Ilaria Graziano

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie

Ilaria Graziano (tiež známa ako "ILA"; * Neapol, Taliansko) je talianska speváčka a vokalistka. Známou sa stala vďaka vydaniu anime Ghost in the Shell: Stand Alone Complex a jeho soundtracku, kde hudbu zložila skladateľka Yoko Kanno.

Grazianová začala hrať na husliach a spievať vo veľmi mladom veku. V roku 1997 sa pridala k talianskej ženskej popovej hudobnej skupine Salsaruba. Odvtedy sa zúčastnila viacerých hudobných projektov rôznych autorov, vrátane albumu FLUX s DJ-om Miele v roku 2002.

Po štúdiách vo výtvarnej škole využila príležitosť pôsobiť v Londýne.

Grazianová naspievala vokály k piesňam Where Does This Ocean Go (Kam ide tento oceán), Velveteen (Zamatová mlaď) and Monochrome (モノクローム) (Jednofarebná). O niekoľko mesiacov neskôr naspievala s Kannovou pieseň Valse de la Lune (Mesačný valčík) pre anime Wolf's Rain (stopa č. 14). Taktiež vystupuje v piesňach I Can't Be Cool (Nemôžem byť cool), I Do (Áno) alba Ghost in the Shell: Stand Alone Complex O.S.T. 2.

V roku 2003 sa pripojila ku kapele živej hudby s názvom Rainbow 4et (Francesco Forni na gitare, Sergio Quagliarella na bicích a Fulvio di Nocera na base).

Ostatné diela zahŕňajú piesne na albu Stand Alone Complex O.S.T. 3 (piesne Christmas in the Silent Forest (Vianoce v tichom lese), Dew (Rosa)). Grazianová taktiež spieva na piesni na soundtracku Cowboy Bebop z roku 2005 s názvom (Tank! THE! BEST!).

V súčasnosti pracuje na sólovom projekte v Londýne, kde žije.

Vo februári 2007, bolo vydané krátke video Archivované 2007-09-30 na Wayback Machine s rozhovorom s Grazianovou a Francescom Forni o ich ostatnom vystúpení v Neapoli.

Diskografia[upraviť | upraviť zdroj]

Ďalšie odkazy[upraviť | upraviť zdroj]