dobyl obľúbenú Steel Arénu, vystačil mu premiérový gól juniora Mančáka, www.hokej.sk, 02.12.2013
  208. Aj štvrté východniarske derby v náš prospech Archivované 2013-12-13 na Wayback Machine, www.hckosice.sk, 06.12.2013
  209. Hylák na Mikuláša s čistým kontom, kamzíkov potešili aspoň plyšáky, www.hokejportal.sk, 06.12.2013
  210. Hyláka potešili výborný výkon tímu, čisté konto i nápad s plyšákmi Archivované 2013-12-12 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 07.12.2013
  211. Fotogaléria zo zápasu Poprad - Košice[nefunkčný odkaz], www.hokej.sk, 07.12.2013
  212. Košičania úspešní aj proti Žiline Archivované 2013-12-14 na Wayback Machine, www.hckosice.sk, 08.12.2013
  213. Fotogaléria zo zápasu Košice - Žilina Archivované 2013-12-14 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 08.12.2013
  214. Spilar: Nie som hrdinom zápasu, celá formácia hrala výborne, www.hokejportal.sk, 08.12.2013
  215. Sedem dní v extralige: Čo má Hylák spoločné s ofenzívou Žiliny?, www.hokejportal.sk, 09.12.2013
  216. Bitka Hrnku s Bajaníkom dodala šmrnc priemernému zápasu Archivované 2013-12-14 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 09.12.2013
  217. V šlágri kola sme porazili Nitru Archivované 2013-12-16 na Wayback Machine, www.hckosice.sk, 10.12.2013
  218. Čerstvý reprezentant Macejko: Chceme byť pevne na prvom mieste Archivované 2013-12-16 na Wayback Machine, www.hckosice.sk, 11.12.2013
  219. Šláger korisťou Košíc, východniari si upevnili líderskú pozíciu Archivované 2013-12-14 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 11.12.2013
  220. Fotogaléria zo zápasu Košice - Nitra Archivované 2015-07-22 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 11.12.2013
  221. Cenné body zo „šesťbodového“ zápasu, teší reprezentanta Macejka, www.hokejportal.sk, 11.12.2013
  222. Do „repre“ s malou dušičkou a túžbou presvedčiť, www.hokejportal.sk, 11.12.2013
  223. Fair-play gesto Petra Bartoša, www.hokej.sk, 11.12.2013
  224. Dva body za víťazstvo po samostatných nájazdoch Archivované 2013-12-16 na Wayback Machine, www.hckosice.sk, 13.12.2013
  225. V Martine zatiahli traja brankári roletu, www.hokejportal.sk, 14.12.2013
  226. Zaslúžené víťazstvo pod Urpínom Archivované 2015-07-23 na Wayback Machine, www.hckosice.sk, 15.12.2013
  227. Štrbák: Nie som až taký hokejový fanatik, www.hokejportal.sk, 16.12.2013
  228. Sedem dní v extralige: Košický trhák, žilinský prepad, www.hokejportal.sk, 16.12.2013
  229. Príjemné prekvapenie zmenilo prehru na výhru, www.hokej.sk, 22.12.2013
  230. Proti Dukle s dvojbodovým ziskom Archivované 2014-01-04 na Wayback Machine, www.hckosice.sk, 28.12.2013
  231. Fotogaléria zo zápasu Košice - Trenčín Archivované 2014-01-04 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 28.12.2013
  232. K využitiu chlpatých slúchadiel chýbalo máličko Archivované 2014-01-04 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 29.12.2013
  233. Viac, než spoľahlivý náhradník Archivované 2014-01-04 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 29.12.2013
  234. V závere roka víťazná šnúra natiahnutá na 7 zápasov Archivované 2014-01-04 na Wayback Machine, www.hckosice.sk, 30.12.2013
  235. Líder ukončil rok vo veľkom štýle Archivované 2014-01-04 na Wayback Machine, www.hckosice.sk, 31.12.2013
  236. V prvom zápase tohto roku sme zdolali Skalicu Archivované 2014-01-04 na Wayback Machine, www.hckosice.sk, 03.01.2014
  237. Fotogaléria zo zápasu Košice - Skalica, www.hokej.sk, 03.01.2014
  238. Lipovský na všetko nestačil, Skaličanov mrzí premrhaná šanca na prekvapenie, www.hokej.sk, 03.01.2014
  239. Jenčík vie ako sa oslavujú jubileá, šesťstovku ozdobil víťazným gólom Archivované 2014-01-04 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 04.01.2014
  240. Do Kazachstanu už nechce, návrat domov ho potešil, www.hokejportal.sk, 04.01.2014
  241. Zaslúžený úspech na ľade majstra Archivované 2014-01-06 na Wayback Machine, www.hckosice.sk, 05.01.2014
  242. Hrnka hrdinom finálovej reprízy, pomohol aj krik v kabíne, www.hckosice.sk, 06.01.2014
  243. Víťazná šnúra na čísle 10 Archivované 2014-01-07 na Wayback Machine, www.hckosice.sk, 07.01.2014
  244. Fotogaléria zo zápasu Poprad - Košice Archivované 2014-01-11 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 07.01.2014
  245. Rozhodcovia mali pravdu, reaguje Riečický na hnev Popradčanov Archivované 2014-01-11 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 07.01.2014
  246. Marcinko sa o nominácii dozvedel v autobuse, www.hokejportal.sk, 09.01.2014
  247. Charakterom poraziť hviezdne mená, rysuje lotyšský plán Kamzík Štals Archivované 2014-01-11 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 07.01.2014
  248. V Žiline sa nám nedarilo Archivované 2014-01-11 na Wayback Machine, www.hckosice.sk, 10.01.2014
  249. Posledný ukončil víťaznú sériu prvého, Žilina pokračuje v stíhacej jazde Archivované 2014-01-11 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 11.01.2014
  250. Vyhrala sa bitka, nie vojna, www.hokejportal.sk, 11.01.2014
  251. Nitra nás tentoraz doma zdolala Archivované 2014-02-03 na Wayback Machine, www.hckosice.sk, 12.01.2014
  252. Nitrania vyškolili lídra v efektivite, hneď dvakrát udreli v oslabení Archivované 2014-02-02 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 12.01.2014
  253. Fotogaléria zo zápasu Košice - Nitra Archivované 2014-02-02 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 12.01.2014
  254. Hrnka očakáva tlak Nitry na líderskú pozíciu, www.hokej.sk, 13.01.2014
  255. Slovinskú prekážku líder nepreskočil, www.hokejportal.sk, 13.01.2014
  256. Peter Sojčík: Mriežka už musí dolu Archivované 2014-01-18 na Wayback Machine, www.hckosice.sk, 14.01.2014
  257. Štrnásť dní v extralige: Traja olympionici, www.hokejportal.sk, 14.01.2014
  258. Košičania v dueli s Martinom trojbodoví Archivované 2014-02-03 na Wayback Machine, www.hckosice.sk, 17.01.2014
  259. Bartánus: Vo Švajčiarsku bolo výborne, ale doma je doma, www.hokejportal.sk, 17.01.2014
  260. Pozitívny debut košických posíl, Bartánus sa uviedol gólom Archivované 2014-02-02 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 17.01.2014
  261. Fotogaléria zo zápasu Košice - MHC Mountfield Archivované 2014-02-02 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 17.01.2014
  262. V piatok nemali Martinčania nárok, sľubujú ale tvrdý boj o play-off Archivované 2014-02-02 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 18.01.2014
  263. 41.kolo hokejovej extraligy tipuje Vincent Lukáč (AUDIO), www.hokejportal.sk, 18.01.2014
  264. Vo vyrovnanom zápase barani úspešnejší Archivované 2014-02-03 na Wayback Machine, www.hckosice.sk, 19.01.2014
  265. Potrebujeme cítiť podporu ľudí, hovorí obranca Michal Šeda Archivované 2014-02-03 na Wayback Machine, www.hckosice.sk, 19.01.2014
  266. Tekutá motivácia zabrala, jediného fanúšika odmenili Barani ďakovačkou Archivované 2014-02-02 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 19.01.2014
  267. Fotogaléria zo zápasu Košice - Banská Bystrica Archivované 2014-02-02 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 19.01.2014
  268. Klobúk dole pred jedným fanúšikom, www.hokejportal.sk, 19.01.2014
  269. Košická nedeľňajšia televízna repríza - neefektivita a chyby v obrane Archivované 2014-02-02 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 20.01.2014
  270. Sedem dní v extralige: Dramatizácia na oboch frontoch tabuľky, www.hokejportal.sk, 20.01.2014
  271. Z Trenčína aj do tretice so všetkými bodmi Archivované 2014-02-03 na Wayback Machine, www.hckosice.sk, 21.01.2014
  272. Košičanov potešilo vydreté víťazstvo, Petrovickému chýbajú škaredé góly (FOTO), www.hokejportal.sk, 22.01.2014
  273. Košická oceľ je pre muníciu Dukly pritvrdá, www.hokej.sk, 22.01.2014
  274. V Steel aréne sme zdolali Piešťany Archivované 2014-02-03 na Wayback Machine, www.hckosice.sk, 24.01.2014
  275. Život je zmena, Piešťany vníma pozitívne, www.hokejportal.sk, 24.01.2014
  276. Riečický sa dostal do pohody i na čelo extraligových štatistík Archivované 2014-02-02 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 24.01.2014
  277. Fotogaléria zo zápasu Košice - Piešťany Archivované 2014-02-02 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 24.01.2014
  278. Séria je fuč, naháňačka s Popradom pokračuje Archivované 2014-02-02 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 25.01.2014
  279. Po cennom víťazstve nad Piešťanmi na slovíčko s Petrom Bartošom Archivované 2014-02-03 na Wayback Machine, www.hckosice.sk, 26.01.2014
  280. Jenčíkov gól na Záhorí nestačil Archivované 2014-02-03 na Wayback Machine, www.hckosice.sk, 26.01.2014
  281. Lipovský to na Košice vie, po štyroch prehrách vyzreli Záhoráci na lídra Archivované 2014-02-03 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 27.01.2014
  282. Sedem dní v extralige: Vášne vzbudilo tradičné meno, www.hokejportal.sk, 27.01.2014
  283. V šlágri kola sme zdolali aktuálneho majstra Archivované 2014-02-03 na Wayback Machine, www.hckosice.sk, 31.01.2014
  284. Vypredaná Steel Aréna skandovala Ráásťo Staňa! Archivované 2014-02-03 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 31.01.2014
  285. Fotogaléria zo zápasu Košice - Zvolen Archivované 2014-02-03 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 31.01.2014
  286. Kelňa, alebo faktúra? Chovanov hnev si odniesla omietka, www.hokej.sk, 01.02.2014
  287. Chovanov hnev si odniesla omietka, www.hokejportal.sk, 26.01.2014
  288. Aj šieste východniarske derby v náš prospech Archivované 2014-02-19 na Wayback Machine, www.hckosice.sk, 02.02.2014
  289. Dobre sme si naložili - usmievali sa Hrnka s Bellušom pri porovnaní stehov Archivované 2014-02-19 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 02.02.2014
  290. Poď do toho, zhoď rukavice, vyzval Belluš kamaráta Hrnku, www.hokejportal.sk, 02.02.2014
  291. V zápase 47. kola sme zdolali Žilinu Archivované 2014-02-22 na Wayback Machine, www.hckosice.sk, 09.02.2014
  292. Fotogaléria zo zápasu Košice - Žilina Archivované 2014-02-22 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 09.02.2014
  293. Nebyť Staňu, Košice by padli - povzdychol si Slovák Archivované 2014-02-22 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 10.02.2014
  294. Aký otec, takí synovia - víkend víťazných gólov Bartošovcov, www.hokej.sk, 10.02.2014
  295. Martinská ponuka uvedená na pravú mieru, www.hokejportal.sk, 10.02.2014
  296. V šlágri kola plný bodový zisk vicemajstra Archivované 2014-02-22 na Wayback Machine, www.hckosice.sk, 11.02.2014
  297. Jenčík: Verím, že sme spravili rozhodujúci krok Archivované 2014-02-22 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 12.02.2014
  298. Tá bránka bola snáď zakliata, neveril vlastným očiam Kováčik Archivované 2014-02-22 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 12.02.2014
  299. Z prvej výplaty veľa nezostane, www.hokejportal.sk, 12.02.2014
  300. V Steel aréne sme zdolali aj Martin Archivované 2014-02-22 na Wayback Machine, www.hckosice.sk, 14.02.2014
  301. Fotogaléria zo zápasu Košice - MHC Mountfield Archivované 2014-02-22 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 14.02.2014
  302. Sme v play-off? Ešte sa len bude lámať chlieb, www.hokejportal.sk, 14.02.2014
  303. Čech sa už radšej nelúči, verí v skorý návrat Martina do Košíc Archivované 2014-03-01 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 15.02.2014
  304. Atakovať čísla Lukáča? To by bola robota do šesťdesiatky, smeje sa Spilar Archivované 2014-03-01 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 15.02.2014
  305. Rastislav Staňa: Do každého zápasu ideme s cieľom vyhrať Archivované 2014-03-02 na Wayback Machine, www.hckosice.sk, 17.02.2014
  306. Sedem dní v extralige: Základná časť vrcholí, prestupové obdobie skončilo, www.hokejportal.sk, 17.02.2014
  307. Kanonieri Oceliarov rozhodli o bodoch pod Urpínom Archivované 2014-03-02 na Wayback Machine, www.hckosice.sk, 20.02.2014
  308. Malý Ryan ukončil mesačnú pauzu Hyláka, www.hokej.sk, 21.02.2014
  309. Oceliari potvrdili víťazstvo v základnej časti Tipsport extraligy Archivované 2014-03-05 na Wayback Machine, www.hckosice.sk, 25.02.2014
  310. Fotogaléria zo zápasu Košice - Trenčín Archivované 2014-03-05 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 25.02.2014
  311. Máme to vo svojich rukách, musíme to zvládnuť - burcuje Nagy Archivované 2014-03-05 na Wayback Machine, www.hckosice.sk, 26.02.2014
  312. Košice utvorili nový rekord extraligy Archivované 2014-03-02 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 26.02.2014
  313. Staňa ušetril na plienky, o štvrtú nulu ho pripravila nuda Archivované 2014-03-02 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 26.02.2014
  314. Bartánusov presný zásah rozhodol o zápase v kúpeľnom meste Archivované 2014-03-05 na Wayback Machine, www.hckosice.sk, 28.02.2014
  315. Záhorákov sme v Steel aréne v tejto sezóne zdolali aj tretíkrát Archivované 2015-07-23 na Wayback Machine, www.hckosice.sk, 02.03.2014
  316. Fotogaléria zo zápasu Košice - Skalica Archivované 2015-07-22 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 02.03.2014
  317. Zbytočné vylúčenie napravil Bartánus dvoma gólmi Archivované 2015-07-23 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 03.03.2014
  318. Skaličanov poslali do kolien oslabenia i správy spod Tatier Archivované 2015-07-22 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 03.03.2014
  319. Do minulosti nehľadím, hovorí René Školiak, www.hokejportal.sk, 03.03.2014
  320. Základná časť skončila, pred nami je štvrťfinále play-off Archivované 2015-07-23 na Wayback Machine, www.hckosice.sk, 04.03.2014
  321. Košice v play-off proti Martinu, do baráže Žilina Archivované 2015-07-23 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 04.03.2014
  322. Do štvrťfinálovej série sme vstúpili víťazne Archivované 2014-03-10 na Wayback Machine, www.hckosice.sk, 08.03.2014
  323. V tretej tretine sme sa rozsypali, zhodnotil Dzubina Archivované 2014-03-10 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 08.03.2014
  324. Fotogaléria z prvého štvrťfinále Košice - Martin Archivované 2014-03-10 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 08.03.2014
  325. Facka? To nie, zhodnotil kouč Martina Daniel Babka, www.hokejportal.sk, 08.03.2014
  326. Sviatoční strelci pomohli favoritovi k poltuctu Archivované 2014-03-10 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 09.03.2014
  327. Aj druhý štvrťfinálový duel v náš prospech Archivované 2014-03-10 na Wayback Machine, www.hckosice.sk, 09.03.2014
  328. Fotogaléria z druhého štvrťfinále Košice - Martin Archivované 2014-03-10 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 09.03.2014
  329. Oslávenec zabral naplno, prehru neodvrátil, www.hokej.sk, 09.03.2014
  330. Košičania získali tretí bod série Archivované 2014-03-14 na Wayback Machine, www.hckosice.sk, 12.03.2014
  331. Martinská snaha stroskotala na stene menom Staňa, www.hokej.sk, 12.03.2014
  332. Keď dobrý výkon nestačí... Archivované 2014-03-14 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 12.03.2014
  333. Fotogaléria z tretieho štvrťfinále Martin - Košice Archivované 2014-03-14 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 12.03.2014
  334. V Martine koncert brankárov, www.hokejportal.sk, 13.03.2014
  335. Sme v semifinále Archivované 2014-03-14 na Wayback Machine, www.hckosice.sk, 13.03.2014
  336. Mrzí ma to! Odkázal Martinčanom ich hrobár Bartoš Archivované 2014-03-14 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 13.03.2014
  337. Do semifinále sme vstúpili víťazne Archivované 2014-07-04 na Wayback Machine, www.hckosice.sk, 24.03.2014
  338. Havrani na úvod s tupými zobákmi, v utorok ich chcú mať ostrejšie Archivované 2014-08-27 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 24.03.2014
  339. Fotogaléria z prvého semifinále Košice - Piešťany 4:1 Archivované 2014-08-27 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 24.03.2014
  340. Hrnka: Kabína už bola nervózna (FOTO), www.hokejportal.sk, 24.03.2014
  341. Košičania víťazia, diváci na to nereagujú, www.hokej.sk, 25.03.2014
  342. Piešťany vyrovnali stav série Archivované 2014-03-29 na Wayback Machine, www.hckosice.sk, 25.03.2014
  343. Fotogaléria z druhého semifinále Košice - Piešťany Archivované 2014-08-27 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 25.03.2014
  344. Aj druhý let na východ bol pre Havranov úspešný, www.hokej.sk, 26.03.2014
  345. Bez pohybu to nepôjde, zistili Košičania v utorok Archivované 2014-08-27 na Wayback Machine, www.hokejportal.sk, 26.03.2014
  346. Lušňák zložil poklonu Šúrekovi, doma očakáva plný dom + FOTO, www.hokejportal.sk, 25.03.2014
  347. Tretí zápas série v prospech Piešťan Archivované 2014-04-01 na Wayback Machine, www.hckosice.sk, 28.03.2014
  348. Taktika naplnená na jednotku. Piešťany znegovali košickú ofenzívu Archivované 2014-08-27 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 28.03.2014
  349. Košičania nepanikária, vedia čo potrebujú zlepšiť Archivované 2014-08-27 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 28.03.2014
  350. Fotogaléria z tretieho semifinále Piešťany - Košice, www.hokej.sk, 28.03.2014
  351. Košiciam zrejme dochádzajú sily, myslí si Stupka (FOTO), www.hokej.sk, 28.03.2014
  352. Oceliari vyrovnali stav série Archivované 2014-04-03 na Wayback Machine, www.hckosice.sk, 29.03.2014
  353. Návrat otraseného Jenčíka symbolom košickej túžby po víťazstve Archivované 2014-04-07 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 30.03.2014
  354. Pred štartom série by sme takýto stav brali, nestráca odhodlanie Melichárek Archivované 2014-04-07 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 30.03.2014
  355. Fotogaléria zo štvrtého semifinále Piešťany - Košice 1:4[nefunkčný odkaz], www.hokej.sk, 30.03.2014
  356. Ďalšiu prehru sme si nepripúšťali, povedal Bartánus, www.hokejportal.sk, 29.03.2014
  357. Piaty semifinálový duel v prospech Košičanov Archivované 2014-04-07 na Wayback Machine, www.hckosice.sk, 01.04.2014
  358. Vicemajster vyhral bez fanklubu, Románek kritizuje návštevnosť, www.hokejportal.sk, 01.04.2014
  359. Po mdlom úvode v komornej atmosfére zavelili k mečbalu Svatoš s Jenčíkom Archivované 2014-04-07 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 01.04.2014
  360. Fotogaléria z piateho semifinále Košice - Piešťany Archivované 2014-04-07 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 01.04.2014
  361. Nevyužili výborný úvod, potom prišli chyby a fauly Archivované 2015-07-23 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 02.04.2014
  362. Sme vo finále! Archivované 2014-04-07 na Wayback Machine, www.hckosice.sk, 03.04.2014
  363. Vo finále budú prvýkrát súboje Košíc a Nitry, www.hokejportal.sk, 03.04.2014
  364. Už sme to nechceli naťahovať, konštatoval Deyl, www.hokej.sk, 03.04.2014
  365. Krátka oslava, oddych a potom hurá na Nitru! Archivované 2014-04-07 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 04.04.2014
  366. Havranom zvlhol pušný prach v nesprávny čas. A tak dolietali, www.hokej.sk, 04.04.2014
  367. Fotogaléria zo šiesteho semifinále Piešťany - Košice 1:2 Archivované 2014-04-07 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 04.04.2014
  368. Tréner Klement už nebude pokračovať na lavičke Piešťan Archivované 2014-04-07 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 04.04.2014
  369. Do finále sme vstúpili úspešne Archivované 2014-04-13 na Wayback Machine, www.hckosice.sk, 09.04.2014
  370. Chýbal kúsok šťastia, poťažkali si Nitrania Archivované 2014-04-13 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 09.04.2014
  371. Diváci pripomenuli Bartošovi staré dobré časy, poďakoval sa im víťazným gólom Archivované 2014-04-13 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 09.04.2014
  372. Fotogaléria z prvého finále Košice - Nitra Archivované 2014-04-13 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 09.04.2014
  373. Musíme byť efektívnejší, upozorňuje Tománek pred druhým zápasom, www.hokejportal.sk, 10.04.2014
  374. Nitra vyrovnala stav série Archivované 2014-04-13 na Wayback Machine, www.hckosice.sk, 10.04.2014
  375. Tomko pochválil Nitrana Kristana, vyžaduje lepšiu efektivitu Archivované 2014-04-13 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 10.04.2014
  376. Radosť z víťazstva tlmila ukrutná bolesť Archivované 2014-04-13 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 10.04.2014
  377. Fotogaléria z druhého finále Košice - Nitra Archivované 2014-04-13 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 10.04.2014
  378. Kým sa košický motor zahrial, bolo už neskoro Archivované 2014-04-13 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 11.04.2014
  379. Trapas, bieda, rybníkový hokej. A čo tak prísť presvedčiť sa na štadión? Archivované 2014-04-13 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 11.04.2014
  380. Prvý a hneď víťazný. Mrázovu veľkú chvíľu vyveštil Lelkeš Archivované 2014-04-13 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 12.04.2014
  381. Tomko pochválil Nitrana Kristana, vyžaduje lepšiu efektivitu, www.hokejportal.sk, 10.04.2014
  382. Marcinko o nitrianských hráčoch: Padajú, aj keď nemusia, www.hokejportal.sk, 10.04.2014
  383. Jenčík rozhodol drámu v predĺžení Archivované 2014-04-17 na Wayback Machine, www.hckosice.sk, 13.04.2014
  384. Kováčik je nadšený z atmosféry i úrovne, nahnevaný na degradáciu ligy médiami Archivované 2014-04-17 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 13.04.2014
  385. Nezlomné odhodlanie východniarov korunoval Jenčíkov gól v predĺžení Archivované 2014-04-17 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 13.04.2014
  386. Fotogaléria z tretieho finále Nitra - Košice Archivované 2014-04-17 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 13.04.2014
  387. Kováčik nechápe degradáciu finále, Jenčík o zaslúženej výhre, www.hokejportal.sk, 13.04.2014
  388. Finálová séria je opäť vyrovnaná Archivované 2014-04-17 na Wayback Machine, www.hckosice.sk, 14.04.2014
  389. Štrbák opustil ľad na nosidlách, L. Novák dostal trest v hre Archivované 2014-04-17 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 14.04.2014
  390. Štrbák ostane v Nitre na pozorovaní, má praskliny na lebke, www.hokejportal.sk, 14.04.2014
  391. L. Novák navštívil Štrbáka v nemocnici, ten prijal ospravedlnenie, www.hokej.sk, 14.04.2014
  392. Tento duel sme chceli a mali vyhrať, myslí si Košičan Spilar Archivované 2014-04-17 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 14.04.2014
  393. Štrbák s dvojnásobnou zlomeninou lebky, sezóna sa pre neho skončila, www.hokej.sk, 15.04.2014
  394. Spilar: Takúto situáciu musíme zvládnuť lepšie, www.hokejportal.sk, 15.04.2014
  395. Fotogaléria zo štvrtého finále Nitra - Košice Archivované 2014-04-17 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 15.04.2014
  396. Ideme tam vyhrať! Dušuje sa Milo pred cestou do Košíc Archivované 2014-04-17 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 15.04.2014
  397. L. Novák s pokutou, do Košíc približne 500 fanúšikov Nitry Archivované 2014-04-17 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 15.04.2014
  398. Košičania budú bojovať za svojho kapitána, doma chcú získať zlatý mečbal Archivované 2014-04-17 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 15.04.2014
  399. Novák dostal dvanásťzápasový dištanc za faul na Štrbáka, www.hokej.sk, 16.04.2014
  400. Štrbáka čaká vyše mesačná liečba Archivované 2014-04-17 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 16.04.2014
  401. Oceliari cestujú do Nitry s finálovým mečbalom Archivované 2014-04-19 na Wayback Machine, www.hckosice.sk, 17.04.2014
  402. Bicek má asistenciu na mojom góle, smial sa Bartoš, www.hokejportal.sk, 17.04.2014
  403. Fotogaléria z piateho finále Košice - Nitra Archivované 2015-07-23 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 17.04.2014
  404. Nebudeme tí, ktorí budú plakať, odkazuje Spilar, www.hokejportal.sk, 18.04.2014
  405. Srdce aj taktika a zaslúžene víťazstvo, tvrdí Štrbák, www.hokejportal.sk, 18.04.2014
  406. Bolo zaujímavé, keď sa nám uhýbali autá, hovorí so smiechom Štrbák, www.hokejportal.sk, 18.04.2014
  407. Bude to o vôli a srdiečku, Nitrania chcú zabojovať pre fanúšikov, www.hokej.sk, 18.04.2014
  408. Snáď to bola pekná rozlúčka so Steel Arénou, usmieva sa figliar Spilar Archivované 2014-08-27 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 18.04.2014
  409. Rozhodnutie padne v Steel aréne Archivované 2014-07-05 na Wayback Machine, www.hckosice.sk, 19.04.2014
  410. Nitrania mali nôž na krku, ukázali veľké srdce Archivované 2014-08-27 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 20.04.2014
  411. Pred rozhodujúcou bitkou sezóny sľubujú Košičania boj cez mŕtvoly, www.hokej.sk, 20.04.2014
  412. Fotogaléria zo šiesteho finále Nitra - Košice, www.hokej.sk, 20.04.2014
  413. Krásna rozlúčka s domácim stánkom, veria si však aj na východe Archivované 2014-08-27 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 20.04.2014
  414. Podľa Segľu rozhodlo srdce, Staňa nabáda k lepšiemu výkonu, www.hokejportal.sk, 20.04.2014
  415. Košičania chcú rýchlo zabudnúť na sobotu, www.hokejportal.sk, 20.04.2014
  416. Nitrania mali nôž na krku, ukázali veľké srdce, www.hokejportal.sk, 20.04.2014
  417. Peter Jonák ocenil fair-play gesto Richarda Lelkeša, www.hokej.sk, 20.04.2014
  418. Sme majstri! Archivované 2014-04-25 na Wayback Machine, www.hckosice.sk, 21.04.2014
  419. Fotogaléria zo siedmeho finále Košice - Nitra Archivované 2014-08-27 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 22.04.2014
  420. V Košiciach nastal čas osláv Archivované 2014-04-25 na Wayback Machine, www.hckosice.sk, 21.04.2014
  421. Košičania získali okrem titulu aj mieste do Ligy majstrov, www.hokejportal.sk, 21.04.2014
  422. Premiérovým držiteľom Zlatej korčule Jozef Stümpel Archivované 2014-08-27 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 21.04.2014
  423. Košičania získali siedmy titul, Nitru deklasovali 6:0 (VIDEO), www.hokejportal.sk, 21.04.2014
  424. Sedmička na drese kapitána priniesla Košiciam siedmy titul, www.hokejportal.sk, 22.04.2014
  425. Pre Jenčíka bola miestenka v Lige Majstov motiváciou navyše, www.hokejportal.sk, 22.04.2014
  426. Strieborná medaila najmä pre fanúšikov Nitry, www.hokejportal.sk, 22.04.2014
  427. Pocit, ktorý stojí za to, www.hokejportal.sk, 22.04.2014
  428. Brankár Staňa: "Celá finálová séria bola vynikajúca", www.hokejportal.sk, 22.04.2014
  429. Finále extraligy rozhodli skúsenosti, www.sport.sme.sk, 21.04.2014
  430. Staňa: So Slovanom som ešte nič nepodpísal, www.sport.sme.sk, 22.04.2014
  431. Tománka mrzeli fámy i strata formy, www.hokejportal.sk, 22.04.2014
  432. Štatistiky Tipsport extraligy 2013/14, www.hockeyslovakia.sk

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]