HC VSŽ Košice v sezóne 1999/2000

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
HC VSŽ Košice
Klubové údaje
Sezóna 1999/00 7. miesto
Liga West extraliga
Základna časť
Play-off
7. miesto
nepostúpili do play-off
Liga
Statut
Hierarchia
West extraliga
Profesionálna liga
najvyššia liga na Slovensku
Statut Profesionálny klub
Štadión
Kapacita
Mesto
Crow Arena
2000 divákov
Košice, Slovensko
Prezident Ing. Tibor Snak
Riaditeľ Ing. Juraj Bakoš
Manažér Slavomír Caban
Klubové farby oranžová, čierna
         
Tréner Peter Slanina a Jozef Lukáč
v priebehu sezóny Ján Selvek,
Mojmír Božík a Milan Staš
Rozpočet sk
Lídri tímu
Najlepší strelec Jiří Vítek – 21 gólov
Najlepši nahrávač M. Ihnačák – 22 asistencií
Najproduktívnejší Jiří Vítek – 38 bodov

HC VSŽ Košice v sezóne 1999/2000 hrali svoju 7. sezónu 7. ročníka najvyššej slovenskej hokejovej súťaži, ktorá niesla názov West extraliga. Klub musel po úspešnom finále z predošlej sezóny, kvôli zlej finančnej situácii, riešiť existenčné problémy[1][2] a zachraňovať sa v slovenskej extralige.

Do sezóny vstupoval s novým trénerskym duom Peter Slanina a Jozef Lukáč[3], ktoré striedalo dvojicu Ján Selvek a Milan Jančuška. Milan Jančuška ešte viedol košických hokejistov na prvom tréningu a dva týždne po majstrovskej sezóne no potom sa porúčal aj on.[4]
Hneď po skončení sezóny 1998/1999 z HC VSŽ odišla väčšina skúsených hráčov. Hráčom skončili zmluvy[5] a keďže im klub dlhoval peniaze ešte z predošlej sezóny[6], zmluvy nepredĺžili. V majstrovskom tíme sa začal veľký výpredaj[7].
O skúseného 34-ročného obrancu Jerguša Baču prejavilo záujem[8] mužstvo Deutsche Eishockey Ligy ECR Revier Löwen Oberhausen. Bača s týmto klubom začiatkom mája podpísal zmluvu.[9] Ďalší skúsený obranca Stanislav Jasečko odišiel do tímu HC České Budějovice[10]. Najlepší strelec a najproduktívnejší hráč Košic uplynuléhho ročníka, útočník Arpád Györi mal pred sezónou namierené do extraligovej Skalice[11], s klubom mal dokonca podpísať zmluvu[12], no nakoniec sa obe strany nedohodli a tak zakotvil spolu s Jurajom Kledrowetzom[13] a Ľubomírom Rybovičom v Dukle Trenčín[14]. V polovici júna rozviazala Dukla Trenčín zmluvu s Kledrowetzom a Rybovičom pre porušenie disciplinárneho poriadku[15][16]. Rybovič odišiel pred sezónou do Francúzskej ligy[17] a Juraj Kledrowetz sa snažil dohodnúť s ŠKP PS Poprad.
Obranca Daniel Babka to mal namierené do Norimbergu[18][19] [20], no nakoniec sa dohodol s tímom slovenského vicemajstra HC Slovan Harvard Bratislava[21][22] s ktorým podpísal trojročnú zmluvu[23]. Mladší z dvojice bratov Pucherovcov Peter Pucher odišiel do českého klubu HC Orli Znojmo.[24] V ešte prvý aprílový deň podal v mužstve Košíc výpoveď brankár Miroslav Šimonovič, ktorý sa netajil tým, že už viac nechcel chytať v košiciach. O slovenskú brankársku jednotku na majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji 1999, ktoré sa konali v nórskych mestách Lillehammer, Hamar a Oslo, sa začali zaujímať kluby z Česka, Švajčiarska a Nemecka. Najväčšiu aktivitu však vyvíjal tím ŠKP PS Poprad.[25] Popradčania koncom mája ponúkali Košičanom za Šimonovič dva milióny[26] slovenský korún, Košice však žiadali tri. Začiatkom júna sa oba kluby dohodli na cene a aj na termíne vyplatenia.[27][28] V priebehu leta sa popradský klub začal zaujímať aj o obrancu Juraja Kledrowetza.[29] V posledný júlový deň sa popradčanom začinala príprava na ľade pred novou sezónou[30] na ktorej sa objavil Miroslav Šimonovič aj Juraj Kledrowetz, ktorí stále nemali jasno v tom, kde budú hrať[31] aj keď o podmienkach prestupu druhého menovaného sa rozhodlo v ten istý deň.[32] Peniaze za Juraja Kledrowetza a Miroslava Šimonoviča mali Košičanom prísť na účet do 20. augusta[33]. Dovtedy mali povolenie hrať za Poprad prípravné zápasy a keďže 20. augusta sa o ich osude nerozhodlo[34] povolenie sa zúžilo len na tréning. Definitíva nepadla ani o týždeň.[35] Začiatkom septembra mala agentúra IA and IA zaplatiť prestup oboch hráčov.[36] Táto agentúra dlhovala ŠKP PS Poprad neaké peniaze a vyzeralo to tak, že z prestupu nakoniec nebude nič, pretože Poprad na prestup v hodnote štyroch miliónov slovenských korún za oboch hráčov nemal peniaze a spominaná bratislavská agentúra IA and IA sa dostala do finančných problémov.[37] Poprad sa následne zameral len na prestup Juraja Kledrowetza. Situácia okolo Šimonoviča bola začiatkom septembra nejasná. Chvíľami to vyzralo, že reprezentačný brankár bude rok pauzovať[38], neskôr po zmene prezidenta HC VSŽ Košice, keď do funkcie nastúpil Ing. Tibor Snak, sa zdalo, že nakoniec ostane v Košiciach.[39] Medzitým HC VSŽ Košice žiadali späť od HK VTJ Spišská Nová Ves útočníka Miroslava Ihnačáka, ktorý tam trénoval s mužstvom, ďalej doťahovali prestupy Juraja Kledrowetza do Popradu a Richarda Šechného do Zvolena[40], ktorý o Šechného prejavoval záujem od začiatku leta.[41] HC VSŽ Košice napokon uvolnili Kledrowetza a Šechného, za ktorého prišiel český útočník Jiří Vítek, dňa 10. septembra.[42] O pár dní sa vyriešila aj situácia okolo brankára Šimonoviča, keď sa v Poprade našiel sponzora, ktorý dokázal zaplatiť prestup.[43][44] HC VSŽ na tento prestup pristúpili[45] a Miroslav Šimonovič nastúpil na svoj prvý zápas sezóny za ŠKP PS Poprad v 5. kole proti tímu HC Slovan Harvard Bratislava v ktorom si pripísal víťaznú premieru.
HC VSŽ Košice pred sezónou omladil tím[46] a začali tréningový proces a sezónu s juniromi a hráčmi, ktorí hrali v prvoligových mužstvách.[47][48].
Pred sezónou HC VSŽ Košice hrali viacero prípravných zápasov s poľskýmimi, českými a slovenskými tímami.[49] V rámci prípravy sa nezúčastnili žiadneho turnaja, pretože na žiaden neboli pozvaný.
Pred sezónou sa uskutočnila v Košiciach tlačová konferencia HC VSŽ[50] na ktorej klub oficiálne oznámil ambície na sezónu, či aktúalne informovali o stave rekonštrukcie Zimného štadióna Ladislava Tojáka. Zimný štadión Ladislava Tojáka bol v rekonštrukcii už 6 rokov a na jeho rekonštrukciu sa do toho obdobia preinvestovalo 300 miliónov sk pričom chýbalo ďalších 350 miliónov sk. Košice ešte v minulosti žiadali dotáciu na opravu štadióna, no od štátu dovtedy nedostali ani halier[51].
Začiatkom sezóny tím HC VSŽ Košice predsa len posilnil svoj káder, v ktorom chýbali, skúsenosti ale aj kvalita. Do tímu prišiel útočník Marek Tatár z tímu HC Martimex ZŤS Martin[52], vrátil sa Rybovič z Francúzska[53] a útočné trio Miroslav Ihnačák, René Pucher a Martin Mižík[54]. Ďalej tím posilnili obrancia Rastislav Ondrejčík z ŠKP PS Poprad[55] a Matej Bukna z tímu HC Slovan Harvard Bratislava[56].

Na začiatku sezóny sa Košiciam veľmi nedarilo, keď prvú výhru a s ňou aj prvé body získali až v 7.kole v zápase proti HK VTJ Spišská Nová Ves. Následne o tri kolá neskôr si hokejisti HC VSŽ Košice pripísali aj svoju prvú remízu proti najväčšiemu adeptovi na titul HC Slovan Harvard Bratislava.
Po prehre HC VSŽ so HK VTJ Spišská Nová Ves 0:5 sa v Košiciach začalo hovoriť o zmene na trénerskom poste. Peter Slanina a Jozef Lukáč museli začať bodovať, keďže mladý tím majstra HC VSŽ Košice okupoval nelichotivú poslednú priečku tabuľky s tromi bodmi a mal suverénne najslabší útok a obranu z pomedzi všetkých extraligistov.[57]
HC VSŽ v rozmedzí od 12 do 20 kola získal len ďalši bod v dueli so skalicou a to znamenalo odchod trénerskej dvojice Slanina Jozef Lukáč, ktorí boli už dlhší čas v nemilosti divákov.[58] Odvolaná dvojica dňom 2.novembra 1999 bola nahradená Jánom Selvekom[59], ktorý mal dotiahnuť tým k vytúženej záchrane.[60] Ján Selvek si ako asistenta vybral Milana Staša a hrajúceho trénera Mojmíra Božíka.[61][62] V období v rozmedzí od 12 do 20 kola do Košíc prišlo viacero posíl[63] ako brankári Martin Klempa[64] [65] a Marcel Kuriš a obranca Roman Gavalier[66]

Po nástupe trénera Jána Sleveka sa Košiciam podarilo získať hneď 4 body v 4 zápasoch za jedno víťazstvo a dve remízy. Po poslednom štvrtom zápase proti Dukle Trenčín tréner Slevek vyhodil z kádra obrancu Romana Gavaliera[67]. Po tomto úspešnom vstupe nového trénera HC VSŽ Košice nastúpili na skupinu N 2. kola Kontinentálneho pohára v ľadovom hokeji 1999/2000. Skupina N sa hrala v českom meste Plzeň v termíne od 26. novembera do 28. novembera 1999. HC VSŽ Košice tam išli s prioritou pripraviť sa na ligu a záchranu.[68] V tejto skupine sa HC VSŽ stretlo s tímami Unia Osvienčim z Poľska, HKm Zvolen zo Slovenska a domácim celkom HC Keramika Plzeň z Česka.
V prvom zápase sa hokejisti košického HC VSŽ stretli s tímom Unia Osvienčim, nad ktorým zvíťazili presvedčivo 6:2[69].
Na druhý deň Košice nastúpili na zápas proti HKm Zvolen, ktorý prehrali vysoko 6:2[70] a postup nemali vo svojich rukách, keďže pri rovnosti bodov rozhodoval vzájomný zápas a po druhom dni mali všetky tímy po dva bodz. Košičania mohli postúpiť len vtedy ak by v tretí hrací deň zvolen prehral alebo remizoval zápas s Uniou Osvienčim a Košiče by vyhrali nad tímom HC Keramika Plzeň.
V tretí deň sa Košické nádeje rozplynuli ešte pred zápasom s Plzeňou, keďže Zvolen porazil Uniu Osvienčim 4:1. Košice tak do zápasu vstupovali s ambíciou dohrať turnaj so cťou. HC Keramika Plzeň v tomto zápase ešte mohla zobrať Zvolenčanom postup, keďže hneď v prvý hrací deň Zvolen porazili 3:2, víťazstvom nad Košicami. To sa im však nepodarilo, keďže sa im na odpor postavil vtedy 36 ročný legendárny brankár HC VSŽ Jaromír Dragan, ktorý v tom zápase zneškodnil 42 striel súpera. Plzenčania za stavu 2:2 ešte skúšali so zápasom a celou skupinou niečo urobiť, keď pred koncom zápasu odvolali brankára. Tento ťah im nevyšiel a 9 sekúnd pred koncom zápasu, tak Miroslav Pažák strelil rozdielový a víťazný gól Košíc na 3:2[71], čím HC VSŽ Košice obsadili 2. miesto skupiny N za postupujúcim tímom HKm Zvolen. [72]

Nový tréner Ján Selvek si dal pred vstupom do funkcie záväzok, že zredukuje takmer 40-členný káder. To sa mu aj podarilo, keď poslal viacerých hráčov preč, či už na hosťovanie alebo do dorastu.[73] Po poslednom zápase v roku 1999 proti HK 32 Liptovský Mikuláš, ktorý skončil 4:4 tréner vyhodil aj obrancu Mateja Buknu[74] od ktorého čakal viac a hráčov potrestal tréner odvolaním sústredenia v Tatrách, vedenie zase hráčov pokutou, keď im zobralo minimálne jednu tretinu základného platu.[75]
V priebehu decembra, keď sa extralige nehrala, do Košíc prišiel na skúšku obranca Milan Žitný[76], ktorý pôsobil na farme tímu HKM Zvolen v klube HKM Humenné. Milan Žitný nakoniec trénera Selveka presvedčil. Ďalej HC VSŽ posilnil útočník HKM Zvolen Igor Majeský.[77]
Začiatkom nového roka Košice chytili sériu štyroch prehier a vedenie klubu na hráčov uvalilo sankcie.[78] Výkony sa neskôr zlepšili no v januári košícký tím stratil veľa bodov a koncom januára muselo vedenie riešiť kauzu s hráčmi Jánom Šimkom a Marekom Tatárom, ktorí odmietli nastúpiť na zápas 38. kola proti Dukle Trenčín.[79] Obaja boli po tomto priestupku y tímu vyhodení.[80]
Košice od druhej polovice februára začali víťaziť a tri kolá pred koncom základnej časti si zabezpečili záchranu v zápase so Slovanom Harvard Bratislava, keď remizovali 0:0.[81] V košickom tíme zavládla eufória a hráči za záchranu dostali aj prémie.[82]
HC VSŽ Košice v tejto sezóne napokon obsadili predposledné 7. miesto pred zostupujúcim HK VTJ Spišská Nová Ves. Majstrom sa stal HC Slovan Harvard Bratislava.

Situácia v HC VSŽ Košice sa po sezóne stabilizovala, keďže v ďalšej sezóne z ligy nevypadávalo žiadne mužstvo pre rožširovanie súťaže. Do sponzoringu sa koncom sezóny zapojilo viacero malých sponzorov, Východoslovenské Železiarne pomholi 10 miliónmi sk a vedenie taktiež koncom sezóny oslovilo mesto Košice[83]. Dlh po sezóne ostal vo výške 8,5 milióna sk. Klub HC VSŽ Košice sa taktiež od nasledujúcej sezóny vrátil k názvu HC Košice. 1 mája 2000 bola založená HC Košice s.r.o, ktorá by riadila športový chod klubu a mala by si na seba zarobiť, pričom VSŽ by figurovalo len ako reklamný partner.[84]

Prípravné zápasy[upraviť | upraviť zdroj]

Počas letnej prípravy na sezónu odohral HC VSŽ Košice niekoľko prípravných zápasov.

  • 11. august 1999 Podhale Nowy Targ – HC VSŽ Košice ?:? (?:?, ?:?, ?:?)
    góly: ???
  • 16. august 1999 HC Femax Havířov – HC VSŽ Košice 8:1[87] (3:0, 1:1, 4:0)
    góly: 8. a 46. Zima, 2. Nohel, 14. Ryšánek, 28. Bacho, 50. Hub, 51. Melenovský, 53. Miklík – 24. Kmiť
  • 17. august 1999 HKM Zvolen – HC VSŽ Košice 2:5[88] (1:0, 1:1, 0:4)
    góly: Lipták, Pohorelec – Pažák 2, Dadulák, Košík, Orlovský
  • 27. august 1999 HC VSŽ Košice – Podhale Nowy Targ 5:3[90] (2:1, 2:0, 1:2)
    góly Košíc: Segľa 2, Kuzár 2, Gönczi
  • 31. august 1999 HK VTJ Spišská Nová Ves – HC VSŽ Košice 3:6[91] (1:3, 1:2, 1:1)
    góly: Saloň, Lipina, Misál – Kuzár, Lenďák, Gönci, Kmiť, Pažák, Köver

Sezóna[upraviť | upraviť zdroj]

Káder[upraviť | upraviť zdroj]

Tréneri

V priebehu sezóny:

Brankári
# Hráč Hokejka Narodený Vek Výška Váha
Slovensko Jaromír Dragan Ľ 14. september 1963 36 182 cm 86 kg
Slovensko Ivan Fedor Ľ 26. november 1980 19 188 cm 91 kg
Slovensko Martin Klempa Ľ 20. júl 1973 26 175 cm 75 kg
Slovensko Marcel Kuriš P 7. marec 1977 23 179 cm 81 kg
Obrancovia
# Hráč Hokejka Narodený Vek Výška Váha
Slovensko Mojmír Božík P 26. február 1962 38 176 cm 84 kg
Slovensko Matej Bukna P 21. august 1970 29 180 cm 87 kg
Slovensko Štefan Fabián P 10. február 1981 19 175 cm 86 kg
Česko Aleš Holík P 4. jún 1978 21 180 cm 85 kg
Slovensko Stanislav Kožár Ľ 20. september 1979 20 183 cm 85 kg
Slovensko Martin Lenďák Ľ 11. marec 1969 31 - cm - kg
Slovensko Ivan Oško 27. júl 1970 29 180 cm 85 kg
Slovensko Radoslav Sakaláš 14. máj 1981 18 183 cm 90 kg
Slovensko Tomáš Slovák P 5. apríl 1983 16 185 cm 95 kg
Slovensko Slavomír Stano 2. február 1980 20 - cm - kg
Slovensko Marek Topoli Ľ 29. január 1978 22 187 cm 87 kg
Slovensko Alexander Valentín Ľ 23. apríl 1981 18 182 cm 92 kg
Slovensko Boris Žabka Ľ 1. október 1977 22 185 cm 88 kg
Slovensko Milan Žitný 24. december 1966 33 - cm - kg
Útočníci
# Hráč Hokejka Narodený Vek Výška Váha
Slovensko Peter Gapa Ľ 22. apríl 1967 32 182 cm 80 kg
Slovensko Severín Gönczi Ľ 20. august 1979 20 179 cm 80 kg
Slovensko Miroslav Ihnačák Ľ 19. február 1962 38 180 cm 82 kg
Slovensko Jaroslav Kmiť P 12. september 1979 20 176 cm 75 kg
Slovensko Michal Košík 23. máj 1979 20 - cm - kg
Slovensko Gabriel Köver Ľ 8. apríl 1978 21 175 cm 92 kg
Slovensko Peter Kuzár 8. január 1976 24 - cm - kg
Slovensko Igor Majeský Ľ 6. máj 1973 26 186 cm 88 kg
Slovensko Martin Mižík Ľ 31. júl 1970 29 178 cm 80 kg
Slovensko Miroslav Pažák Ľ 24. marec 1976 23 179 cm 83 kg
Slovensko Matúš Petričko Ľ 4. apríl 1980 19 191 cm 100 kg
Slovensko René Pucher Ľ 2. december 1970 29 180 cm 74 kg
Slovensko Peter Rečičár 7. január 1976 24 - cm - kg
Slovensko Juraj Rusič Ľ 15. január 1980 20 181 cm 82 kg
Slovensko Ľubomír Rybovič P 18. február 1972 28 187 cm 90 kg
Slovensko Ľubomír Sabol Ľ 11. apríl 1980 19 182 cm 90 kg
Slovensko Pavol Segľa Ľ 2. september 1976 23 181 cm 82 kg
Slovensko Marek Svatoš P 17. jún 1982 17 180 cm 82 kg
Slovensko Igor Szabadoš 25. september 1979 20 181 cm 79 kg
Slovensko Ján Šimko Ľ 13. december 1978 21 184 cm 82 kg
Slovensko Gabriel Špilár P 15. december 1980 19 180 cm 87 kg
Slovensko Marek Tatár Ľ 20. marec 1974 26 178 cm 85 kg
Česko Jiří Vítek P 27. december 1967 32 183 cm 80 kg

Priateľské zápasy[upraviť | upraviť zdroj]

Počas reprezentačných prestávok HC VSŽ Košice odohrali niekoľko priateľských zápasov.

  • 11. november 1999 VTJ Farmakol Prešov – HC VSŽ Košice 3:1[92] (0:0, 0:1, 3:0)
    góly: Pavlovský 2, Majer – Svatoš
  • 16. november 1999 HC VTJ MEZ Michalovce – HC VSŽ Košice 2:3[93] (0:1, 1:1, 1:1)
    góly: 28. Svatoš, 42. Pinďár – 10. Šimko, 35. Božík, 46. Kmiť
  • 29. december 1999 HC VSŽ Košice – VTJ Farmakol Prešov 6:1[95] (1:0, 4:1, 1:0)
    góly: Segľa 3, Ihnačák 2, Mižík – Hudák

Kontinentálny pohár[upraviť | upraviť zdroj]

Herný systém[upraviť | upraviť zdroj]

Kontinentálny pohár v ľadovom hokeji 1999/2000 hralo 49 tímov z 29 krajín. Pohár trval od 24. septembra do 28. decembra 1999. Turnaj organizovala medzinárodná hokejová federácia. Turnaj bol vytvorený spoolu s Európskou hokejovou ligou(EHL) ako náhrada za zaniknutý turnaj o Pohár európskych majstrov. Turnaj slúžil ako náhrada pre krajiny, ktoré nehrali EHL, tímy boli volené krajinami respektíve hokejovými asociácami.

Turnaj sa hralo trojkolovo s finálnym turnajom v skupinách. 1.kolo (A, B,C, D,E, F), 2.kolo (G, J,K, L,M), 3.kolo (N, O,P). Tímy v kolách boli nasadené podľa kvality. Do finále postupovali víťazi skupín 3.kola a organizátor finále.

Skupina N[upraviť | upraviť zdroj]

Skupina N sa hrala v českom meste Plzeň, v ČEZ Aréne.

26. november 1999
16.00
HC VSŽ Košice Slovensko 6:2
(3:0, 1:2, 2:0)
Správa o zápase
Poľsko Unia Osvienčim ČEZ Aréna, Plzeň
Divákov: 660

Martin Klempa Brankári Jaroslav Brňo

Hlavní rozhodcovia:
Česko Ladislav Vokurka
čiaroví
Česko Miloš Bádal
Česko Jaromír Bláha

Miroslav Pažák (Köver) – 0:16
Gabriel Špilár (Kmiť)– 3:29
Gabriel Köver (Fabián) – 6:36


Miroslav Pažák (Rybovič, Köver) – 30:42
Ľubomír Rybovič (Pažák, Köver) – 40:11
Gabriel Köver (Gönczi, Pažák) – 58:13
1:0
2:0
3:0
3:1
3:2
4:2
5:2
6:2



25:38 – Karel Horný (Karatayev)
26:20 – Waldemar Klisiak (Parzyszek)
8 min. Tresty 6 min.
27 Strely 31
27. november 1999
16.00
HKm Zvolen Slovensko 6:2
(2:0, 1:1, 3:1)
Správa o zápase
Slovensko HC VSŽ Košice ČEZ Aréna, Plzeň
Divákov: 570

Rastislav Rovnianek Brankári Martin Klempa

Hlavní rozhodcovia:
Česko Ladislav Vokurka
čiaroví
Česko Miloš Bádal
Česko Roman Pouzar

Rastislav Štork (Rajčák)(PP1) – 3:01
Martin Kovařík (Plavucha, Andrašovský) – 12:31

Vlastimil Plavucha (Konder) – 38:02
Peter Šlamiar (Longauer, Cop) – 45:13
Dušan Pohorelec (Čierny, Chovanec) – 51:09
Ivan Majeský (Kovařík; Plavucha)(PP1) – 52:34
1:0
2:0
2:1
3:1
4:1
5:1
6:1
6:2


34:33 – Gabriel Köver (Ihnačák)




57:59 – René Pucher
62 min. Tresty 16 min.
39 Strely 29
28. november 1999
16.00
HC Keramika Plzeň Česko 2:3
(0:0, 0:2, 2:1)
Správa o zápase
Slovensko HC VSŽ Košice ČEZ Aréna, Plzeň
Divákov: 1238

Dušan Salfický Brankári Jaromír Dragan

Hlavní rozhodcovia:
Rusko S. Feofanov
čiaroví
Česko Roman Pouzar
Česko Jaromír Bláha



Petr Kořínek (Vostřák, Kadlec) – 44:56
Pavel Vostřák (Kadlec) – 48:12
0:1
0:2
1:2
2:2
2:3
27:51 – Marek Topoli (Bukna, Tatar)
34:31 – Pavol Segľa (Gapa, Svatoš)(PP1)


59:51 Miroslav Pažák (Gönczi, Bukna)(ENG)
10 min. Tresty 16 min.
44 Strely 24
Tabuľka[upraviť | upraviť zdroj]
     Postup do finálovej skupiny      HC VSŽ Košice
Por. Klub Zápasy Výhry Remízy Prehry Skóre Body
1. Slovensko HKm Zvolen 3 2 0 1 12:06 4
2. Slovensko HC VSŽ Košice 3 2 0 1 11:10 4
3. Poľsko Unia Osvienčim 3 1 0 2 09:14 2
4. Česko HC Keramika Plzeň 3 1 0 2 09:11 2

Liga[upraviť | upraviť zdroj]

Herný systém[upraviť | upraviť zdroj]

Základná časť sa hrala na 56 zápasov[96], čiže každý s každým odhral až 4 zápas vonku a 4 zápas doma. Prvé 4 tímy postupovali do play-off. Posledný tím vypadával

Zápasy Základnej časti[upraviť | upraviť zdroj]

dátum kolo domáci výsledok hostia Súhrn zápasu a ohlasy
7. september 1999 1. ŠKP PS Poprad 3:1 (3:0, 0:0, 0:1) HC VSŽ Košice Súhrn zápasu[nefunkčný odkaz], ohlasy Archivované 2016-03-05 na Wayback Machine
10. september 1999 2. HC VSŽ Košice 2:5 (1:2, 1:1, 0:2) HK 36 Skalica Súhrn zápasu[nefunkčný odkaz], ohlasy[nefunkčný odkaz]
12. september 1999 3. Dukla Trenčín 9:2 (1:1, 4:1, 4:0) HC VSŽ Košice Súhrn zápasu[nefunkčný odkaz], ohlasy[nefunkčný odkaz]
14. september 1999 4. HC Slovan Harvard Bratislava 10:2 (2:1, 4:0, 4:1) HC VSŽ Košice Súhrn zápasu[nefunkčný odkaz], ohlasy[nefunkčný odkaz][97][98]
17. september 1999 5. HC VSŽ Košice 2:6 (2:2, 0:2, 0:2) HKm Zvolen Súhrn zápasu, ohlasy[nefunkčný odkaz]
19. september 1999 6. HK 32 Liptovský Mikuláš 4:1 (0:1, 1:0, 3:0) HC VSŽ Košice Súhrn zápasu[nefunkčný odkaz], ohlasy[nefunkčný odkaz]
24. september 1999 7. HC VSŽ Košice 3:1 (0:0, 1:0, 2:1) HK VTJ Spišská Nová Ves Súhrn zápasu[nefunkčný odkaz], ohlasy Archivované 2016-03-05 na Wayback Machine
26. september 1999 8. HC VSŽ Košice 0:1 (0:1, 0:0, 0:0) ŠKP PS Poprad Súhrn zápasu[nefunkčný odkaz], ohlasy[nefunkčný odkaz]
28. september 1999 9. HK 36 Skalica 3:2 (2:0, 1:1, 0:1) HC VSŽ Košice Súhrn zápasu Archivované 2016-03-05 na Wayback Machine, ohlasy[nefunkčný odkaz]
1. október 1999 10. HC VSŽ Košice 3:4 (2:2, 1:2, 0:0) Dukla Trenčín Súhrn zápasu Archivované 2016-03-05 na Wayback Machine, ohlasy[nefunkčný odkaz]
3. október 1999 11. HC Slovan Harvard Bratislava 4:4 (3:0,1:2, 0:2) HC VSŽ Košice Súhrn zápasu[nefunkčný odkaz], ohlasy Archivované 2016-03-05 na Wayback Machine
8. október 1999 12. HKm Zvolen 7:3 (3:3, 3:0, 1:0) HC VSŽ Košice Súhrn zápasu[nefunkčný odkaz], ohlasy[nefunkčný odkaz]
10. október 1999 13. HC VSŽ Košice 2:4 (0:1, 2:1, 0:2) HK 32 Liptovský Mikuláš Súhrn zápasu Archivované 2016-03-05 na Wayback Machine, ohlasy[nefunkčný odkaz]
12. október 1999 14. HK VTJ Spišská Nová Ves 5:0 (1:0, 2:0, 2:0) HC VSŽ Košice Súhrn zápasu Archivované 2016-03-05 na Wayback Machine, ohlasy Archivované 2016-03-05 na Wayback Machine
15. október 1999 15. ŠKP PS Poprad 4:3 (1:0, 1:2, 2:1) HC VSŽ Košice Súhrn zápasu[nefunkčný odkaz], ohlasy
17. október 1999 16. HC VSŽ Košice 2:2 (0:1, 2:1, 0:0) HK 36 Skalica Súhrn zápasu, ohlasy Archivované 2016-03-05 na Wayback Machine
19. október 1999 17. Dukla Trenčín 8:2 (2:0, 4:0, 2:2) HC VSŽ Košice Súhrn zápasu, ohlasy
26. október 1999 18. HC VSŽ Košice 2:8 (1:1, 0:5, 1:2) HC Slovan Harvard Bratislava Súhrn zápasu, ohlasy[nefunkčný odkaz]
29. október 1999 19. HC VSŽ Košice 3:8 (0:1, 3:5, 0:2) HKm Zvolen Súhrn zápasu, ohlasy
31. október 1999 20. HK 32 Liptovský Mikuláš 6:1 (3:0, 3:1, 0:0) HC VSŽ Košice Súhrn zápasu, ohlasy Archivované 2016-03-05 na Wayback Machine
4. november 1999 21. HC VSŽ Košice 1:1 (1:1, 0:0, 0:0) HK VTJ Spišská Nová Ves Súhrn zápasu, ohlasy
19. november 1999 22. HC VSŽ Košice 4:3 (1:0, 2:2, 1:1) ŠKP PS Poprad Súhrn zápasu Archivované 2016-03-05 na Wayback Machine, ohlasy
21. november 1999 23. HK 36 Skalica 4:2 (3:1, 0:0, 1:1) HC VSŽ Košice Súhrn zápasu, ohlasy[nefunkčný odkaz]
23. november 1999 24. HC VSŽ Košice 3:3 (1:0, 0:0, 2:3) Dukla Trenčín Súhrn zápasu, ohlasy[nefunkčný odkaz]
3. december 1999 25. HC VSŽ Košice 3:2 (1:0, 1:0, 1:2) HC Slovan Harvard Bratislava Súhrn zápasu[nefunkčný odkaz], ohlasy[nefunkčný odkaz]
5. december 1999 26. HKm Zvolen 8:4 (4:1, 3:0, 1:3) HC VSŽ Košice Súhrn zápasu[nefunkčný odkaz], ohlasy[nefunkčný odkaz]
7. december 1999 27. HC VSŽ Košice 4:4 (1:1, 0:2, 3:1) HK 32 Liptovský Mikuláš Súhrn zápasu Archivované 2016-03-05 na Wayback Machine, ohlasy Archivované 2016-03-05 na Wayback Machine
4. január 2000 28. HK VTJ Spišská Nová Ves 1:5, (?:?, ?:?, ?:?) HC VSŽ Košice Súhrn zápasu, ohlasy
7. január 2000 29. ŠKP PS Poprad 4:2 (1:0, 2:1, 1:1) HC VSŽ Košice Súhrn zápasu a ohlasy Archivované 2016-03-05 na Wayback Machine
9. január 2000 30. HC VSŽ Košice 0:4 (0:0, 0:4, 0:0) HK 36 Skalica Súhrn zápasu, ohlasy
14. január 2000 31. Dukla Trenčín 6:1 (1:0, 1:1, 4:0) HC VSŽ Košice Súhrn zápasu Archivované 2016-03-05 na Wayback Machine, ohlasy
16. január 2000 32. HC Slovan Harvard Bratislava 11:3 (1:2, 7:1, 3:0) HC VSŽ Košice Súhrn zápasu[nefunkčný odkaz], ohlasy[nefunkčný odkaz]
18. január 2000 33. HC VSŽ Košice 0:4 (0:2, 0:1, 0:1) HKm Zvolen Súhrn zápasu[nefunkčný odkaz], ohlasy Archivované 2016-03-05 na Wayback Machine
21. január 2000 34. HK 32 Liptovský Mikuláš 2:6 (1:4, 1:0, 0:2) HC VSŽ Košice Súhrn zápasu[nefunkčný odkaz], ohlasy
23. január 2000 35. HC VSŽ Košice 4:0 (0:0, 3:0, 1:0) HK VTJ Spišská Nová Ves Súhrn zápasu Archivované 2016-03-05 na Wayback Machine, ohlasy[nefunkčný odkaz]
25. január 2000 36. HC VSŽ Košice 1:3 (1:1, 0:2, 0:0) ŠKP PS Poprad Súhrn zápasu[nefunkčný odkaz], ohlasy Archivované 2016-03-05 na Wayback Machine
28. január 2000 37. HK 36 Skalica 7:3 (?:?, ?:?, ?:?) HC VSŽ Košice Súhrn zápasu, ohlasy
30. január 2000 38. HC VSŽ Košice 2:2 (1:0, 1:1, 0:1) Dukla Trenčín Súhrn zápasu Archivované 2016-03-05 na Wayback Machine, ohlasy[nefunkčný odkaz]
1. február 2000 39. HC VSŽ Košice 2:5 (1:2, 1:2, 0:1) HC Slovan Harvard Bratislava Súhrn zápasu Archivované 2016-03-05 na Wayback Machine, ohlasy
4. február 2000 40. HKm Zvolen 4:3 (1:2, 2:0, 1:1) HC VSŽ Košice Súhrn zápasu Archivované 2016-03-05 na Wayback Machine, ohlasy Archivované 2016-03-05 na Wayback Machine
15. február 2000 41. HC VSŽ Košice 5:5 (0:1, 3:3, 2:1) HK 32 Liptovský Mikuláš Súhrn zápasu Archivované 2016-03-05 na Wayback Machine, ohlasy[nefunkčný odkaz]
18. február 2000 42. HK VTJ Spišská Nová Ves 7:3 (3:1, 2:2, 2:0) HC VSŽ Košice Súhrn zápasu[nefunkčný odkaz], ohlasy
20. február 2000 43. ŠKP PS Poprad 7:0 (2:0, 2:0, 3:0) HC VSŽ Košice Súhrn zápasu Archivované 2016-03-05 na Wayback Machine, ohlasy Archivované 2016-03-05 na Wayback Machine
22. február 2000 44. HC VSŽ Košice 6:2 (3:1, 3:1, 0:0) HK 36 Skalica Súhrn zápasu[nefunkčný odkaz], ohlasy[nefunkčný odkaz]
25. február 2000 45. Dukla Trenčín 2:4 (0:1, 0:1, 2:2) HC VSŽ Košice Súhrn zápasu[nefunkčný odkaz], ohlasy
27. február 2000 46. HC Slovan Harvard Bratislava 5:0 (2:0, 1:0, 2:0) HC VSŽ Košice Súhrn zápasu[nefunkčný odkaz], ohlasy
29. február 2000 47. HC VSŽ Košice 2:1 (0:0, 1:0, 1:1) HKm Zvolen Súhrn zápasu[nefunkčný odkaz], ohlasy Archivované 2016-03-05 na Wayback Machine
3. marec 2000 48. HK 32 Liptovský Mikuláš 6:1 (1:1, 3:0, 2:0) HC VSŽ Košice Súhrn zápasu, ohlasy[nefunkčný odkaz]
5. marec 2000 49. HC VSŽ Košice 8:1 (1:0, 4:1, 3:0) HK VTJ Spišská Nová Ves Súhrn zápasu[nefunkčný odkaz], ohlasy Archivované 2016-03-05 na Wayback Machine
7. marec 2000 50. HC VSŽ Košice 1:1 (0:0, 0:1, 1:0) ŠKP PS Poprad Súhrn zápasu[nefunkčný odkaz], ohlasy Archivované 2016-03-05 na Wayback Machine
10. marec 2000 51. HK 36 Skalica 1:7 (1:1, 0:5, 0:1) HC VSŽ Košice Súhrn zápasu Archivované 2016-03-05 na Wayback Machine, ohlasy[nefunkčný odkaz]
12. marec 2000 52. HC VSŽ Košice 2:2 (1:0, 0:1, 1:1) Dukla Trenčín Súhrn zápasu[nefunkčný odkaz], ohlasy[nefunkčný odkaz]
14. marec 2000 53. HC VSŽ Košice 0:0 (0:0, 0:0, 0:0) HC Slovan Harvard Bratislava Súhrn zápasu[nefunkčný odkaz], ohlasy
17. marec 2000 54. HKm Zvolen 10:1 (2:0, 3:0, 5:1) HC VSŽ Košice Súhrn zápasu Archivované 2016-03-05 na Wayback Machine, ohlasy
19. marec 2000 55. HC VSŽ Košice 5:5 (1:1, 2:1, 2:3) HK 32 Liptovský Mikuláš Súhrn zápasu[nefunkčný odkaz], ohlasy
21. marec 2000 56. HK VTJ Spišská Nová Ves 0:4 (0:1, 0:2, 0:1) HC VSŽ Košice Súhrn zápasu Archivované 2016-03-05 na Wayback Machine, ohlasy[nefunkčný odkaz]

Konečná tabuľka základnej časti[upraviť | upraviť zdroj]

     Postup do play-off      Zostup do 1. ligy      HC VSŽ Košice
Por. Klub Zápasy Body Výhry Remízy Prehry Skóre +/-
1 HC Slovan Harvard Bratislava 56 75 34 7 15 233:133 +100
2 HKm Zvolen 56 71 31 9 16 219:161 +58
3 ŠKP PS Poprad 56 66 29 8 19 182:162 +20
4 Dukla Trenčín 56 63 27 9 20 207:151 +56
5 HK 36 Skalica 56 57 23 11 22 159:175 -16
6 HK 32 Liptovský Mikuláš 56 56 20 16 20 157:184 -27
7 HC VSŽ Košice 56 35 12 11 33 142:235 -93
8 HK VTJ Spišská Nová Ves 56 25 9 7 40 114:212 -98

Play-off[upraviť | upraviť zdroj]

Košice do play-off nepostúpili.

Pavúk[upraviť | upraviť zdroj]
  Semifinále Finále


  HC Slovan Harvard Bratislava 3  
  Dukla Trenčín 0  
 
      HC Slovan Harvard BA 3
    HKm Zvolen 2
O 3. miesto
  HKm Zvolen 3   Dukla Trenčín 2
  ŠKP PS Poprad 2     ŠKP PS Poprad 0

Štatistiky hráčov[upraviť | upraviť zdroj]

Zdroj: eurohockey.com[99]

Hráči v poli[upraviť | upraviť zdroj]

Základná časť
Hráč Z G A B +/- TM
Jíři Vítek 49 21 17 38 -18 46
Miroslav Ihnačák 49 15 22 37 -6 34
René Pucher 46 14 20 34 -11 20
Miroslav Pažák 53 14 14 28 -30 18
Martin Mižík 39 11 10 21 -11 8
Gabriel Špilár 44 10 7 17 -29 8
Gabriel Köver 33 9 8 17 1 10
Marek Topoli 54 3 13 16 -36 92
Ľubomír Rybovič 34 5 10 15 -7 44
Marek Tatár 32 0 12 12 -33 67
Igor Majeský 25 4 7 11 -1 28
Peter Gapa 44 2 9 11 -19 28
Jaroslav Kmiť 33 6 4 10 -19 28
Ivan Oško 53 5 5 10 -39 36
Martin Lenďák 45 1 7 8 -25 14
Ján Šimko 25 6 1 7 -21 22
Pavol Segľa 36 3 4 7 -25 34
Stanislav Kožár 43 3 4 7 -20 14
Boris Žabka 43 3 4 7 -38 64
Matej Bukna 18 2 5 7 -20 12
Mojmír Božík 20 0 5 5 -10 10
Severín Gönczi 37 3 1 4 -16 10
Marek Svatoš 19 2 2 4 -7 0
Štefan Fabián 40 1 3 4 -22 12
Milan Žitný 25 0 4 4 -19 10
Peter Kuzár 19 2 0 2 -17 2
Peter Rečičár 4 1 1 2 3 2
Aleš Holík 9 1 1 2 -9 10
Alexander Valentín 21 0 2 2 -8 6
Igor Szabadoš 8 0 0 0 -8 2
Matúš Petričko 6 0 0 0 -5 2
Tomáš Slovák 2 0 0 0 0 0
Radoslav Sakaláš 1 0 0 0 0 0

Brankári[upraviť | upraviť zdroj]
Základná časť a play-off
Hráč Z Víťazstvá Prehry SOP SOG GA SV SV% GAA G A SO TM TOI
Martin Klempa 30 - 810 81 729 90.00 3.17 2 2 1535
Marcel Kuriš 9 - 303 38 265 87.46 5.32 0 6 429
Jaromír Dragan 35 - 918 118 800 87.15 4.49 1 32 1576
Ivan Fedor 2 - 42 7 35 83.33 7.00 0 0 60

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]

  1. Problemy kosickeho hokeja pokracuju, www.hokej.sk, 28.05.1999
  2. Kosicky hokej a hadzana zatial zachranene[nefunkčný odkaz], www.hokej.sk, 17.07.1999
  3. Cielom je udrzat si extraligovu prislusnost[nefunkčný odkaz], www.hokej.sk, 29.05.1999
  4. V Kosiciach na prvom treningu 23 hracov, www.hokej.sk, 17.05.1999
  5. Viacerym Kosicanom koncia zmluvy Archivované 2016-03-05 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 12.05.1999
  6. V Kosiciach po starom - peniaze nie su, hraci odchadzaju, www.hokej.sk, 05.05.1999
  7. Vypredaj majstrovskych Kosic pokracuje, www.hokej.sk, 16.05.1999
  8. O Jergusa Bacu prejavil zaujem nemecky Revier, www.hokej.sk, 26.04.1999
  9. Obranca HC VSZ Kosice Jergus Baca sa dohodol s nemeckym timom Revier-Lowen Oberhausen Archivované 2016-03-07 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 11.05.1999
  10. Obranca Jasecko do Ceskych Budejovic Archivované 2016-03-05 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 01.05.1999
  11. Gyori do Skalice Archivované 2016-03-07 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 27.05.1999
  12. Gyori zmluvu este nepodpisal, Hreus zrejme zostane v Skalici Archivované 2016-03-05 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 28.05.1999
  13. Kledrowetz do Trencina Archivované 2016-03-05 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 22.05.1999
  14. Arpad Gyori do Dukly Trencin Archivované 2016-03-05 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 01.06.1999
  15. Rybovic a Kledrowetz v Trencine skoncili, www.hokej.sk, 11.06.1999
  16. Kledrowetz priznava, ze sa nezachoval ferovo Archivované 2016-03-05 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 16.06.1999
  17. Rybovic do Francuzska, www.hokej.sk, 01.07.1999
  18. Babka a Norimberg cakaju na vyjadrenie Kosic, www.hokej.sk, 25.07.199
  19. Babka na lane Norimbergu Archivované 2016-03-07 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 25.07.1999
  20. Kosicania su ochotni Babku uvolnit Archivované 2016-03-05 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 25.07.1999
  21. Prestup Babku do Norimbergu padol do 24 hodin Archivované 2016-03-05 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 31.07.1999
  22. Babka v Slovane[nefunkčný odkaz], www.hokej.sk, 07.08.1999
  23. Babka sa upisal Slovanu na tri roky[nefunkčný odkaz], www.hokej.sk, 15.08.1999
  24. Peter Pucher prestupuje do Znojma Archivované 2016-03-05 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 01.06.1999
  25. O Simonovica sa zaujima Poprad, www.hokej.sk, 24.05.1999
  26. Poprad viac ako dva miliony za Simonovica nezaplati[nefunkčný odkaz], www.hokej.sk, 26.05.1999
  27. O prestupe Mira Simonovica do Popradu[nefunkčný odkaz], www.hokej.sk, 09.06.1999
  28. Kosicania sa s Popradcanmi dohodli Archivované 2016-03-05 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 09.06.1999
  29. Poprad sa dohodol s Kosicami[nefunkčný odkaz], www.hokej.sk, 17.07.1999
  30. Priprava Popradu pred novou sezonou[nefunkčný odkaz], www.hokej.sk, 31.07.1999
  31. Simonovic je uz nervozny, www.hokej.sk, 25.07.1999
  32. Kosice a Poprad sa dohodli na Kledrowtzovi Archivované 2016-03-05 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 31.07.1999
  33. Peniaze za Kledrowtza a Simonovica v Kosiciach do 20. augusta Archivované 2016-03-05 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 15.08.1999
  34. O Simonovicovi a Kledrowetzovi sa v piatok nerozhodlo, www.hokej.sk, 21.08.1999
  35. O Simonovicovi a Kledrowtzovi sa v stredu nerozhodlo[nefunkčný odkaz], www.hokej.sk, 28.08.1999
  36. Prestup Simonovica a Kledrowetza ma zaplatit IA and IA, www.hokej.sk, 01.09.1999
  37. Kledrowetz a Simonovic do Popradu asi nepojdu[nefunkčný odkaz], www.hokej.sk, 02.09.1999
  38. Bude Miroslav Simonovic rok pauzovat?[nefunkčný odkaz], www.hokej.sk, 03.09.1999
  39. Simonovicov osud pravdepodobne vyrieseny - mal byt zostat v Kosiciach Archivované 2016-03-05 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 09.09.1999
  40. Kosice chcu spat Simonovica, Kledrowtza, Ihnacaka a Sechneho, www.hokej.sk, 09.09.1999
  41. Zvolen za Sechneho este nezaplatil Archivované 2016-03-05 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 07.08.1999
  42. Kosice uvolnili Sechneho a Kledrowtza, www.hokej.sk, 10.09.1999
  43. Simonovic napokon do Popradu Archivované 2016-03-05 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 14.09.1999
  44. Simonovic napokon do Popradu? Archivované 2016-03-05 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 17.09.1999
  45. Kosice suhlasili s uvolnenim Simonovica Archivované 2016-03-05 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 17.09.1999
  46. Supisky extraligovych muzstiev, www.hokej.sk, 07.09.1999
  47. V Kosiciach trenuje vyse 30 hokejistov[nefunkčný odkaz], www.hokej.sk, 18.06.1999
  48. Kosicania aj s dvoma Cechmi[nefunkčný odkaz], www.hokej.sk, 31.07.1999
  49. Program pripravnych stretnuti extraligovych klubov Archivované 2016-03-05 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 31.07.1999
  50. Z tlacovej konferencie HC VSZ Kosice, www.hokej.sk, 06.09.1999
  51. Kosicania uz sest rokov nedostali financie na opravu ZS[nefunkčný odkaz], www.hokej.sk, 02.09.1999
  52. Marek Tatar z Martina do Kosic, www.hokej.sk, 14.09.1999
  53. Rybovic, R. Pucher a Mizik opat v kosickom drese, www.hokej.sk, 17.09.1999
  54. R. Pucher, Ihnacak a Mizik opat v Kosiciach Archivované 2016-03-05 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 22.09.1999
  55. Kosice v dalsich zapasoch uz asi s posilami[nefunkčný odkaz], www.hokej.sk, 20.09.1999
  56. HC VSZ Kosice sa posilnuje, www.hokej.sk, 27.09.1999
  57. Slanina zatial zostava trenerom Kosic, muzstvo vsak musi zacat bodovat, www.hokej.sk, 13.10.1999
  58. Slanina v nemilosti divakov[nefunkčný odkaz], www.hokej.sk, 01.11.1999
  59. Odvolali trenerov HC VSZ Kosice P. Slaninu a J. Lukaca[nefunkčný odkaz], www.hokej.sk, 02.11.1999
  60. Trenerska vymena ma pomoct Kosiciam k zachrane, www.hokej.sk, 02.11.1999
  61. K Selvekovi este Stas a Bozik Archivované 2016-03-05 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 03.11.1999
  62. Slanina zela Selvekovi vela stastia, www.hokej.sk, 03.11.1999
  63. Hokejovy majster sa obzera po posilach[nefunkčný odkaz], www.hokej.sk, 21.10.1999
  64. Klempa vo stvrtok v Poprade, v piatok v Kosiciach[nefunkčný odkaz], www.hokej.sk, 28.10.1999
  65. Klempa vo stvrtok v Poprade, v piatok v Kosiciach !!!, www.hokej.sk, 29.10.1999
  66. Gavalier na polceste do Kosic[nefunkčný odkaz], www.hokej.sk, 23.10.1999
  67. Selvek vyhodil Romana Gavaliera[nefunkčný odkaz], www.hokej.sk, 25.11.1999
  68. Prioritou sucasnych Kosic nie pohar, ale zachrana v extralige Archivované 2016-03-05 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 24.11.1999
  69. HC VSZ Kosice - Unia Oswiecim 6:2 (3:0, 1:2, 2:0)[nefunkčný odkaz], www.hokej.sk, 26.11.1999
  70. HKM Zvolen - HC VSZ Kosice 6:2[nefunkčný odkaz], www.hokej.sk, 28.11.1999
  71. Keramika Plzen - HC VSZ Kosice 2:3[nefunkčný odkaz], www.hokej.sk, 28.11.1999
  72. Zvolencania postupili do berlinskeho finale[nefunkčný odkaz], www.hokej.sk, 29.11.1999
  73. V Kosiciach zosihleny kader[nefunkčný odkaz], www.hokej.sk, 04.12.1999
  74. Mateja Buknu vyhodili z Kosic, www.hokej.sk, 09.12.1999
  75. Kosice: Od Buknu cakali viac, hraci pridu o tretinu platu Archivované 2016-03-05 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 10.12.1999
  76. V Kosiciach hladaju nahradu za Buknu[nefunkčný odkaz], www.hokej.sk, 17.12.1999
  77. Hokejoveho majstra posilni I.Majesky a kto este?, www.hokej.sk, 12.01.2000
  78. Sankcie pre hokejistov VSZ Kosice, www.hokej.sk, 17.01.2000
  79. Tatar a Simko pred spravnu radu HC VSZ Kosice, www.hokej.sk, 30.01.2000
  80. Kosickych hokejistov opustaju dvaja hraci[nefunkčný odkaz], www.hokej.sk, 01.02.2000
  81. Kosice sa definitivne zachranili v extralige[nefunkčný odkaz], www.hokej.sk, 14.03.2000
  82. V Kosiciach budu premie aj za zachranu, www.hokej.sk, 15.03.2000
  83. V Kosiciach uz oslovili mesto[nefunkčný odkaz], www.hokej.sk, 06.03.2000
  84. V kosickom hokeji chystaju zmeny - od buducej sezony bez VSZ v nazve klubu Archivované 2016-03-05 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 13.04.2000
  85. Pripravne stretnutia extraligistov Archivované 2016-03-05 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 07.08.1999
  86. Pripravne stretnutia extraligistov, www.hokej.sk, 15.08.1999
  87. Pripravny - Havirov - Kosice 8:1 Archivované 2016-03-05 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 21.08.1999
  88. Pripravne zapasy Archivované 2016-08-20 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 21.08.1999
  89. Pripravne strenutia[nefunkčný odkaz], www.hokej.sk, 28.08.1999
  90. Pripravny hokej, www.hokej.sk, 28.08.1999
  91. Pripravne stretnutia Archivované 2016-03-05 na Wayback Machine, www.hokej.sk, 31.08.1999
  92. Priatelske zapasy, www.hokej.sk, 11.11.1999
  93. Vysledky priatelskych hokejovych zapasov[nefunkčný odkaz], www.hokej.sk, 16.11.1999
  94. Pripravny zapas - Trebisov - HC VSZ Kosice 4:4, www.hokej.sk, 21.12.1999
  95. Priprava - streda[nefunkčný odkaz], www.hokej.sk, 29.12.1999
  96. Program stretnuti sezony 1999/2000, www.hokej.sk, 07.09.1999
  97. Hecl, Mosnar a Tatar si nezahraju[nefunkčný odkaz], www.hokej.sk, 17.09.1999
  98. Hecl si vysluzil stop na sest zapasov[nefunkčný odkaz], www.hokej.sk, 20.09.1999
  99. HC VSŽ Kosice - Player statistics 1999/00, www.eurohockey.com

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]