Hillcrest Park

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Hillcrest Park sa nachádza v kanadskom meste Vancouver, v mestskej časti Riley Park-Little Mountain. Leží na sever od parku Queen Elizabeth Park a na západ od Riley Parku.

V blízkosti Hillcrest Parku sa nachádza bejzbalový štadión Nat Bailey Stadium, ktorý je domovským štadiónom bejzbalového klubu Vancouver Canadians, Millennium Sports Centre a Vancouver Racquets Club. V juhozápadnej časti parku sídli Vancouver Curling Club.

Pre účely zimných olympijských hier, ktoré sa vo Vancouveri budú konať v roku 2010, sa rozbehla výstavba nového curlingového komplexu, nazvaného Vancouver Olympic Centre, ležiaceho tesne vedľa Millennium Sports Centre. Bude v ňom nové spoločenské stredisko, knižnica, ľadové ihrisko, curlingová aréna a krytá plaváreň Percy Norman Aquatic Centre.[1] Výstavba sa začala v marci 2007, pričom väčšina prác bola dokončená vo februári 2009. Budova plavárne bude dokončená až na jeseň toho istého roku. Posledné stavebné úpravy zamerané na dokončenie spoločenského strediska sa rozbehnú až po ukončení zimných olympijských hier.

Referencie[upraviť | upraviť zdroj]

  1. Percy Norman Pool [online]. Percy Norman Swim Club, [cit. 2009-06-05]. Dostupné online. Archivované 2008-09-21 z originálu.

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]

Súradnice: 49° 14′ 42″ s. š., 123° 6′ 29″ z. d.