Diskusia s redaktorom:Bebe

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Ahoj, Bebe. Vítame Ťa v slovenskej Wikipédii! / Welcome to the Slovak Wikipedia!
Slovenská Wikipédia je slovenská jazyková verzia Wikipédie, ktorá vznikla v októbri 2003 a k dnešnému dňu má 248 584 článkov.

Začal(a) si dobre a si na najlepšej ceste začať prispievať a pridávať množstvo dobrých článkov. Ďakujeme za Tvoj prínos k tvorbe encyklopédie a tešíme sa na spoluprácu. Veríme, že sa nám bude dobre spolu pracovať a že sa tu budeš medzi ostatnými cítiť príjemne.

Odporúčame Ti, aby si si prečítal/a nasledujúce stránky, ktoré Ti uľahčia prácu pri Tvojom upravovaní:

Príručka Pieskovisko
(miesto pre experimenty)

Obsah Pomocníka Kaviareň
(diskusia redaktorov)
Často kladené otázky Päť pilierov Wikipédie
Wikitext Čo Wikipédia nie je

Na diskusných stránkach sa vždy podpisuj: stačí napísať 4 vlnovky ~~~~ alebo ich vložiť kliknutím na ikonu lište nad oknom na úpravu.

Naopak články sa nikdy nepodpisujú.

Tak ešte raz vitaj a ďakujeme za Tvoje príspevky. Dúfame, že sa tu uvidíme často.
Za uvítací výbor: Palica


If you have questions, comments, or something is not clear to you, or if you would like to know something about the Slovak Wikipedia, look at the Slovak Wikiembassy, where someone might even help you in your language :).


Prihodil som Ta ako redaktora k projektu Wikipédia:WikiProjekt Astronómia :) Dufam, ze nevadi! Liso 09:18, 15 Feb 2005 (UTC)

Nevadí Bebe 12:58, 15 Feb 2005 (UTC)

odkaz z hlavnej stranky[upraviť zdroj]

Dobre, že si povedal, že prekladáš čiernu dieru, na to som sa najbližšie chystal. Takže môžem preložiť článok vesmír, taký tu ešte nie je a podľa mňa by to mal byť základ. Mimochodom, nedalo by sa niečo urobiť, aby hlavná stránka odkazovala na kategóriu Astronómia a nie priamo na článok? Bolo by to tak logickejšie, myslím. MisoH

zjednotenie pojmov v astronómii[upraviť zdroj]

Ahoj, v rôznych článkoch v kategórii astronómia sa stretávam s rôznymi pomenovaniami tých istých vecí. Nebolo by na škodu, keby sme sa dohodli na jednotnej terminológii, ktorú by sme používali. Tak napríklad: (prvý je ekvivalent v angličtine)

"zodiac" je niekde uvádzaný ako "zvieratník" a niekde ako "zverokruh" - ja som za zverokruh "aphelion" je napr. v článku kométa "apohélium", ja som skôr počul výraz "afélium" obdobne "perihelion" by mohlo byť "perihélium" (možno aj "príslnie")

keď som začal prekladať, tak to bol Bronto, kto mi opravil zverokruh na zvieratník. neprel som sa o to a začal to používať. ak sa dohodneme na inom, nemám s tým problém. to apohélium je asi fakt blbosť, neviem kde som na to došiel (asi z apogeum), prehodím to na afélium a budem používať, díky za upozornenie. perihélium by som však nepremenovával. skontroloval som to v encyklopédii astronómie, je to tam tak.

Momentálne mi nič viac nenapadá, no keď si spomeniem na ďalšie, pridám ich sem.

ok, hádž sem také veci, budem aj ja. ak sa ich nazbiera ešte zopár, založím tomu nejakú FAQ stránku a presunim to tam.

A ešte jedna vec: neviem, do akej kategórie mám zaraďovať články typu "kvarkovo-gluónová plazma" (ten som minule preložil). Je to síce fyzika, ale úzko sa viaže aj k astronómii. Mám taký článok dať do oboch kategórií? Alebo by sme mohli vytvoriť podkategóriu "astrofyzika", kde by boli články tohto typu?

kategóriu astrofyzika učite musíme mať a pod ňom dúfam už čoskoro aj ďalšie. nepodpisujem sa za každou odpoveďou, lebo som tu tak trochu doma, Bebe. :)

MisoH

čierna diera[upraviť zdroj]

Ahoj. K tomu prekladu mam iba malicku poznamku. "inertial mass" je po slovensky "zotrvačná hmotnosť" ak sa nemýlim. Zdravim --Peták 00:53, 21 mar 2005 (UTC)

Jej a prepac ze som ti tuto poznamku vcera bachol rovno na redaktorsku stranku. Bolo po polnoci, asi som uz spal :) Nabuduce budem prispievat iba v triezvom stave :) --Peták 09:23, 21 mar 2005 (UTC)

presun do kategórie astrofyzika[upraviť zdroj]

Navrhujem presunúť články "Veľký tresk" a "Nova" z kategórie astronómia do kategórie astrofyzika. Vieš to spraviť? MisoH


Asi o tom už vieš, ale keď prekladáš astronomické články, tak na internete je "Astronomický slovníček" s oficiálnou slovenskou (a inou) terminológiou. Bronto 04:37, 18 apr 2005 (UTC)

Viem, nechávam sa nimi 'inšpirovať' pri prekladoch. Problém pri apside je, že tie výrazy (perihermión a spol.) tam nemajú, zdali sa mi však zaujímavé, tak som ich preložil. Bebe@diskprís 07:21, 18 apr 2005 (UTC)


Všetko najlepšie[upraviť zdroj]

k narodeninám a veľa featured článkov z astronómie praje Adrian@diskprís 05:08, 19 apr 2005 (UTC)

Pridavam sa! :) Liso@diskprís 07:26, 19 apr 2005 (UTC)
Vsetko najlepsie, zvolavam mimoriadnu schodzu prazskej wikibunky. TOTO SA PREDSA MUSI ZAPIT :) --Palica 08:47, 19 apr 2005 (UTC)
Dakujem vsetkym, mimoriadna nowiki schodza prazskej wikibunky je dobry napad :) Vidis, Ado, a ze vraj tieto "diskusie" nikto nesleduje :) Bebe@diskprís 15:09, 19 apr 2005 (UTC)
Aj ja sa pridávam...:)Bronto 15:13, 19 apr 2005 (UTC)
Aj ja sa pridávam, bohužiaľ iba ku gratulácii, pretože mimoriadnej nowiki schôdze sa nemôžem zúčastniť. Jano spoza mláky 15:18, 19 apr 2005 (UTC)

Re: Praha[upraviť zdroj]

Velmi rad by som dobehol, ale najblizsie bude v Prahe az v juli. Dovtedy som v Sydney. Takze mozno v lete. Rad pridem. Martinoza

Thank you! Sorry I speak only english and french. Ciao --Patty 07:58, 29 apr 2005 (UTC)

Kategórie v astronómii[upraviť zdroj]

Pozeral som si katergórie v Astronomických objektoch a zdá sa mi, že v hviezdach sú zbytočne duplikáty. V Category:Hviezdy sú podkategórie:

  • Category:Hviezdne sústavy
  • Category:Hviezdne zoskupenia
  • Category:Zoskupenia hviezd

Tieto obsahujú rôzne články, ktoré sú rovnakého typu, preto navrhujem, aby sa všetky články a podkategórie z týchto kategórií premiestnili do jednej, napr. do Hviezdne zoskupenia.

MisoH@diskprís 13:44, 1 máj 2005 (UTC)

Máš pravdu, nevšimol som si, že už existovala Category:Hviezdne zoskupenia, teda kat. Zoskupenia hviezd je zbytočným duplikátom. Chcelo by to však aj kategóriami oddeliť gravitačne (príp. vývojom) viazané sústavy, preto by som hviezdne sústavy a zoskupenia nespájal. či myslíš, že je to zbytočné? Bebe@diskprís 14:21, 1 máj 2005 (UTC)

Myslím, že teraz je to zbytočné, nakoľko tam nie sú žiadne články. Keď ich bude viac, môžeme ich rozdeliť do ďalších kategórií, zatiaľ by som ich nevytváral. Zbytočne budeme mať veľa kategórií a málo článkov - ja preferujem veľa článkov a menej kategórií :) Mimochodom, kde môžem nájsť ten Astronomický slovník, o ktorom píše Bronto o pár riadkov vyššie? MisoH@diskprís 14:39, 1 máj 2005 (UTC)

Ok, znie to rozumne. Určite by som však medzi sústavy nedával články o súhvezdiach, letnom trojuholníku a podobné. Ak sa ti chce, tak to prekategorizuj. Astronomický slovník nájdeš na http://projekty.astro.cz/adict/welcome.phtml. Bebe@diskprís 16:39, 1 máj 2005 (UTC)
  • nazdar, logo Bratislavy nie je erb Bratislavy, nebude vadit ak ho dam spat? --Julo 11:05, 8 september 2005 (UTC)
vadit nebude. myslel som, ze po tom, co Bratislava "vymyslela" a schvalila toto logo, ze erb sa uz nepouziva, ale asi som to zle pochopil Bebe@diskprís 20:02, 8 september 2005 (UTC)

Bebe, budes dobry admin! :) Ja to viem! ;) Tak nech sa Ti dari! :) Liso@diskprís 07:41, 13 september 2005 (UTC)

JJ, suhlasim, velmi si mi pomohol aj ked si nemusel, dostal si pravom tieto prava:)drzim prsty, a nech ta sila spravadza:)--stefi 07:46, 13 september 2005 (UTC)
Vďaka vám obom a aj ostatným, ktorí ma zvolili, prípadne nič nenamietali. Budem sa snažiť aj naďalej, nech ma wiki sprevádza :) Bebe@diskprís 17:39, 13 september 2005 (UTC)

21. septembra[upraviť zdroj]

Ahoj Bebe. Mne je to jedno, moze kludne byt, ja len, ze sa to doteraz zatial nikde nepouzilo :) Atomique 14:30, 15 september 2005 (UTC)

Šablóna:Hlavný článok[upraviť zdroj]

Ahoj, videl som že si vytvoril (a popridával do kategórií) šablónu Hlavný článok. Problém je ale v tom, že kategórie vytvárame v množnom čísle, a články zásadne v jednotnom čísle. Takže vzniklo množstvo odkazov na neexistujúce články, ktoré ani podľa správnosti nikdy existovať nebudú. Jedine že by niekto povytváral ešte ku každému odkazu a ku každej kategórii ešte aj REDIRECT - to je množstvo nadbytočnej práce. Čo myslíš, nedalo by sa to vyriešiť inou šablónou - čo by odkazovala na hlavný článok v jednotnom čísle? --AtonX 08:12, 20 september 2005 (UTC)

Ako vrátiť predchádzajúcu verziu[upraviť zdroj]

Ahoj, viem že heslo Taroky môžem editovať, ale chcel by som, aby sa vrátila predchádajúca verzia, čiže ako urobiť krok späť. Jeden spôsob by som vedel, označiť v histórii pôvodný text a skopírovať ho, strácam však pri tom formátovanie a odkazy. Ďakujem za pochvalu :) --Otm 07:40, 22 október 2005 (UTC)

Spoločný jazyk[upraviť zdroj]

Ahoj, premenoval si WJ na Spoločný jazyk. Hoci je to doslovný preklad, tento termín sa na Slovensku ani vo svete nepoužíva. Buď má zostať akronym WJ alebo to treba premenovať na Poľský tref. Neviem ako sa takýto presun robí, tak to prosím vráť na WJ alebo presuň na Poľský tref. Ďakujem.--Otm 09:39, 1 november 2005 (UTC)

Pozor, vzniklo ti tu tzv. dvojite presmerovanie: pozri sa na WJ. Ked nieco presuvas (Presuň), treba aktualizovat odkazy (Odkazy na tento článok). helix84 01:02, 2 november 2005 (UTC)
Nie mne, ale Otm to vzniklo. Uz som to ale opravil. Bebe@diskprís 08:34, 2 november 2005 (UTC)

Pravidlo o správcoch[upraviť zdroj]

Zdravím, slovenská Wikipédia nedávno prijala nové pravidlo o správcoch. Jeho prechodné ustanovenia sa týkajú všetkých správcov, ktorí neboli zvolení alebo potvrdení za posledný rok. Pretože k nim patríš, považujem za dôležité upozorniť Ťa, že je potrebné podať do mesiaca od dňa prijatia pravidla o správcoch (t.j. 30.7.2008) žiadosť o potvrdenie. Vasiľ 21:08, 30. júl 2008 (UTC)[odpovedať]

Odobratie správcovských práv[upraviť zdroj]

Ahoj Bebe. Pretože si v súlade s novým pravidlom nepožiadal o potvrdenie, steward ti odobral správcovské práva. Ďakujeme Ti za Tvoju doterajšiu prácu a dúfame, že sa tu s Tebou ešte uvidíme častejšie. Mz 07:51, 14. september 2008 (UTC)[odpovedať]

Aktualizacia[upraviť zdroj]

Ahoj, kedze uz nie si spravcom, chcem ta poziadat o zohladnenie tohto stavu na tvojej redaktorskej stranke a o odstranenie nalepky {userbox wikipedia|administrator}. S pozdravom a vsetko dobre praje -- Jonesy • 00:20, 22. november 2008 (UTC)[odpovedať]


Ahoj, Bebe.

Chceli by sme ťa pozvať na stretnutie.

Možno by si mal(a) záujem zúčastniť sa, aby sme mohli podiskutovať o Wikipédii a nadácii Wikimedia osobne. Veľa problémov a otázok sa rieši lepšie osobne. Wizzard 22:47, 3. september 2012

Toto je automatická správa. Ak si neželáš dostávať pozvania na rôzne budúce stretnutia, vymaž sa z tohto zoznamu.

Ahoj, Bebe

Slovenská Wikipédia je od včera členom celosvetového hnutia Wiki Loves Monuments a zúčastní sa na fotografickej súťaži v roku 2012.

Platné sú všetky fotografie o slovenských kultúrnych pamiatkach (s platným ID), ktoré sú nahraté od 1. septembra. Súťaž beží do 30. septembra. Pamiatky na fotografovanie môžete nájsť v zoznamoch, ktoré sú sústredené na stránke Zoznam kultúrnych pamiatok na Slovensku.

Informácie nie sú ešte kompletné, ale budú sa sa dopĺňať každým dňom. Viac informácií môžete nájsť na stránke Wikipédia:WikiProjekt Wiki miluje pamiatky alebo aj na www.wikilovesmonuments.cz v češtine.

Ak potrebujete pomôcť, neváhajte napísať nasledovným redaktorom: Wizzard, Jetam2, KuboF, K@rl (iba anglicky alebo nemecky).

Informácie pre fotografie od 1.9.2012 do súčasnosti:

Fotografie, ktoré majú známe ID, budú automaticky zahrnuté. Ak ID chýba, prosím skontrolujte, či fotografia môže byť kandidátom a doplňte chýbajúce hodnoty ID a {{Wiki Loves monument|sk}}. Wizzard 16:55, 25. apríl 2024 (zabudnutý podpis)


Toto je automatická správa. Ak si neželáš dostávať pozvania na rôzne budúce stretnutia, vymaž sa z tohto zoznamu.

Zúčastni sa 2. slovenskej WikiKonferencie, 9.12. v Žiline[upraviť zdroj]

Ahoj Bebe!

Už onedlho, 9. decembra, sa v Žiline uskutoční wiki stretnutie roka – 2. slovenská WikiKonferencia! Ako kolegu Wikipediána ťa pozývame na toto výnimočné stretnutie, na ktoré komunita čakala dlhé 2 roky!

Práve finalizujeme program, tešiť sa môžeš na prehľad úspešných projektov, inšpiráciu do budúcnosti aj noviny z celosvetového hnutia Wikimédia.

Tiež pripomíname, že v prihláške môžeš požiadať o cestovné štipendium (a členstvo vo Wikimedii SK, čo je podmienkou pre udelenie štipendia, ti môžeme schváliť priamo počas WikiKonferencie).

Ďalšie informácie a prihláška: http://wikikonferencia2017.wikimedia.sk/

PS: WikiKonferencia je súčasťou OSSConf, konferencie o otvorenom softvéri a hardvéri, čiže jednou návštevou zažiješ rovno 2 konferencie!

Za organizačný tím, KuboF Hromoslav, 5. december 2017