Hobit: Smaugova pustatina

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Hobit: Smaugova pustatina
Žáner dobrodružný, fantasy
Dĺžka 161 minút
Štát USA, Nový Zéland
Rok 2013
Filmový štáb
Réžia Peter Jackson
Scenár Fran Walsh, Philippa Boyens, Peter Jackson, Guillermo del Toro
Hudba Howard Shore
Herecké obsadenie
Ďalšie odkazy
IMDb
ČSFD

Hobit: Smaugova pustatina (angl. The Hobbit: The Desolation of Smaug) je fantasy film z roku 2013, natočený na motívy knihy Hobbit od J. R. R. Tolkiena.

Hobit: Smaugova púšť" je druhým dielom trilógie natočenej podľa knihy J.R.R. Tolkiena. Film pokračuje v príbehu hobita Bilba Pytlíka, ktorý sa vydal na dobrodružnú cestu s družinou trpaslíkov a čarodejníka Gandalfa. Ich cieľom je dosiahnuť osamelú horu, ktorá je domovom draka Smauga.

Počas ich putovania sa stretávajú s rôznymi nebezpečenstvami, vrátane stretnutia s bytosťami, ktoré obývajú púšť. Keď sa nakoniec dostanú k samotnej hore, ich úloha je nájsť spôsob, ako preniknúť do Smaugovej kobky a získať späť kráľovstvo trpaslíkov, ktoré drak zaháňa.

Film je plný dobrodružstva, napätia a fantastických bytostí, ktoré sú charakteristické pre Tolkienov svet Stredozeme. Bilbo sa stále viac adaptuje na svoju úlohu a prejavuje vlastnosti hrdinu, zatiaľ čo spoločnosť čelí stále väčším výzvam a nebezpečenstvám v ich snahe poraziť draka a obnoviť svoje kráľovstvo.

Obsadenie[upraviť | upraviť zdroj]

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]