Halloween II

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Halloween II
Originálny názov Halloween II
Žáner horor
Dĺžka 92 minút
Štát USA
Pôvodný jazyk anglický
Rok 1981
Filmový štáb
Réžia Rick Rosenthal
Postupnosť
Predchádzajúci Halloween
Nasledujúci Halloween III
Ďalšie odkazy
ČSFD

Halloween II je voľným pokračovaním rovnomenného filmového hororu Johna Carpentera. Film bol natočený o tri roky neskôr, v roku 1981. Carpenter sa síce na jeho tvorbe podieľal, úlohu režiséra prevzal Rick Rosenthal.

Dej[upraviť | upraviť zdroj]

Väčšina filmu sa odohráva v prostredí Haddonfieldskej nemocnice, kam bola po udalostiach z prvého dielu presunutá Laurie Strode (Jamie Lee Curtisová). Jej prenasledovateľ a brat – vrah Michael Myers prenikne do budovy a za pomoci kuchynských nožov, injekčných ihiel a skalpelov likviduje každého, kto mu príde do cesty: nemocničný personál, vrátane troch sestričiek, večne opitého doktora, nočného strážnika a šoféra sanitky.

Záver je opätovne venovaný dvojici Michael a Laurie, ktorá sa pred vrahom dáva na nervy drásajúci útek. Na scénu v poslednej chvíli prichádza doktor Loomis, odhodlaný raz a navždy skoncovať s maniakom.

Pokračovania[upraviť | upraviť zdroj]

V priebehu nasledujúcich rokov boli natočené ďalšie štyri pokračovania, ktoré sa úplne odklonili od pôvodnej zápletky, a zakladajúc si najmä na krvavých vraždách, ich možno prirovnať skôr k hororovej sérii Piatok trinásteho (Friday the 13th). Nádych prvého a druhého dielu dostalo až siedme pokračovanie Halloween: H20 z roku 1998.