Instagram

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Instagram
Základné informácie
VývojárFacebook
Operačný systémiOS
Android
Windows Phone
Typ softvéruFotografovanie a video
LicenciaFreeware
Ďalšie odkazy
Webová stránkainstagram.com

Pozri aj Informačný portál

Instagram je aplikácia pre platformu iOS (Apple), a Android, ktorá svojim používateľom umožňuje zdieľanie fotografií. Na to je určený rad filtrov, ktorý možno na vybranú fotografiu aplikovať. Takisto formát fotografie je odlišný a ako odkaz na fotoaparáty značky Kodak a Polaroid sú výsledné obrázky v štvorcovom formáte, kým kamery vybavené systémom i OS používajú pomer strán 3:2. Aplikácia sa nesnaží konkurovať iným sociálnym službám, ale naopak umožňuje jednoduchšie zdieľanie fotografií na ďalších sociálnych sieťach ako je Facebook, Twitter, Flickr, prípadne na publikačných službách Posterous a Tumblr. Aplikácia je určená pre deti od 12 rokov.

Aplikácia je primárne určená pre mobilný telefón iPhone a väčšinu mobilných zariadení s OS Android, zároveň je však kompatibilná s iPod Touch a iPad.

Projekt založili Kevin Systrom a Mike Krieger potom, ako získali finančné prostriedky. Pôvodný projekt Burbn obsahoval viacero funkcií, po príchode Mikea Kriegera sa vývoj zameral viacmenej iba na mobilné fotografie, z čoho vznikol Instagram. V súčasnosti je to veľmi obľúbená sociálna sieť. Instagram okrem funkcií má aj živé vysielanie,boomerang a pod.

Iné projekty[upraviť | upraviť zdroj]

  • Spolupracuj na Commons Commons ponúka multimediálne súbory na tému Instagram

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]

Zdroj[upraviť | upraviť zdroj]

Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku Instagram na českej Wikipédii.