LG Optimus 2X

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
LG Optimus 2X

LG Optimus 2X je smartfón od kórejského výrobcu LG. Ide o prvý mobilný telefón na svete s dvojjadrovým procesorom (Nvidia Tegra 2, takt 1 GHz). Operačným systémom je štandardne Android 2.2 Froyo, ktorý je možné zadarmo aktualizovať na verziu Android 2.3 Gingerbread. LG Optimus 2X je dostupný vo dvoch farbách - čierna a hnedá.

História a dostupnosť[upraviť | upraviť zdroj]

LG Optimus 2X bol oficiálne predstavený 16. decembra 2010. Predaj telefónu začal 29. marca 2011.

Výbava telefónu[upraviť | upraviť zdroj]

Mobilný telefón LG Optimus 2X je vybavený operačným systémom Android 2.2 Froyo (s možnosťou aktualizácie na novší Android 2.3 Gingerbread), 1 GHz dvojjadrovým procesorom (na rozdiel od LG Optimus Black, ktorý má jednojadrový procesor) Nvidia Tegra 2 s 40 nm technológiou a operačnou pamäťou 512 MB RAM. Na prednej strane smartfónu sa rozprestiera dotykový kapacitný displej s rozlíšením WVGA (480 × 800 px), 16 miliónmi farieb a uhlopriečkou 4 ". Displej zvláda multitouch ovládanie (gestá pre približovanie a odďaľovanie napr. fotiek, webových stránok, mapových podkladov, atď.) a je krytý odolným sklíčkom Gorilla Glass. Vďaka akcelerometru sa automaticky otáča obsah displeja na šírku a na výšku.

Vo výbave Optimusu 2X nájdeme hudobný a video prehrávač, HDMI konektor pre sledovanie multimediálneho obsahu z telefónu na televíziu alebo monitora, GPS s mapami Googlu, rýchle dáta HSPA, Wi-Fi pre pripojenie na internet, prednú 1,3 Mpx kameru pre videohovory, 8 Mpx fotoaparát s autofocusom a bleskom či kameru s možnosťou nahrávania FullHD videí 1080p (teda rozlíšenie 1920 × 1080 px).

Pozri aj[upraviť | upraviť zdroj]

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]

Zdroj[upraviť | upraviť zdroj]

Tento článok je čiastočný alebo úplný preklad článku LG Optimus 2X na českej Wikipédii.